Onduidelijkheid na inval bij supermarkt Kippersluis | De Utrechtse Internet Courant Onduidelijkheid na inval bij supermarkt Kippersluis | De Utrechtse Internet Courant

Onduidelijkheid na inval bij supermarkt Kippersluis

Onduidelijkheid na inval bij supermarkt Kippersluis

Nadat afgelopen maandagavond de FIOD een inval deed bij onder andere de vestigingen van supermarkt Kippersluis in Utrecht en Amersfoort heerst er grote onduidelijkheid over de toekomst bij het personeel van de supermarkt. Toch heerst er een strijdvaardige sfeer binnen het familiebedrijf. 

In de Telegraaf meldde journalist Chris Ververs gisteren dat het personeel van de Utrechtse supermarkt aan de Biltstraat niet meer weet dan wat zij in de kranten lezen. Feitelijk weten zij niet wat er gaande is. Het waren zelfstandige vestigingen die tot voor kort onderdeel waren van winkelketen Super de Boer waar de FIOD invallen deed. Er zou voor achttien miljoen euro fraude zijn gepleegd door onder meer gesjoemel met de kassa’s, om zo de omzet lager te doen voorkomen. De situatie heeft bij betrokkenen tot de nodige commotie geleid. De Telegraaf wist te melden dat Tom van Kippersluis, eigenaar van de Kippersluis supermarkten in Utrecht en Amersfoort door de FIOD wordt vastgehouden in Zwolle. Benita Ponsioen, zijn echtgenote doet in de Telegraaf verslag van de inval in de winkels en bij haar thuis. Daarbij heeft ze drie uur lang vanaf de bank moeten toezien hoe de fiscale opsporingsdienst door haar spullen ging. Ponsioen stelt voorts dat ze er geen probleem mee heeft, dat rechercheurs hun huis op zijn kop zetten, op zoek naar sporen van fraude. Volgens haar hebben zij en haar man niets te verbergen. 

Ponsioen stelde dinsdag zelf het personeel van de vestiging Utrecht en Amersfoort op de hoogte. Ondanks de onzekerheid bleek de sfeer onder het personeel strijdvaardig. Kippersluis is een familiebedrijf dat het tegen de grote ketens opneemt.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).