Utrechtse start-up Pakkie wil tussenpartij zijn voor online tweedehandsaankopen | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse start-up Pakkie wil tussenpartij zijn voor online tweedehandsaankopen | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse start-up Pakkie wil tussenpartij zijn voor online tweedehandsaankopen

Utrechtse start-up Pakkie wil tussenpartij zijn voor online tweedehandsaankopen
De Utrechtse startu-up Pakkie wil als tussenpartij gaan fungeren bij online tweedehandsaankopen. Pakkie wil daarmee fraude bij online aankopen aanpakken.

De Utrechtse start-up Pakkie wil als tussenpartij gaan fungeren bij online tweedehandsaankopen. Pakkie wil daarmee fraude bij online aankopen aanpakken.

Stel dat een Utrechter een spelcomputer van iemand in Maastricht wil kopen, dan is het niet altijd mogelijk of voordelig om heen en weer te rijden. Maar geld overmaken en hopen dat de spelcomputer aankomt via de post zorgt ook voor de nodige risico’s. En andersom geldt dit ook, iets opsturen en dan maar afwachten of je wel echt betaald wordt.

Verschillende partijen zijn met een idee gekomen om als tussenpartij te fungeren. Marktplaats heeft bijvoorbeeld het eigen concept Gelijk Oversteken. Het Utrechtse Pakkie heeft nu ook een app ontwikkeld.

Dit is hoe het werkt: zodra men iets koopt op een online marktplaats, verstuurt de verkoper de koper een betaalverzoek via de app. Na betaling krijgt de verkoper direct een gefrankeerd verzendlabel en kan het pakket worden afgeven bij een van de 5.500 aangesloten pakketpunten van PostNL, DHL en DPD. De status van de verzending volg je real time via de Pakkie-app. Als het pakket bezorgd is, dan betaalt Pakkie na twee dagen uit, zodat de koper de tijd heeft om eventuele fraude te melden.

Pakkie vraag geen extra servicekosten, de kosten voor zending zijn hetzelfde als de reguliere prijzen in de winkel: €6,95 voor een “groot Pakkie” en €4,25 voor een “brievenbus Pakkie”. Het bedrijf verdient aan de verkoop van deze labels.

2 Reacties

Reageren
  1. Rob

    Bijzonder verdienmodel, ben benieuwd hoe lang dat stand houdt.

  2. Vissers

    Sjah, bij DHL kost een pakkie 5 euro, waarom zou ik 2 Euro meer betalen om via pakkie te versturen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).