Geen plek voor Peek & Cloppenburg in De Vredenburg | De Utrechtse Internet Courant Geen plek voor Peek & Cloppenburg in De Vredenburg | De Utrechtse Internet Courant

Geen plek voor Peek & Cloppenburg in De Vredenburg

Geen plek voor Peek & Cloppenburg in De Vredenburg

Na ruim 130 jaar verdwijnt Peek & Cloppenburg per 15 september uit Utrecht. Dat blijkt uit een bericht in AD/UN afgelopen zaterdag. Naar blijkt heeft het kledingwarenhuis geen overeenstemming met belegger Corio weten te bereiken over vestiging in De Vredenburg, het nieuwe winkel- en appartementencomplex op het Vredenburgplein. Met de sluiting van Peek & Cloppenburg, dat eind negentiende eeuw zijn eerste winkel opende aan de Oudegracht, verliezen mogelijk 30 medewerkers hun baan.

In verband met de aanleg van de nieuwe entree voor Hoog Catharijne moet Peek & Cloppenburg per oktober haar vestiging aan de Vredenburgpassage verlaten. Met Corio liepen onderhandelingen over een nieuwe vestiging op de begane grond van De Vredenburg. Daarbij zou het kledingwarenhuis, volgens Corio, te veel ruimte hebben geclaimd waardoor er te weinig ruimte overbleef voor andere winkels. Dat rijmt niet met de strategie van Corio, die het afhaken van Peek & Cloppenburg weliswaar betreurt, maar tevens van mening is dat het kansen biedt. Er zouden al gesprekken lopen met andere partijen.

Het nieuws komt overigens niet uit de lucht vallen. Al in 2009 wist bouwpututrecht.nl te melden, dat De Vredenburg niet gebruikt zou worden voor ‘opvang’ van winkels die in de rest van Hoog Catharijne moeten wijken voor de renovatie. Directeur Corio vastgoedontwikkeling, Menno Overtoom, gaf destijds al aan dat de, voornamelijk modewinkels, er direct definitief gevestigd zullen worden. Of er tijdens de verbouwing voor alle bestaande winkels plek zal blijven, was toen al de vraag. Over wat er bijvoorbeeld met Peek & Cloppenburg, een van de grotere zaken aan het Vredenburg, zou gebeuren, kon Overtoom destijds nog niets zeggen.

Eind november 2009 gingen drie grote boorpalen voor woon-winkelgebouw De Vredenburg de grond in. Sinds eind april 2010 is aannemer BAM gestart met de bouw en in de zomer van 2012 opent het gebouw haar deuren voor het winkelend publiek. Naar het zich laat aanzien  dus zonder Peek & Cloppenburg. Zowel Peek & Cloppenburg als Corio hebben een en ander overigens nog niet in een bericht op hun website bevestigd.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).