Huizenprijzen in Utrecht met 4 procent gestegen in eerste kwartaal 2015 | De Utrechtse Internet Courant Huizenprijzen in Utrecht met 4 procent gestegen in eerste kwartaal 2015 | De Utrechtse Internet Courant

Huizenprijzen in Utrecht met 4 procent gestegen in eerste kwartaal 2015

Huizenprijzen in Utrecht met 4 procent gestegen in eerste kwartaal 2015
De huizenprijzen in Utrecht zijn in het eerste kwartaal van 2015 gestegen met vier procent. Dit schrijven economen van de Rabobank in de vandaag verschenen studie Herstel op de regionale woningmarkt.

De huizenprijzen in Utrecht zijn in het eerste kwartaal van 2015 gestegen met vier procent. Dit schrijven economen van de Rabobank in de vandaag verschenen studie Herstel op de regionale woningmarkt.

Het aantal woningtransacties in de stad is in het eerste kwartaal van 2015 ook gestegen, met 56 procent. De stad Utrecht doet het iets beter dan de provincie. In de provincie Utrecht groeide het aantal transacties in 2014 met 54 procent en steeg de gemiddelde verkoopprijs met 2,7 procent.

In vrijwel heel Nederland staat de woningmarkt er beter voor, aldus de economen. Door de gedaalde woningprijzen, de lage hypotheekrente, de gestegen werkgelegenheid en het herstelde vertrouwen in de woningmarkt groeide het aantal woningtransacties in 2014 fors ten opzichte van 2013. Dat leidde tot een minder ruime woningmarkt, waardoor ook de prijzen hoger lagen dan in 2013. Voor wat betreft het herstel van de gemiddelde verkoopprijzen lopen de steden over het algemeen voorop.

15 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Ja mensen, allemaal weer 5 ton neerleggen voor een aftands jaren’30 huis in Tuindorp! Nog voor 1,5 ton verbouwen en voor slechts 6,5 ton woon je prachtig tussen de IBB flats en (P)Overvecht.

 2. Jiri

  @ Fred
  Of naar Oog in Al of Witte Vrouwen! Maar als je 8 ton kan betalen, dan is dit een koopje! Ik zeg: Doen!

 3. Jeej

  Jeej, de stad wordt nog onbetaalbaarder! Yesyes!

  bij de Rabo zie ik ze al weer glunderen

 4. Prof. Zonnebloem

  @Fred: je kan je inderdaad afvragen of dit soort prijzen reëel zijn voor een woning met een dergelijk aantal m2. Maar het is naar mijn mening niet zo dat het op zich gebakken lucht is, een huis in Tuindorp. Oftewel je woont er inderdaad prachtig en rustig; dat je last zou hebben van de Tuindorpflats (paar honderd meter van randje tuindorp verwijderd) of Overvecht (andere kant van het spoor, ander wereld) is onzin. En als een aggennebis flatje in Overvecht al tegen de 2 ton kost, ja dan is een huis in tuindorp voor 4,5/5 ton niet zo gek.

  Gaat dus meer om de prijzen in het algemeen waar wellicht een probleem zit lijkt me.

 5. @ Prof Zonnebloem

  Prijzen in NL zijn sowieso opgeblazen door hypotheekrenteaftrek.

  Maar wat is er dan precies zo leuk en mooi aan Tuindorp? Ik vind het eigenlijk maar een geïsoleerd stukje t.o.v. van de binnenstad met die vreselijke Kardinaal de Jonghweg ertussen.

  De wijken direct grenzend aan het centrum vind ik veel leuker en spannender: Wittevrouwen, Oudwijk, Vogelenbuurt, Pijlsweerd, Tuinwijk, Lombok, etc.

 6. Erwin

  Yes!!! 4% erbij oftewel weer 30.000 euro verdiend!

