Werkloosheid in Utrecht gedaald | De Utrechtse Internet Courant Werkloosheid in Utrecht gedaald | De Utrechtse Internet Courant

Werkloosheid in Utrecht gedaald

Werkloosheid in Utrecht gedaald
De werkloosheid in Utrecht is gedaald en de economie is aangetrokken in 2016. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

De werkloosheid in Utrecht is gedaald en de economie is aangetrokken in 2016. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

De economie in Utrecht groeide het afgelopen jaar met 2,3 procent. Ter vergelijking: de Amsterdamse economie groeide met 3 procent, Rotterdam met 2,3 en Den Haag met 2,2 procent. De reden dat de Utrechtse groei achterblijft bij die van de hoofdstad komt door krimp bij de financiële instellingen.

De werkloosheid is in Utrecht in diezelfde periode flink gedaald. Van 7,3 procent in 2015 naar 6 procent in 2016. Vergeleken met Amsterdam (6,7 procent werkloosheid), de nummer twee van de vier grootste steden, is het verschil alleen maar groter geworden.

In Utrecht daalde de werkloosheid met name in de groepen 45 jaar en ouder (van 8,3 naar 7 procent) en de laag opgeleiden. Onder laag opgeleiden is het percentage gedaald van 16 naar 11,4 procent.

2 Reacties

Reageren
  1. Utrecht internationaal

    Een uitstekende score, als je bedenkt dat Rotterdam bijna 2 x het landelijke % gemiddelde heeft van werkeloosheid, en Den Haag/Flevoland ook hoger scoort dan het landelijke gemiddelde.
    Desalniettemin is het belangrijk actiever ( internationale ) ondernemingen aan te trekken in Utrecht Centrum West/ USP.

  2. VoordorpPaul

    Onzin, je hoort het vaker…de werkeloosheid is volgens de cijfers gedaald, maar nog steeds is het zo dat men het alleen over de cijfers heeft van de ww, als je daarna verdwijnt in de bijstand, ben je ogenschijnlijk niet meer in beeld en kunnen ze roeptoeteren dat de werkeloosheid is gedaald, maar over de andere cijfers wordt niet geluld….smeerlappen !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).