Huurgeschil bedreigt supermarkt Kippersluis | De Utrechtse Internet Courant Huurgeschil bedreigt supermarkt Kippersluis | De Utrechtse Internet Courant

Huurgeschil bedreigt supermarkt Kippersluis

Huurgeschil bedreigt supermarkt Kippersluis

Super de Boer Winkels eist in kort geding ontruiming van de Kippersluis-supermarkt aan de Biltstraat in Utrecht. De ondernemers Martin en Tom van Kippersluis heropenden begin november hun voormalige Super de Boer-winkel aan de Biltstraat in Utrecht onder de naam Supermarkt Kippersluis. Het conflict draait om de interpretatie van de huurovereenkomst.

Eigenaar Elzas Vastgoed verhuurt het pand aan Super de Boer, tegenwoordig onderdeel van Jumbo, die het onderverhuurt aan de ondernemers Tom en Martin van Kippersluis. Elzas wil Super de Boer houden aan de bepaling in de hoofdhuurovereenkomst die voorschrift dat het winkelpand alleen mag worden verhuurd aan een SdB-franchisenemer of een aan Super de Boer gelieerde formule. Super de Boer eist daarom in kort geding dat de Kippersluis-supermarkt uiterlijk 1 februari 2012 uit het pand vertrekt.

Tom en Martin van Kippersluis werden afgelopen zomer in het gelijk gesteld door de rechtbank in Den Bosch die oordeelde dat Super de Boer franchisenemers niet kan verplichten over te stappen naar C1000 of een andere niet zelfgekozen formule. Advocaat Kees Kan pleitte tijdens het kort geding dat Super de Boer, met op de achtergrond Jumbo, nu opnieuw probeert een C1000 in de Utrechtse Biltstraat te vestigen, maar dan zonder de broers Van Kippersluis. Hij herinnerde aan de uitspraak van de rechter in Den Bosch die tevens bepaalde dat de ondernemers vrij behoren te zijn om hun supermarkt te continueren. Op 23 december volgt uitspraak in het kort geding. De Amersfoortse Kippersluis-supermarkt valt hier buiten.

Bron: www.levensmiddelenkrant.nl

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).