Blog 2 – Ondernemers in Taiwan: Een warme douche | De Utrechtse Internet Courant Blog 2 – Ondernemers in Taiwan: Een warme douche | De Utrechtse Internet Courant

Blog 2 – Ondernemers in Taiwan: Een warme douche

Blog 2 – Ondernemers in Taiwan: Een warme douche
We beginnen de dag in de wijk Hamasen. Waar 15 jaar geleden de zeecontainers nog hoog opgestapeld stonden om goedkope Taiwanese elektronica de hele wereld over te varen, is dit nu een hippe wijk met veel horeca en startups.

We beginnen de dag in de wijk Hamasen. Waar 15 jaar geleden de zeecontainers nog hoog opgestapeld stonden om goedkope Taiwanese elektronica de hele wereld over te varen, is dit nu een hippe wijk met veel horeca en startups.

In een oude havenloods wordt het Ecomobility World Festival geopend door Taiwan’s President Tsai Ing-Wen.

Na haar spreekt de gastvrouw van het Festival, burgemeester Chen Chu van de miljoenenstad Kaohsiung.

Veel van de transformatie van industriestad naar moderne dienstenstad die Kaohsiung het afgelopen decennium heeft doorgemaakt is te danken aan haar gedrevenheid. Over die transformatie schreef ik vorig jaar in mijn blog.

Dat deze verandering kansen biedt voor onze ondernemers merken we vandaag. Tijdens ons bezoek aan het stadhuis van Kaohsiung geeft burgemeester Chu aan dat de stad elektrisch verkeer extra gaat stimuleren. Prachtige kans voor Baerte de Brey van Elaad, die ’s ochtends al heeft gesproken op het congres. Hij overhandigt een burgemeester Chu een bundel met aanbevelingen over het vermijden van piekbelasting door slim gebruik van het energienet in relatie met elektrische auto’s.

De burgemeester nodigt mevrouw Chu uit voor een bezoek aan Utrecht. Ze wil graag komen en deelnemen aan een grote internationale conferentie over de ontwikkeling van vervoersknooppunten en de kansen die dat biedt voor steden. Tot slot ondertekenen beide burgemeesters een overeenkomst over samenwerking op het gebied van mobiliteit waarvan de China Times, een van de vier grootste kranten van Taiwan, direct verslag doet.

’s Middags opent onze burgemeester het Holland Paviljoen op de beursvloer. Jan van Zanen introduceert onze ondernemers die vervolgens zelf de microfoon pakken. Er is opvallend veel aanloop en de gesprekken zijn geanimeerd.

Theo Dirksen van Springlab wordt geïnterviewd door Taiwanese pers over FLO

Als we ’s avonds naar buiten lopen krijgen we weer een warme douche. Maar nu letterlijk. Het regent warm water. Ik kijk uit naar morgen. Moment suprême voor Robin Berg van LomboxNet. Hij krijgt het hoofdpodium voor zijn We drive Solar verhaal dat eerder op DUIC verscheen.

Groet,

Jaap Breugem
Director of International Affairs
Economic Board Utrecht

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).