Toch plannen voor vernieuwd Centrum De Meern | De Utrechtse Internet Courant Toch plannen voor vernieuwd Centrum De Meern | De Utrechtse Internet Courant

Toch plannen voor vernieuwd Centrum De Meern

Toch plannen voor vernieuwd Centrum De Meern

Nadat eind mei de plannen voor een nieuw dorpshart in De Meern door het Utrechtse college van burgemeester en wethouders ‘on hold’ werden gezet pleit na het CDA nu ook D66 hardop voor een integrale aanpak van het Centrum in De Meern. Voor bewoners en ondernemers is er te veel onduidelijkheid en D66 wil dat daar verandering in wordt gebracht. Eerst alle informatie op tafel, een schouw van het gebied samen met bewoners en ondernemers en een conferentie in de herfst waarin iedereen kan participeren over het nieuwe plan.

Voor het Centrum van De Meern werd al in augustus 2007 een Stedenbouwkundig plan vastgesteld door het Utrechtse college. Dit plan om De Meern een nieuw dorpshart te geven naast de kerk en de Meenbrug werd in een bijzin in de Nieuwe Ruimtelijke Strategie voor Utrecht ineens afgeblazen. Het CDA reageerde daarop direct door aan te geven geen enkel begrip te hebben voor deze werkwijze, die volgens de partij afbreuk doet aan de voorgeschiedenis van het project. Inmiddels zijn ook VVD, PvdA en D66 van mening dat er opnieuw moet worden gekeken naar de mogelijkheden. ‘Het is niet chique dat in een bijzin van een nota vermeld stond dat Centrumplan De Meern niet doorgaat’, aldus D66-raadslid Lars Roodenburg. ‘We weten nu wel dat er ruimtelijke onderdelen van het plan uitgewerkt gaan worden, maar daarmee weten de bewoners en inwoners nog steeds niet wat er staat te gebeuren.’ Roodenburg wil dat de raad en het college op thema’s als voorzieningen, wonen en ondernemen in gesprek gaan met bewoners en ondernemers. Vraag wat ze nodig hebben, wat ze willen en verwachten en communiceer duidelijk wat de mogelijkheden en randvoorwaarden zijn. Vanuit de gemeenteraad wordt door D66, CDA, VVD en PvdA een schouw georganiseerd. Hiervoor worden alle betrokkenen uit en rondom De Meern uitgenodigd om samen met raadsleden door het gebied te lopen en hun inbreng te geven.

Roodenburg: ‘De wethouder heeft toegezegd dat er nu tijdelijke voorzieningen komen. We weten dat dat niet genoeg is. Daarom ga ik er alles aan doen om op basis van alle informatie die we hebben en krijgen, de plannen voor het Centrum De Meern weer in beweging te brengen samen met de inwoners en ondernemers.’

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).