Ook Primark gegadigde voor oud V&D gebouw | De Utrechtse Internet Courant Ook Primark gegadigde voor oud V&D gebouw | De Utrechtse Internet Courant

Ook Primark gegadigde voor oud V&D gebouw

Ook Primark gegadigde voor oud V&D gebouw
De Primark heeft zich bij de eigenaar van het oude V&D gebouw, IEF Capital, gemeld om het pand te huren. Dat schrijft het Algemeen Dagblad deze ochtend.

De Primark heeft zich bij de eigenaar van het oude V&D gebouw, IEF Capital, gemeld om het pand te huren. Dat schrijft het Algemeen Dagblad deze ochtend.

Modeketen Primark zou niet de enige kandidaat zijn die zich gemeld heeft bij het vastgoedbedrijf. Vorige maand werd warenhuis V&D failliet verklaard en sindsdien is het pand in Hoog Catharijne leeg. Momenteel staan er nog rekken kleding in het gebouw, maar die moeten half april verwijderd zijn.

Vorige week meldde zich ook al een ambitieuze ondernemer om het pand over te nemen en er een wijnattractiepark in te bouwen.

Er is al eens eerder sprake geweest van de komst van de kledingprijsvechter naar Utrecht. Een jaar geleden, toen het er ook al op leek dat V&D failliet ging, kwam de kwestie al eens ter sprake.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. kees

  Nee, geen Primark in het centrum van Utrecht, wat een armoede. Liever wat meer klasse en een mooi warenhuis van Hudsons Bay.

 2. ACTK

  Van mij mag het. Op voorwaarde dat we dan nu ook alvast een invulling vinden voor al die panden van zaken in de binnenstad die zij weg gaan concurreren…

 3. Chantal

  Voor alle voorstanders van vestiging van de Primark: kijk eerst even op http://www.schonekleren.nl of google even op primark en kinderarbeid of uitbuiting.
  Los hiervan is de Primark naar mijn mening niet het soort winkel dat nodig is om de kwaliteitsslag in het centrum van de stad te maken.

 4. Gerrit

  Utrecht is één van de pakweg 12 steden, waar de detailhandel nog een bepaald niveau zou kunnen hebben. Echter zijn de huurprijzen dermate hoog dat exclusiviteit ook nauwelijks haalbaar is. Het moet toch een winkel zijn waar de massa wil kopen. De middenklasse bestaat nauwelijks meer in NL en de hogere klasse koopt niet in de grote stad.
  Zelfs de Rode Winkel van Broekman is ten onder gegaan.
  In de binnenstad is het voornamelijk funshoppen, een beetje slenteren, een hapje en terrasje. De horeca bloeit en de detailhandel krimpt, dat is het lot van gezellige binnensteden in dit internet tijdperk.Niet gezellige binnensteden lopen geheel leeg. Daarbij is het vrije markt, als Primark de hoge huurprijs wil betalen voor minimaal 5 jaar, dan komt er een Primark, dat houdt niemand tegen. We zitten al langdurig in een dalende markt, minder werk en dalende lonen,krimpende welvaart, daar hoort een Primark bij, helaas. Toen V&D begon in Utrecht, was er niets te koop. V&D kwam met een enorm assortiment voor redelijke prijzen in een luxe zetting. Mensen spaarde voor kleding en gingen gericht twee keer per jaar kleding kopen. Dus zo naar binnen lopen en kopen was er niet bij. Met gespaard geld ging je een andere wereld binnen bij V&D met een liftboy en verkooppersoneel in stewardess achtige mantelpakjes. Het was een gouden tijd voor de warenhuizen, terwijl er eigenlijk geen geld was om zo maar iets te kopen.

 5. Herman

  HC glijdt in hoog tempo af naar een B-winkelcentrum.

  Eerst een Action, dan een paar vage pop-up stores en nu een Primark.

