IKEA kan bouwen: bezwaren omwonenden ongegrond verklaard | De Utrechtse Internet Courant IKEA kan bouwen: bezwaren omwonenden ongegrond verklaard | De Utrechtse Internet Courant

IKEA kan bouwen: bezwaren omwonenden ongegrond verklaard

IKEA kan bouwen: bezwaren omwonenden ongegrond verklaard

De Raad van State heeft uitspraak gedaan over het bestemmingsplan IKEA. De bezwaren van enkele omwonenden zijn ongegrond verklaard, waardoor het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden. Als eerste onderdeel van de totale nieuwbouw start binnenkort de bouw van de nieuwe parkeergarage.

Omwonenden stapten eerder naar de rechter toen zij ontdekten, dat de toegang tot de nieuw te bouwen garage van IKEA als enige in- en uitgang recht tegenover de Aziëlaan gepland is. Tot dan toe was gecommuniceerd dat de toegang buiten de wijk om via een nieuwe weg over het terrein van het naastgelegen Rijskwaterstaat zou lopen. Gemeente Utrecht en IKEA hebben de afspraak gemaakt dat IKEA gedurende de bouw omwonenden geregeld zal informeren over de voortgang, planning, het beheer, het bouwverkeer, de beperking van de overlast en overige bouwzaken die voor de omgeving van belang zijn. Een eerste IKEA Bouwbericht werd al in maart verspreid. Daarnaast is er een contactgroep gestart waarin de verschillende belanghebbenden vanuit de directe omgeving, waaronder bewoners, Woonboulevard, voetbalvereniging Faja Lobi, Scouting Baracuda en RWS worden vertegenwoordigd. In de contactgroep zijn bewoners vertegenwoordigd van de Aziëlaan en Alexander de Grotelaan. Deze bewoners zijn georganiseerd in het Buurtcomité A-Kwadraat.

De bouwwerkzaamheden bestaan uit de nieuwbouw van de parkeergarage met sportaccommodatie (bouwdeel A) en de uitbreiding van het winkelgedeelte van IKEA (bouwdeel B). De voorbereidende werkzaamheden voor de parkeergarage met sportaccommodatie zijn begin maart al van start gegaan. Verwacht wordt dat de aannemer in juni 2012 begint met het grondwerk en vervolgens heien van de funderingspalen voor de parkeergarage met sportaccommodatie. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de zomer van 2013 zijn afgerond.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).