Lange Elisabethstraat op twee na duurste winkelstraat van Nederland | De Utrechtse Internet Courant Lange Elisabethstraat op twee na duurste winkelstraat van Nederland | De Utrechtse Internet Courant

Lange Elisabethstraat op twee na duurste winkelstraat van Nederland

Lange Elisabethstraat op twee na duurste winkelstraat van Nederland
Bijna nergens in Nederland is de huurprijs per vierkante meter zo hoog als in de Lange Elisabethstraat; 1600 euro. Alleen de Kalverstraat in Amsterdam en de Lijnbaan in Rotterdam zijn nog duurder.

Bijna nergens in Nederland is de huurprijs per vierkante meter zo hoog als in de Lange Elisabethstraat; 1600 euro. Alleen de Kalverstraat in Amsterdam en de Lijnbaan in Rotterdam zijn nog duurder.

Dat blijkt uit cijfers van vastgoedbedrijf Cushman & Wakefield. Het grote verschil in het aantal mensen dat door de straat loopt, verklaart voor een groot deel het verschil in huur. Ook de aanwezigheid van horeca en musea in de nabijheid een belangrijke factor voor een hoge notering in de ranglijst.

Toch is de Lange Elisabethstraat vergeleken met de nummer 1 Kalverstraat goedkoop. Daar betaal je per vierkante meter nog altijd bijna het dubbele van de duurste straat in Utrecht; 3000 euro. In Rotterdam is de huurprijs van de duurste winkelstraat 50 euro per vierkante meter duurder dan in Utrecht.

De Top 10

1. Kalverstraat in Amsterdam 3000 euro
2. Lijnbaan in Rotterdam 1650 euro
3. Lange Elisabethstraat in Utrecht 1600 euro
3. Grote Staat in Maastricht 1600 euro
5. Spuistraat in Den Haag 1250 euro
5. Demer in Eindhoven 1250 euro
7. Stadshart in Amstelveen 1150 euro
8. Hooge Steenweg in Den Bosch 1100 euro
8. Herestraat in Groningen 1100 euro
10. Ketelstraat in Arnhem 900 euro

3 Reacties

Reageren
 1. Atilla Vigh

  Ben benieuwd wat de huidige huurprijzen van HC zijn in vergelijking met de toekomstige huurprijzen van het nieuwe HC (bijvoorbeeld het in aanbouw zijnde entreegebouw op het Vredenburg). Ik gok dat de prijzen daar hoger zullen zijn dan nu de Lange Elisabethstraat.

 2. Max

  HC heeft in ieder geval het drukste voetgangers gebied van Nederland, wat zijn daar de huren prijzen per M2 ?
  Het is aannemelijk inderdaad dat de huur daarvan hoger is dan de Lange Elisabeth staat/ Lijnmarkt..dus dan toch na amsterdam de 2e positie…

 3. Anton van Tetering

  De conclusie dat de Lange Elisabethstraat de op twee na duurste straat is, klopt volgens mij niet. Per stad staat er namelijk maar 1 straat vermeld en ik kan me niet voorstellen dat o.a. de Nieuwendijk, de P.C. Hooftstraat en de 9 straatjes in Amsterdam niet in de top zouden staan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).