Apotheekketen Mediq schrapt banen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Apotheekketen Mediq schrapt banen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Apotheekketen Mediq schrapt banen in Utrecht

Apotheekketen Mediq schrapt banen in Utrecht

Mediq, met circa 225 apotheken de grootste apotheekketen in Nederland, haalt de bezem door haar organisatie. Dat meldt Telegraaf.nl in een bericht op de website. Op het in 2010 geopende, prestigieuze hoofdkantoor van het onderdeel Apotheken Nederland in Utrecht verdwijnen daardoor 62 banen, waarvan de meeste al volgend jaar.   

In Nederland werken inmiddels circa 225 apotheken onder de Mediq Apotheekformule, waarvan 22 beheerd door zelfstandige apothekers. Het hoofdkantoor van Mediq is gevestigd aan de Hertogswetering 159, langs de A2 in Utrecht. Naar blijkt zijn bij ongeveer de helft van de apotheken maatregelen nodig als gevolg van het feit, dat verzekeraars steeds vaker alleen nog goedkopere geneesmiddelen vergoeden waardoor de prijzen dalen. Topman Marc van Gelder van Mediq meldt in De Telegraaf, dat die ontwikkeling ertoe heeft  geleid, dat apotheken en groothandels niet langer op een verantwoorde manier kunnen voortbestaan. Zo zal Mediq, naast de maatregelen op het hoofdkantoor en bij de apotheken, ook de distributie gaan concentreren in Oss. Het distributiecentrum in Staphorst wordt begin 2013 gesloten. Die ingreep kost per saldo 15 arbeidsplaatsen. Mediq is over de maatregelen in gesprek met de ondernemingsraad en overlegt met de vakbonden over een sociaal plan. Het is de bedoeling dat de kosten volgend jaar met 10 miljoen euro dalen. Daarna lopen de besparingen op tot 18 miljoen euro in 2014 en 19 miljoen euro in 2015. De reorganisatiekosten bedragen 18 miljoen euro. Mediq neemt daarvoor een voorziening van 12 miljoen euro in de tweede helft van dit jaar. De rest van de kosten wordt in 2013 geboekt.

Eind 2010 opende Mediq haar prestigieuze kantoorpand aan de Hertogswetering in Utrecht. Het was pas de tweede keer in het 111-jarig bestaan van het Utrechtse bedrijf dat zij verhuisde. Met de verhuizing ging Mediq deel uitmaken van de Utrechtse Zorgboulevard, waar ook het St. Antonius Ziekenhuis zich zal vestigen. In Utrecht zijn, naast het hoofdkantoor, ook drie Mediq Apotheken gevestigd, te weten Lusse aan de Carnegiedreef, Overkapel aan de Wolgadreef en Overvecht aan de Roelantdreef. Wat de gevolgen zijn voor die vestigingen is nog niet duidelijk. Vakbond CNV Vakmensen overlegt dinsdag met de centrale ondernemingsraad over de gevolgen van de reorganisatie.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).