Uitbreiding IKEA officieel van start - De Utrechtse Internet Courant Uitbreiding IKEA officieel van start - De Utrechtse Internet Courant

Uitbreiding IKEA officieel van start

Uitbreiding IKEA officieel van start

De uitbreiding van IKEA Utrecht is afgelopen woensdag officieel van start gegaan. De aftrap door storemanager Nanda de Bruin van IKEA, voorzitter van voetbalclub Faja Lobi/KDS Tom Bainathsah en wethouder Gilbert Isabella van Ruimtelijke Ordening stond symbool voor de start van de bouw van een nieuwe parkeergarage en 12.000 m2 extra wooninspiratie.

Nadat in juni dit jaar de door omwonenden ingediende bezwaren tegen de bouw door de rechter ongegrond werden verklaard gaf IKEA in juli van dit jaar het startsein voor de uitbreiding en verbouwing van het woonwarenhuis. Met de bouw van de nieuwe parkeergarage, waarvan de oplevering in juli 2013 op het programma staat, worden daarvan de eerste contouren zichtbaar. De nieuwe parkeergarage biedt straks niet alleen ruimte aan 1.300 parkeerplaatsen, maar ook aan twee kunstgras voetbalvelden en een sportaccommodatie op het dak. Dankzij deze samenwerking met voetbalclub Faja Lobi/KDS heeft IKEA de mogelijkheid om uit te breiden met 12.000 m2 extra winkelruimte. Naast de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen van 900 naar 1.900 plaatsen moet er straks sprake zijn van een betere doorstroming van het verkeer naar IKEA. Zo wordt namelijk ook een begin gemaakt met de aanleg van het eerste deel van de nieuwe ontsluitingsweg, waaronder een rotonde op de Australiëlaan en de Van Rensselaerlaan. Deze route loopt vanaf de Australiëlaan langs de parkeergarage tot aan het Amsterdam-Rijnkanaal. De weg wordt in een later stadium nog verlengd en zal dan onder de A12 doorlopen, langs het pand van Rijkswaterstaat en zal aansluiten op de Griffioenlaan.

In november gaat ook de bouw van de nieuwe in- en uitgang van IKEA van start, die zich vanaf juli 2013 aan de woonboulevard zal bevinden. In augustus 2013 begint de bouw van een nieuwe showroom en markethall. De verbouwing van een deel van zelfbedieningsmagazijn, dat volledig inpandig zal zijn, wordt in juli 2014 afgerond. In december 2014 is de verbouwing van de bestaande showroom, de marketplace in het nieuwe kassagebied, dat wordt uitgebreid van 16 naar 28 kassa’s, gereed. Verder zal ook de bistro, de Swedish Foodmarket, het restaurant en het kantoor van het woonwarenhuis in december 2014 helemaal klaar zijn. Het restaurant wordt uitgebreid van 280 naar 750 zitplaatsen en om het winkelgemak te vergroten, komen er niet alleen nieuwe liften, maar ook een aantal nieuwe roltrappen bij. Uiteraard kunnen ook kinderen zich straks naar hartenlust vermaken. Zij krijgen alle ruimte om te spelen in Småland.

Met de uitbreiding van IKEA Utrecht en eventuele extra zondagopeningen verwacht IKEA meer werkgelegenheid te kunnen creëren. Daartoe werkt het woonwarenhuis waar mogelijk samen met de Stichting Doenja om nieuwe medewerkers uit Kanaleneiland te werven.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).