  Allemaal winkels uit het B-segment een anatal jaren geleden zou dit ondenkbaar geweest zijn. Omdat er geen andere huurder ste vinden worden locaties nu tegen afbreukprijzen vehuurd aan iedereen die maar wil.

 6. Maria

  @ Gerrit

  Niet helemaal met je eens: de hogere klasse koopt wel in de grote stad, mits deze goed bereikbaar is. En helaas is dat in Utrecht door het Groenlinkse autopestbeleid niet het geval. De diversiteit verdwijnt uit de stad, studentenkoopkracht domineert meer en meer.

 7. Willem

  NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!

 8. Y

  Terecht primark trekt klanten waardoor mensen toch weer voor iets naar de stad komen. Er mag trouwens van mij ook een dure straatje bijkomen met echte merken zoals in Amsterdam Pc Hooftstraat, dat mis ik ook wel in Utrecht wonen toch zat rijke mensen hier. Zo is er dan voor iedereen wat.

 9. Yvonne

  @Maria en alle anderen die op deze site klagen dat de binnenstand van Utrecht zo slecht bereikbaar is:

  Waar halen jullie dat idee toch vandaan? Utrecht is vanuit heel Nederland prima met de trein bereikbaar. Vanuit Nieuwegein en IJsselstein met de sneltram. Vanuit Utrecht zelf kan je naar het centrum met de bus of de fiets. En dan hebben we nog de transferia in Westraven en de Uithof met zeer voordelige combitickets voor parkeren + laatste stukje naar de stad met het OV. Ik begrijp werkelijk waar niet waarom je met de auto helemaal naar de Oudegracht zou moeten?

 10. Gerrit

  @Yvonne. Parkeer bij mijn moeder en ben per fiets in 5 minuten in de stad. Trouwens is het van Zuylenstede aan de Vecht tot Het Ledig Erf , dwars door de stad, nog geen 7 km.

  @Y. Als daar behoefte aan is en een markt voor is, zou dat dure straatje er al lang zijn. Eén Pc Hooftstraat is voldoende voor NL.
  Zoveel rijken zijn er niet en rijken spenderen nauwelijks. Het zijn de lui die erg makkelijk geld verdienen die in de Pc Hooft kopen.

 11. Bladerunner

  Zodra er wat veranderd in de stad, of het nou over winkels fiets auto etc gaat
  Meteen weet iedereen het beter,
  Wat maakt het uit wie in die panden zit
  Er is meer dan genoeg keuze in utrecht
  Er staat bijna nooit iets leeg in de binnenstad
  Wat fiets auto betreft,,klopt er is weinig ruimte in de binnenstad
  Ga lopen
  Prachtige ov hebben we
  Maak je niet zo druk,,,doe een dutje of zo

 12. ACTK

  @Bladerunner Beter dan wie? We wisten niet dat er iemand was die de wijsheid in pacht had en dat we die niet mochten tegenspreken… Excuus dus 😉
  Voor wat betreft de leegstand: De binnenstad gaat het het laatst verliezen. Maar kijk iets verder dan je neus lang is en loop even door de andere winkelcentra in Utrecht dan zie je de leegstand die bij verkeerd beleid ook richting de binnenstad komt.
  Verandering is niet erg en vaak onafwendbaar. Maar het is wel handig om niet licht-naïef er vanuit te gaan dat het allemaal wel mee zal vallen. Beetje anticiperen op wat komen gaat kan geen kwaad…

 13. Stef

  Een Primark zou niet onlogisch zijn voor een grote stad als Utrecht, wel wat zorgen over wat dat betekent voor de andere grote kledingwinkels (zoals C&A, WE) die er vlakbij zitten. Wat mij betreft zou ik er liever een Decathlon in zien, maar dat zal natuurlijk weer gevolgen hebben voor Perrysport, Intersport (of zijn die al zo’n beetje failliet?).

