Jony Ferket wil derde wethouder van D66 in Utrecht worden | De Utrechtse Internet Courant Jony Ferket wil derde wethouder van D66 in Utrecht worden | De Utrechtse Internet Courant

Jony Ferket wil derde wethouder van D66 in Utrecht worden

Jony Ferket wil derde wethouder van D66 in Utrecht worden
Jony Ferket. Foto: CC BY SA Jony Ferket – D66 Utrecht
De fractie van D66 in Utrecht heeft Victor Everhardt en Klaas Verschuure naar voren geschoven als kandidaat-wethouders. Waarschijnlijk zal de partij ook een derde wethouder gaan leveren en dan is fractievoorzitter Jony Ferket een van de gegadigden.

De fractie van D66 in Utrecht heeft Victor Everhardt en Klaas Verschuure naar voren geschoven als kandidaat-wethouders. Waarschijnlijk zal de partij ook een derde wethouder gaan leveren en dan is fractievoorzitter Jony Ferket een van de gegadigden.

D66 is met GroenLinks en de ChristenUnie in gesprek over het vormen van een coalitie in Utrecht. Klaas Verschuure was al eerder door de fractie aangewezen als eerste onderhandelaar voor de nieuwe coalitie. Verschuure vertelt blij te zijn met het vertrouwen van de fractie: “Met deze kandidatuur ga ik graag verder met de gesprekken met GroenLinks en de ChristenUnie. Ik reken erop dat we met deze partijen samen een akkoord kunnen bereiken dat goed is voor Utrecht.”

Drie wethouders

D66 schrijft op de website dat het waarschijnlijk is dat D66 drie wethouders zal leveren gezien de zetelverhoudingen. De D66-fractie is inmiddels begonnen met een selectieprocedure om de juiste vrouw op deze derde wethouderspost te krijgen.

Voor de positie van derde kandidaat-wethouder hebben zich inmiddels enkele gegadigden gemeld, meldt D66. Onder hen is ook huidig fractievoorzitter Jony Ferket. De fractie vindt het belangrijk dat naast een kandidaat-wethouder ook een fractielid aan de onderhandelingen deelneemt. Fractievoorzitter Ferket heeft daarom haar taak als tweede onderhandelaar overgedragen aan Susanne Schilderman.

Bij GroenLinks werd eerder bekend dat de huidige wethouders Lot van Hooijdonk en Kees Diepeveen ook door willen. Naar een derde kandidaat wordt nog gezocht. Bij de ChristenUnie zou Maarten van Ooijen kandidaat-wethouder zijn.

5 Reacties

Reageren
 1. Chantal

  Waarom wordt er eigenlijk onderhandeld met de CU en niet met Partij voor de Dieren..?!

 2. WP

  In de politiek moet je je ambities toch niet te hard van de daken roepen? Dan wordt je het volgens mij niet….

 3. Rudy

  Waarom willen ze toch zo graag met de Christenunie? Weet iemand dat toe te lichten? Ik begrijp er als GL-stemmer niets van.

  Kan me voorstellen dat D66 de klassieke linkse partijen SP/Pvda afwijst en dat de VVD niet de favoriet van GL was. Maar waarom niet Student&Starter? Die zitten qua programma toch heel dichtbij beide partijen en ze zijn niet conservatief christelijk!

  Conservatief religieuzen zijn een kleine minderheid in Utrecht, gelukkig. Als representatie van de bevolking belangrijk wordt geacht zou die andere reli-partij Denk nog logischer zijn, al hoop ik van harte dat ze beide uit het college blijven. Bovendien verdienen rechts-liberalen veel eerder een plek in het college als draagvlak het uitgangspunt zou zijn.

 4. Jelle

  Ik snap die keuze wel, al zou ik er zelf nooit op stemmen. CU heeft een betrouwbaar en degelijk imago en is minstens net zo groen als D66. Qua links-rechts zit die club tussen de partijen in. En conservatief christelijk: heb je op lokaal niveau niet zo veel last van. Abortus, euthanasie, homohuwelijk, dat soort dingen is allemaal landelijk en de koopzondagen zijn er al door. Alleen die tippelstrook zou nog wel eens kunnen sneuvelen, maar daar lig ik eerlijk gezegd niet wakker van. Verder uit het christelijke zich in een groot hart voor de zwakkere. Kan me niet voorstellen dat GL en D66 daar een probleem mee hebben.

 5. HvVeen

  Verkijk je niet op de CU. Maarten van Ooijen is allerminst conservatief, juist heel sociaal bewogen en vernieuwend.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).