Daktuin Hoog Catharijne wordt straks grootste voedselproducerende dak van Nederland | De Utrechtse Internet Courant Daktuin Hoog Catharijne wordt straks grootste voedselproducerende dak van Nederland | De Utrechtse Internet Courant

Daktuin Hoog Catharijne wordt straks grootste voedselproducerende dak van Nederland

Daktuin Hoog Catharijne wordt straks grootste voedselproducerende dak van Nederland

Op een van de daken van Hoog Catharijne produceert de Tuinfabriek tuinen zodat het winkelcentrum straks het grootste voedselproducerende dak van Nederland is. Van het organische afval van bedrijven en bewoners wordt compost gefabriceerd die de grond vormt voor de eetbare tuin die langzaam over de daken van Hoog Catharijne uitgerold wordt. Eten, GFT inzamelen, composteren, zaaien, groeien, oogsten, koken en eten vormen het productieproces van deze fabriek.

De Tuinfabriek (Gardenfactory) Hoog Catharijne from Corio on Vimeo.

5 Reacties

Reageren
 1. Dennis

  Asjemenou, Corio geeft iets aan deze stad?!?
  Wel leuk idee trouwens

 2. Martin van Heusden

  He Corio doet eens wat bijzonders, voor het eerst in driehonderd jaar. Nounou,
  Alles goed daar? Niemand een zenuwinzinking of erger?

 3. Nicky

  Ik hoop dat veel mensen biologisch GFT afval aan jullie geven, zodat de compost vrij is van zenuwgif Neonicotinoïde. Steun de 2e Kamer in hun streven dit gif helemaal verboden te krijgen (het is 7000 keer giftiger dan DDT). Na het zomerreces is er in de 2e Kamer een debat met het kabinet hierover.
  Steun met een handtekening: via http://tinyurl.com/neqf5b4

 4. Marcel Gieling

  Bij Dom Under een champignonkwekerij?

 5. Joke Wijsbeek

  Ik zie nog een heleboel grijze daken die schreeuwen om groen………

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).