Utrechtse ondernemers positiever over de economie | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse ondernemers positiever over de economie | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse ondernemers positiever over de economie

Utrechtse ondernemers positiever over de economie

Utrechtse ondernemers zijn voor het tweede kwartaal op rij minder negatief over het economisch klimaat. Dat blijkt uit de resultaten van de Conjunctuurenquête Nederland. Ook wat betreft de omzet en de export zien de ondernemers lichtpuntjes. Wel is de personeelssterkte nog niet op volle kracht en blijven de investeringen achter.

Ondernemers in Utrecht zijn gemiddeld positiever dan ondernemers in Nederland als geheel. Utrechters met een zaak verwachten een omzetstijging van 14,5 procent, tegen over 11,3 procent landelijk. Vooruitkijkend naar het vierde kwartaal is het beeld nog positiever met een verwachte stijging van 19,2 procent.

Maar er vallen ook klappen zo blijkt uit de enquête. Vooral op het gebied van investeringen en personeel. Van de Utrechtse ondernemers heeft 11,2 procent meer geïnvesteerd, echter heeft 30,4 procent minder geïnvesteerd. Op dit gebied loopt Utrecht weer wat achter op het landelijke gemiddelde. Ook het personeelsbestand neemt af bij de ondernemers.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).