Zonnepanelen aanschaffen wordt makkelijker | De Utrechtse Internet Courant Zonnepanelen aanschaffen wordt makkelijker | De Utrechtse Internet Courant

Zonnepanelen aanschaffen wordt makkelijker

Zonnepanelen aanschaffen wordt makkelijker
Zonnepanelen
Het wordt makkelijker om in Utrecht zonnepanelen aan te schaffen. Dat heeft wethouder Lot van Hooijdonk vandaag laten weten. Via SamenZonneEnergie kopen Utrechters vanaf maandag tot en met 9 november gezamenlijk zonnepanelen in. 

Het wordt makkelijker om in Utrecht zonnepanelen aan te schaffen. Dat heeft wethouder Lot van Hooijdonk vandaag laten weten. Via SamenZonneEnergie kopen Utrechters vanaf maandag tot en met 9 november gezamenlijk zonnepanelen in. 

Via deze groepsaankoop wordt vervolgens een veiling onder vooraf gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers gehouden. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet de deelnemers een persoonlijk aanbod voor een compleet systeem, inclusief materiaal, installatie en monitoring.

De gemeente denkt dat het op deze manier nog makkelijker en aantrekkelijker wordt voor Utrechters om zonnepanelen aan te schaffen. “Utrecht heeft al de meeste zonnepanelen van de grote steden”, zegt wethouder Van Hooijdonk. “We doen het als Utrecht al heel goed, maar willen graag de zonnigste grote stad blijven. Deze actie is een mooie manier om aandacht te vragen voor zonne-energie en maakt het voor bewoners heel makkelijk om zonnepanelen aan te schaffen.”

Deelnemers hebben via SamenZonneEnergie gemiddeld een kleine duizend euro bespaard op de aanschaf van zonnepanelen.

6 Reacties

Reageren
  1. PvC

    Als iemand die geheel op eigen kracht de beslissing heeft genomen om zonnepanelen te plaatsen op eigen kosten (en zonder subsidie) zou ik een klein douceurtje in de vorm van vermindering van gemeentelijke belasting ook wel waarderen.

  2. bureaulesswatts.nl

    ik dacht altijd dat zonnepanelen waren bedoeld om de uitstoot van CO2 te verminderen , maar het lijkt meer op een wedstrijd ‘wie is de goedkoopste’. Kennelijk is er een relatie tussen de prijs van zonnepanelen en de mate waarin de CO2 uitstoot wordt verminderd. Die is er ook. ! Het gevolg is alleen ; dat de uitstoot niet daalt, maar juist stijgt. Het verschijnsel wordt aangeduid met de term: “de paradox van de besparing’ of ook het Jevons effect. Verder wordt ook nooit gesproken over de CO2 uitstoot tgv van de productie en transport en de levens die chinezen laten bij de productie en hun rivieren die worden vervuild met giftige (hulp)stoffen, die nodig zijn om de wafers te produceren. Dat is allemaal daar en niet hier waar wij bouwen aan onze groene toekomst.

    waar het gaat over het kappen van bomen wordt een gelijksoortige logica gehanteerd.
    IN het geval ergens een boom moet worden gekapt, dan staat de krant vol, maar als ENECO een bos, ter grootte van het Amelisweert ( 650 Ton per dag ) in een warmtecentrale wil gaan verbranden, hoort men daar vrijwel niemand over.
    En als het bos is opgestookt heb je die versneld omgezet in CO2 en roet, is de mogelijkheid om CO2 op te slaan in rook opgegaan en kan het bos geen zuurstof meer produceren. Ik snap niets van die logica, maar het schijn dat we daardoor CO2 neutraal worden ofzo .

  3. Pat

    De gemeente moet zich niet bemoeien met dingen die afspelen in het normale zakelijke verkeer.
    Dit resulteert doorgaans niet in collectief voordeel.

    Er wordt toch ook geen veiling gehouden voor de inkoop van bv. Koelkasten.

    Je kunt zonnepanelen gratis laten plaatsen. Waarom deze bemoeizucht?

  4. Martin

    Grappig, nu is marktwerking opeens OK.

  5. Wim Vreeswijk

    Als er genoeg zonnepanelen zijn geplaatst kunnen we gelijk die subsidieslurpende windmolen afbreken en als oud ijzer verpatsen.

  6. Vinii

    Hoe meer hoe beter panelen , windmolen gedoe betalen we zelf via een omweg maar we hebben er weinig voordeel aan

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).