 7. Prof. Zonnebloem

  Tja, prachtig is misschien overdreven als omschrijving voor Tuindorp en spannend of stads is het ook niet, maar ik kan me wel voorstellen dat het heel veel mensen aanspreekt: mooie afwisselende jaren ’30 architectuur, veel mooi en oud groen, goede basisscholen en niet tegen maar wel vlakbij het centrum. En niet onbelangrijk: alleen maar duurdere koopwoningen dus je weet een beetje wat er in je omgeving woont.

 8. Marko

  Ik hoorde van een bevriende makelaar dat de huizenprijzen op dit moment het snelste stijgen in Oog in Al. Daar heb je Amsterdamse taferelen. Ook bepaalde delen van Zuilen waar nog enigszins betaalbare jaren 30 woningen staan schijnen qua prijzen (relatief) de hoogte in te vliegen.
  Blijkbaar zijn die “aftandse jaren 30 woniningen”zoals iemand ze hierboven beschrijft in Tuindorp, Oog in Al, Wittevrouwen en Zuilen geliefder dan de nette nieuwebouw van Leidsche Rijn.
  Aangezien Leidsche Rijn eigenlijk geen Utrecht is, begrijp ik dat wel.

 9. Fred

  @Marko, onverstandige strategie van kopers die ver boven de vraagprijs betalen. Hypotheekrenteaftrek wordt steeds verder afgebouwd en het ligt in de lijn der verwachting dat een afgelost in de toekomst, net als spaargeld, in box 3 wordt belast. Zit je met je leuke vijftonner in Oog in Al/Tuindorp…Katjing voor de fiscus!

 10. tuindorp

  Liever een jaren dertighuis dan een 13 in een dozijn vinexhuis met betonnen vloeren waardoor je de buren vier huizen verderop de trap op hoort lopen.

 11. Prof. Zonnebloem

  Nou, tuindorp kan je natuurlijk ook zien als een soort vinexwijk avant la lettre. Ontworpen en in een paar jaar uit de grond gestampt met hele rijen vrijwel dezelfde huizen. Als je nu bijv. bij de Veemarkt gaat kijken, zie je meer variatie tussen de woningen.

  En er wordt al heel lang met ankerloze spouw gebouwd; ik weet wel zeker dat je qua geluid van de buren in een nieuwbouwwoning veel beter af bent.

 12. Fred

  @ Prof. Zonnebloem: wellicht is de naam waarmee u uw berichten hier post het meest veelzeggend over Tuindorp. Heel veel buitenkant, weinig binnenkant.

  De echte binnenkant van Utrecht woont niet in Tuindorp maar in Lombok, Vogelenbuurt, Pijlsweerd, Tuinwijk, etc.

  Maar desalniettemin hartstikke mooi dat u professor bent/was. 🙂

 13. Utrecht groeit

  Er is enorm veel behoefte om een echte stedelijke levendige stad te wonen, en daarom doen Amsterdam en Utrecht het momenteel zo erg goed…saaie identieke gezins huisjes in drempel wijken zijn uit…of provincie steden…
  In Utrecht wordt weliswaar weer redelijk gebouwd, maar kijkend naar de vraag… kan dat duidelijk nog meer & sneller . Vooral appartementen zoals Zijde Balen, en Noorderlicht, Dichterswijk, aan de rand van het centrum zijn zeer geliefd en noodzakelijk,

 14. Van Dijk

  Utrecht staat op de 2 plaats in de 4 grote steden in de Randstad, en dat is ook logische gezien de behoefte stedelijk wonen, historische centra, en een zeer levendige gevarieerde bevolking.

 15. [email protected]

  Mooi huisje vogelaar wijk hoograven.Verkopen onder tolsteeg straks qartier.Bouwjaar 1921 geen cv.Kost 195.000.van mijn woningbouw coöperatie.Zellf inbouw keuken update naar anno nu ibiza tuin met vijver 18×6.Blijf tot aan mn dood zitten scheefhuren.Woonde je vroeger voor in tuindorp.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).