FC Utrecht maakt verlies van 4,9 miljoen euro | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht maakt verlies van 4,9 miljoen euro | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht maakt verlies van 4,9 miljoen euro

FC Utrecht maakt verlies van 4,9 miljoen euro
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
FC Utrecht heeft in het boekjaar 2015-2016 een flink verlies van 4,9 miljoen euro geleden. Het is het negende jaar op rij dat de club verlies maakt. De club laat echter weten dat ze ervan uitgaan dan er volgend jaar winst wordt gemaakt.

FC Utrecht heeft in het boekjaar 2015-2016 een flink verlies van 4,9 miljoen euro geleden. Het is het negende jaar op rij dat de club verlies maakt. De club laat echter weten dat ze ervan uitgaan dan er volgend jaar winst wordt gemaakt.

Voor boekjaar 2016-2017 verwacht FC Utrecht een bescheiden positief netto resultaat, vooral door de transfers deze zomer van FC Utrecht talenten Bart Ramselaar (PSV) en Timo Letschert (Sassuolo). Om de club structureel financieel gezond te maken wil de club de kosten omlaag brengen en de omzet uit sponsoring en ticketverkoop omhoog krijgen.

Algemeen directeur Wilco van Schaik: “De investeringen die FC Utrecht heeft gedaan in het technisch management, de selectie, jeugdacademie, scouting en de verbouwing van het stadion / Zoudenbalch werpen hun eerste vruchten af. De stijgende lijn in de sportieve resultaten heeft nu een positief effect op onze financiën. En daarom willen we dat de waarde van de club op het veld zich verder doorontwikkeld.”

8 Reacties

Reageren
 1. Serko

  Citaat, “De club laat echter weten dat ze ervan uitgaan dan er volgend jaar winst wordt gemaakt”

  Dit roepen ze elk jaar alleen het komt er niet echt van net als het voetbal…..

 2. Wim Vreeswijk

  Geen enkel bedrijf overleeft met 9 jaar achtereen verlies draaien. Dankzij suikeroom Frans staat deze club nog op de kaart !

 3. Pieter

  en hoeveel belastinggeld gaat er in deze bodemloze put met hoge salarissen?

 4. Rod Stewart

  De Groene Amsterdammer berekende in 2011 dat FC Utrecht toen al bijna 28 miljoen euro aan staatssteun had ontvangen Pieter. Zal ondertussen niet minder zijn geworden.

 5. Ramon

  Aangezien FCU al sinds 2008 in handen is van een private eigenaar en sinds enkele jaren staatssteun aan bedrijven verboden is door de EU. Gaat er sinds 2008 al geen dubbeltje belastinggeld meer heen.

 6. Rod Stewart

  Haha Ramon, geen dubbeltje? Constructies met stadions, trainingsgrond, ‘leningen’, vergoedingen voor de naam van de stad, om niet te spreken over de kosten van politie inzet en alle andere schade waar niet de club maar de gemeente voor opdraait.

  Zie hoe psv, ado en Twente zijn ‘gered’ de laatste jaren, en haal het niet in je hoofd dat Utrecht zulke praktijken niet toepast.

 7. Ramon

  Vergoedingen voor de naam van de stad??? Leg eens uit? Trainingvelden worden gehuurd van de gemeente. Geld gaat dus de andere kant op. En de discussie politie inzet is doelloos. Het betaald voetbal leverd de staat veel meer belastinggeld op dan de politie inzet kost. Of dacht je dat de clubs geen bewijs hoeven afgedragen en geen loonbelasting betalen?

  Ja er is in het verleden veel geld naar FCU gegaan. Maar nu zeker niet meer.

 8. Rod Stewart

  “Trainingvelden worden gehuurd van de gemeente. Geld gaat dus de andere kant op.”

  Hoeveel geld denk je? Een marktconform bedrag of een vriendenprijs?

  ” Geld gaat dus de andere kant op. En de discussie politie inzet is doelloos. Het betaald voetbal leverd de staat veel meer belastinggeld op dan de politie inzet kost. ”

  Tja, en het beatrixtheater wil ook gratis ambtenaren tot z’n beschikking met hetzelfde argument. En nu?

  ” Of dacht je dat de clubs geen bewijs hoeven afgedragen en geen loonbelasting betalen?”

  Eh, lees eens een krant. Ik weet zeker dat clubs, spelers en makelaars álles doen om geen belasting te betalen.

  Ik waardeer je optimisme, maar voetbal in Nederland kan niet bestaan zonder staatssteun, zeker niet als je stadion niet stampvol zit elke week.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).