Kees van Oosten doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen - De Utrechtse Internet Courant Kees van Oosten doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen - De Utrechtse Internet Courant

Kees van Oosten doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen

Kees van Oosten doet toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen
Archieffoto DUIC
De Klimaatpartij van Kees van Oosten doet vanwege een gebrek aan mensen toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Dat meldt het AD.

De Klimaatpartij van Kees van Oosten doet vanwege een gebrek aan mensen toch niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Dat meldt het AD.

Daarnaast zegt Van Oosten liever actie te voeren en juridische procedures in gang te zetten tegen in zijn ogen verkeerde besluiten. Om daarnaast nog in de gemeenteraad te zitten zou volgens hem te veel energie kosten.

Zo’n anderhalf jaar geleden werd De Klimaatpartij opgericht. In een verklaring liet Van Oosten toentertijd weten wat de reden daarvoor was: “Gevestigde politieke partijen hebben wel mooie en bevlogen programma’s over luchtkwaliteit en klimaat, maar daar komt in hun bestuurlijk handelen niets van terecht en ze gaan bovendien het debat met kritische actievoerders als de Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht consequent uit de weg.”

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Dit is jammer want Utrecht heeft medio 2025 400.000 inwoners hetgeen ongetwijfeld extra luchtvervuiling waardoor Utrecht niet meer voldoet aan de EU-normen uit Brussel en t.z.t een miljoenenclaim kan verwachten

 2. Henk

  @wim, wel eens in een willekeurige grote zuid en oost Europese stad geweest + Frankrijk? De EU gaat helemaal binnenlopen aan boetes als dat gehandhaafd wordt. Dat is een dikke win voor de Nederlandse afdracht.

  Utrecht is wel sterk bezig om autoverkeer te ontmoedigen. Doorgaan Lot! En in 2025 mag er geen enkele diesel bestelbus het centrum nog in.

  Alle nieuwe woningen worden enorm zuinig.

  Bij Overvecht wil Utrecht de gasaansluiting niet vervangen.

  Er komen extra windmolens

  We zijn er niet, maar er wordt wel veel gedaan.

  Nu nog die vieze scooters en brommer aanpakken. Dat mag wel wat sneller.

 3. Sssssjonnie

  Jammer ,,heel jammer

 4. Sjonnnie

  En die houtkacheltjes Henk, vergeet die smeerpijpen niet.

 5. T.Baudet

  Henk: Utrecht prijst zich totaal uit de markt man.
  De meerderheid van de mensen wil helemaal geen stadsboulevards .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).