 14. Utrecht Centraal

  Utrecht binnenstad kent minimale leegstand op dit moment, en is zeer goed bereikbaar, behalve als je bijna met de auto voor de deur wilt . Met de auto voor de deur staan hoort vooral bij ” run shopping” dus winkelcentra in de stads wijken waar identieke ketens dicht bij de woonbuurt zijn.
  Internet heeft en zal ook een grote invloed hebben op ‘ Run Shopping” maar veel minder op ” fun shopping” wat dat moet je zien als uitgaan, je koopt kwaliteit tijd. Je wil in een bijzondere omgeving verrast worden door producten, mensen, en horeca mogelijkheden. Op dit moment worden ongeveer 10 % maar van alle retail aankopen online gedaan. Dit % zal snel stijgen omdat jongeren nog meer hiervan gebruik maken en voor senioren ook gemak betekent. Juist door de digitale wereld zal de belang van de Echte Beleving toe nemen, dit is internationaal waar te nemen. Het winkelcentrum van de toekomst moet uitdagen en je stimuleren in contact met de plek waar je woont, persoonlijke ontwikkeling, kansen bieden voor het inrichten van je leven.
  Utrecht heeft dan ook een uitstekende uitgangs positie, een ( mondiaal) uniek historische binnenstad, een levendige bevolking & groei, hoog ontwikkeld, koopkrachtig, een rijke diversiteit aan winkel sferen, en 70 % van de NL bevolking woont op minder dan 1 uur reizen van het hart van ons land., en een grote toeristen potentie .Maar het blijft belangrijk te denken in totaal beleving concepten die elkaar versterken. Voor iets van waarde is met bereid inspanning te leveren. Oudkerkhof / Domkwartier kan/ moet zich zelf verstevigen voor het hogere segment, die wil best na de grote stad komen. Hier passen ook bijvoorbeeld zeer luxe horeca. Andere kwatieren kunnen zich weer richten op innovatieve winkels/ concept stores.
  De verliezers worden de totaal uitwisselbare winkel centra zoals in provincie steden, Tilburg, Arnhem,Assen, Lelystad, Tiel etc.

 15. Dirk

  Mooie aanname dat het de hogere inkomens zijn die met de auto naar de binnenstad willen komen. Hierbij allereerst de opmerking dat we zeker weten dat de luie tokkies met de auto de binnenstad in willen komen. Mensen die het niets interesseert waar ze hun auto kunnen dumpen, zo lang het maar zo dicht mogelijk in het centrum is en ze zo min mogelijk hun luie reet hoeven te bewegen. Die gaan de winkels in het hogere segment echt niet redden.

  De belangrijkere vraag is hoeveel mensen er wegblijven omdat de binnenstad vol staat met auto’s, het zwart ziet van de auto’s en er geluids- en stankoverlast is. Retailomzet is altijd gestegen in steden waar wandelaars en fietsers/fietsparkeerpleken meer ruimte kregen en auto’s en autoparkeerplekken minder (New York, Toronto, Groningen en als ik ga googlen dan kan ik vast nog wel wat meer voorbeelden vinden).

 16. Moniquew

  Zonde van Utrecht als hier een Primark komt. Past niet bij zo een mooie stad. De kleding is echt 4de rangs. Daarnaast niet best voor milieu en de werkomstandigheden in de fabriek zijn ook al niet ok. Ik hoop dat die foodmarket er komt!

 17. Steve

  Iedereen moet lekker kopen waar die zelf wil.
  En al die Primark tegenstanders, dan mogen jullie de Ikea ook wel in de ban doen.
  Maar daar hoor ik niemand over.
  En ja inderdaad, onze Groen Links terroristen jagen iedereen met een eigen auto de stad uit.
  Gevolg ; de consument koopt wel in omliggende gemeenten.
  Ook niet Utrechts: Domkwartier -Stadhuispleinkwartier-Museumkwartier enz.
  Dat heet gewoon de binnenstad.
  Raamprostitutie en discotheken weg, Utrecht wordt een provinciale slaapstad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).