V&D na 118 jaar gesloten in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant V&D na 118 jaar gesloten in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

V&D na 118 jaar gesloten in Utrecht

V&D na 118 jaar gesloten in Utrecht
De V&D in Utrecht is gisteren net als in de rest van het land definitief gesloten. Het reddingsplan voor het veelbesproken warenhuis is mislukt. De winkel heeft sinds 1898 in Utrecht gezeten.

De V&D in Utrecht is gisteren net als in de rest van het land definitief gesloten. Het reddingsplan voor het veelbesproken warenhuis is mislukt. De winkel heeft sinds 1898 in Utrecht gezeten.

De drommen mensen die langs de dichte deuren lopen kunnen het niet laten om even naar binnen te kijken. “Toch wel jammer, hè? Dat het dicht is,” is de teneur onder de reizigers.

Gistermiddag moesten de curatoren ‘tot hun spijt’ zeggen dat niet gelukt is om een doorstart te realiseren. Coolinvestments had interesse in tenminste 35 van de 62 vestigingen van het warenhuis. Winkeliers in Hoog Catharijne vrezen nu voor minder omzet doordat het grote warenhuis veel klanten richting het winkelcentrum trok.

©RGER_20160217_Gesloten V&D Utrecht_0002Met de sluiting van de winkelketen komt een eind aan 118 jaar V&D in Utrecht. De Vroom & Dreesman begon in 1898 in Utrecht (toen nog onder de naam Magazijn De Zon) op de Stadhuisbrug waar tegenwoordig Broese Boekverkopers zit. Het Amsterdamse bedrijf groeide vervolgens uit tot een landelijke keten waarvan de vestigingen werden gerund door familieleden; in Utrecht was dit Reinhard Dreesmann. De winkel verhuisde met de opening van Hoog Catharijne in 1973 naar de huidige locatie.

Arjan den Boer schreef voor onze papieren editie een verhaal over de V&D op de Lange Viestraat.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Ach die goede oude tijd, waar is die toch gebleven, nostalgie ten top, maar wel de realiteit voor een paar duizend mensen die ontslag hebben gekregen.
    Ik vind het verschrikkelijk voor de medewerkers die altijd met hart en ziel gewerkt hebben, en nu niets meer.

  2. Arjan den Boer

    Het stuk over de V&D-vestiging aan de Lange Viestraat is ook hier te lezen:

    http://www.arjandenboer.nl/2016/verdwenen-vd-lange-viestraat-utrecht/

  3. W.H. de Groen

    De waarheid gebied me te zeggen dat ik gevoelsmatig nooit iets heb gehad met dat bedrijf.
    Met dit zoveelste faillisement van een ketenbedrijf word ook weer eens aangetoond welke gevaren deze bedrijven voor de lokale economie hebben en laten we in Utrecht vooral gaan inzetten op kwalitatief hoogstaande vormen van kleinschalig en verantwoord ondernemen !

  4. FD

    De Hema kon zomaar eens de volgende zijn.
    Bovenetage is bijna leeg en het assortiment enorm uitgedund.

  5. Dienmeibos

    Opzich is er niets mis met een keten bedrijf en dat deze ook op zeer grote schaal kunnen functioneren blijkt ook wel zie bijvoorbeeld een Starbucks e.d. Het zorgelijke is dat zulk soort bedrijven als vend e.d. Worden opgekocht door investeringsmaatschappijen. Die als doel hebben zo snel mogelijk geld te verdienen. En dus de onderdelen die geld opleveren zoals het vastgoed in het bedrijf verkopen en vervolgens duur gaan huren. Vervolgens zet worft het inmiddels kaalgeplukte bedrijf weer door verkocht en dan gebeurt er dit.

  6. Dirk

    Nostalgie zorgt nog wel eens voor een vertroebeld beeld. Vanuit mijn perspectief heeft deze winkel sinds de jaren ’90 stilgestaan.

    Jammer voor de medewerkers, maar het wordt tijd om de vierkante meters anders te benutten en andere concepten de ruimte te geven. En als dat niet lukt dan is dat een signaal voor alle huurders van Kleppiere om in te zetten op huurverlagingen, waardoor ze meer in hun winkels kunnen investeren. Altijd goed als partijen zoals Kleppiere, die weinig waarde toevoegen in de hele keten, een kleinere vinger in de pap krijgen.

  7. j. de vries

    NEWSFLASH : Galeries Modernes verdwenen uit Utrecht !!
    De Galeries Modernes aan de Viestraat/Hoek Oude Gracht is weg…
    Serieus, wat maakt het nou uit. Warenhuizen komen en gaan. De Gallerie bestaat niet meer, de Winkel van Sinkel is een kroeg, De Gruyter levert geen levensmiddelen meer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dat heeft vooruitgang mensen, wen er maar aan…

  8. Marcel

    Natuurlijk gun ik iedereen een baan, maar als ik hoor,lees dat mensen er al twintig jaar of langer werken zit daar misschien wel de grootste fout.Zowel bij directie als bij de werknemers zelf. Men zou niet ergens twintig jaar of langer moeten/willen werken, dan ontstaat een ‘are you being served’ niveau. Het personeel jammert nu wel, maar ze hadden na 10 jaar hun eigen doelen en loopbaan moeten bijstellen i.p.v. blijven zitten waar je zit.

  9. FD

    @Marcel, wat een raar idee..
    Als je 20 jaar of meer ergens zou werken functioneer je niet meer ?
    Dan kan 75% van de witte twintower bewoners naar huis..

  10. Michel

    Geef dezelfde mensen een doorstart bij een Primarkt die ze daar kunnen plaatsen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).