Jaarbeurs in Utrecht lijdt in coronajaar 2021 5,6 miljoen euro verlies Jaarbeurs in Utrecht lijdt in coronajaar 2021 5,6 miljoen euro verlies

Jaarbeurs in Utrecht lijdt in coronajaar 2021 5,6 miljoen euro verlies

Jaarbeurs in Utrecht lijdt in coronajaar 2021 5,6 miljoen euro verlies
Hallencomplex Jaarbeurs
De Jaarbeurs in Utrecht heeft coronajaar 2021 afgesloten met een verlies van 5,6 miljoen euro. In het eerste coronajaar, 2020, was het verlies nog 12,4 miljoen euro, terwijl de nettowinst in 2019 12 miljoen euro was.

De Jaarbeurs in Utrecht heeft coronajaar 2021 afgesloten met een verlies van 5,6 miljoen euro. In het eerste coronajaar, 2020, was het verlies nog 12,4 miljoen euro, terwijl de nettowinst in 2019 12 miljoen euro was.

De financiële positie van de Jaarbeurs is volgens de organisatie ‘nog steeds solide’ omdat ze in 2019 een goed jaar draaiden, kostenbesparingen doorvoerden en gebruik konden maken van coronaregelingen zoals de NOW.

Franka Morssink, CEO van de Jaarbeurs, ziet dat de behoefte van mensen om elkaar ‘live’ te zien groot is sinds de meeste coronamaatregelen in maart werden opgeheven. “We zijn nog niet op het niveau van voor de coronapandemie, maar zien dat het herstel van de nationale markt zich goed doorzet, een markt waar Jaarbeurs van oudsher sterk in is. Ook in onze internationale activiteiten in China en Zuidoost-Azië zagen we de afgelopen periode een grote impact als gevolg van lokale lockdowns, maar ook daar herstelt de markt zich snel zodra coronamaatregelen worden opgeheven”, aldus Morssink.

Investering

De Jaarbeurs investeerde in 2021 ook, in onder meer de oprichting van de Dutch Health Club, een online platform voor professionals in de gezondheidszorg. Ook werd de Jaarbeurs Studio geopend, waardoor online en hybride evenementen kunnen worden georganiseerd. Ook is ‘op gescheiden niveau’ verder gekeken naar de plannen voor De Nieuwe Jaarbeurs.

Volgens de Jaarbeurs heeft de coronapandemie ook dit jaar nog impact op de activiteiten van de organisatie, net als geopolitieke ontwikkelingen en de stijgende energieprijzen. “Desalniettemin behoudt Jaarbeurs vertrouwen in de toekomst.”

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Confusius

  Misschien eens afstrepen tegen de gigawinsten die er voor 2021 zijn geboekt, voordat deze überkapitalisten (zoals alle kapitalisten) weer eens zielig op een rechtse manier hun hand komen ophouden bij de overheid en dus de belastingbetaler en dus bij ons.

 2. Esrin W.

  Ja prima toch? Er is genoeg voor gewaarschuwd maar men was horende doof in Den Haag. Wie niet horen wil … (en nu direct dóór naar het volgende item op deze pagina – fijne ochtend iedereen!)

 3. Koel Hoofd

  @Confusius,
  Op een totaalomzet van €140 miljoen een winst van €12.4 miljoen is geen gigawinst. Maar voor nutteloze linkse nietshebbers is het natuurlijk wel giga veel geld… Maar er is door de Jaarbeurs in 2019 wel €6.5 miljoen belasting betaald, daar profiteren die linkse nietshebbers van.
  Niet bijten in de hand die je voedt @Confusius, voor je het weet moet je honger lijden…

 4. Paul

  Met voor de corona ruim 2 miljoen bezoekers draagt de Jaarbeurs echt bij aan werkgelegenheid en economie. Niet alleen hotel , restaurants, bars, maar ook de hele beurs infra, van taxi, hostesses, licht en geluid, bouwers en designers etc. Verder verstevigt het essentieel het economisch vestiging klimaat voor hoofdkantoren, landelijke organisaties.
  Gelukkig heeft met in de corona tijden ontdekt dat Live ontmoetingen, zakelijk of voor groot publiek een essentiële levens behoefte is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).