“Plannen voor Hudson’s Bay en La Place in winkelcentrum De Planeet” | De Utrechtse Internet Courant “Plannen voor Hudson’s Bay en La Place in winkelcentrum De Planeet” | De Utrechtse Internet Courant

“Plannen voor Hudson’s Bay en La Place in winkelcentrum De Planeet”

“Plannen voor Hudson’s Bay en La Place in winkelcentrum De Planeet”
De opvallende blauwe gevel van De Planeet gezien vanaf de Neudeflat. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
Winkelcentrum De Planeet dat binnenkort verbouwd gaat worden krijgt naar verluidt een geheel nieuwe invulling. Verschillende bronnen hebben aan DUIC laten weten dat er plannen zijn om een Hudson’s Bay met daarboven een La Place te vestigen. 

Winkelcentrum De Planeet dat binnenkort verbouwd gaat worden krijgt naar verluidt een geheel nieuwe invulling. Verschillende bronnen hebben aan DUIC laten weten dat er plannen zijn om een Hudson’s Bay met daarboven een La Place te vestigen. 

Het is al langer bekend dat het winkelcentrum op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat binnenkort een metamorfose ondergaat. Ontwikkelaars willen de oude glorie van het pand herstellen. Dit gaat onder meer gebeuren door de kenmerkende blauwe gevel van het gebouw af te halen om zo de allure van het oude Galeries Modernes terug te halen.

Het gebouw huisvest momenteel winkelketens zoals Didi, G-sus, AH to Go, Blokker, Intertoys, Aktiesport, Barsoi en Kruidvat. De bovenste vijf verdiepingen zijn verhuurd aan de Hogeschool voor de Kunsten. De school verhuist mei 2017 naar een nog niet nader bepaalde locatie.

Hudson’s Bay

De Canadese winkelketen Hudson’s Bay liet afgelopen februari al doorschemeren zestig vestigingen te willen openen in Nederland. Hiermee zou het in één klap de grootste warenhuisketen in het land worden. Het bedrijf gaf destijds aan de eerste winkels in 2017 te willen openen en een samenwerking met La Place hierbij te ambiëren.

Het doel van de ontwikkelaar is om de oude gedaante van het pand terug te brengen, de aanwezige vierkante meters in het pand optimaal te benutten en om het gebouw een duurzamer karakter te geven.

Galeries Modernes

Op de plek van De Planeet stond vanaf de jaren ’30 het warenhuis Galeries Modernes. Na een flinke brand is het pand weer opnieuw opgebouwd waarna het er totaal anders uitzag dan het originele gebouw. In 1981 was het alsnog einde verhaal voor dit winkelcentrum en kwam er een vestiging van Kwantum Hallen erin. Tien jaar later maakte het pand ruimte voor winkelcentrum Blue Building wat later het huidige De Planeet werd.

Fotoverslag

Historie/toekomst De Planeet

9 Reacties

Reageren
 1. RobH

  Ze kiezen dus, bewust, niet voor Hoog Catherijne (het pand van de V&D). Schiet Kleppiere zich hier in eigen voet?

 2. jeroen de vries

  Ik hoop dat Toko Mitra wel gewoon kan blijven in de kelder. De beste indonees van Utrecht !!!

 3. Berend B

  Fijn dar het er toch van gaat komen. Mooi pand in oude luister herstellen. Met de dode hoek van het postkantoor aan de Oudegracht ook opengegooid gaat het echt nog wat worden, dat stukje stad.

 4. Karenlee

  Wonderen gebeuren wel – dat oerlelijk gebouw wordt eindelijk aangepakt en aangepast. Hudson’s Bay is een prima zak om op zo’n locatie te hebben. Een goede winkelketen met goede kwaliteit spullen en niet te dure prijzen.

 5. Atilla Vigh

  @RobH, het pand waar de V&D in zat, is geen eigendom van Kleppiere, maar van een andere ontwikkelaar. Het zit wil aan HC vast, maar behoort daar dus niet toe.
  Dat is het gevolg van het feit dat privat investors zoals SunCapital, de voormalige eigenaar van V&D, met geleend geld, bedrijven mogen kopen, vervolgens de lening op de balans van het gekochte bedrijf zetten. En dan, alle assets zo snel mogelijk te gelde maken. Alle panden van de V&D waren voordat SunCapital het kochtte, eigendom. En dit is allemaal legaal in de westerse wereld.
  Met geen enkele private investors of hoe ze zich ook noemen heb ik medelijden. Wat mij betreft zou het verboden moeten zijn om een lening op de balans van een aangekocht bedrijf te zetten. Ik weet wel dat er allemaal haken en ogen aan zitten, maar kan me best wetgeving voorstellen, die dat voorkomt.
  Ik heb geen problemen dat bedrijf A bedrijf B koopt, maar wel onder voorwaarde dat het idee van de bedrijfsactiviteiten wordt voortgezet, zodat de klanten, toeleveranciers, en medewerkers niet geconfronteerd worden met een kunstmatig gecreeerd verlies.
  De V&D zou wellicht ook zelf failliet gegaan zijn, maar op deze manier versnel je dat proces alleen maar.

 6. Jelle

  Die oerlelijke blauwe platen weg? Hudson Bay nu al +1, smaak hebben ze namelijk.

 7. Van Pimpelen

  … ik woon 3,5 minuten lopen van dat gebouw, en kocht er eertijds mijn eerste draagbare tillevisie. Ingepikt door mams, dat verklaart een hoop. Tillevisie bleek nadien flöt, waarover later nader.
  Nu zit er o.a. Its, een zaak met ‘n discutabel verleden aangaande de sponsoring van AZ’67, thans AZ geheten. Al heette Its destijds Wastora; waarvan weinig utrechters weten omdat ik vervoegingen van eigennamen niet met een hoofdletter schrijf.
  Dus wordt het tijd -13:45- voor een rectificatie/rechtzetting: in een eerdere bijdrage schreef ik “geen meter die dat verbeterd.” U gelieve “geen meter die dat verbetert” te lezen. Verder gaat alles goed…

 8. Ton

  Dan nog de twee andere hoekpanden (torentje van Randstad en het hele pand van die sportzaak met torentje) in oude luister herstellen en je hebt een top-buurt, let op wat voor magneet dat wordt…

 9. Utrecht Internationaal

  Vroeger was Galerie Modern echt een geweldig mooi groot stedelijk pand, het wordt zo weer een mooie bijdrage aan een mooi rijk contrasterend stuk Utrecht die je niet in veel grote Nederlandse steden vindt.
  Nu nog een ander internationaal groot warenhuis in het oude V&D en Utrecht is zeker weer opnieuw Winkelstad nr 1 van ons land…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).