Met Anke Klein wethoudersteam D66 Utrecht compleet | De Utrechtse Internet Courant Met Anke Klein wethoudersteam D66 Utrecht compleet | De Utrechtse Internet Courant

Met Anke Klein wethoudersteam D66 Utrecht compleet

Met Anke Klein wethoudersteam D66 Utrecht compleet
Foto: Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0
De Utrechtse D66-fractie presenteert Anke Klein (40) als derde wethouderskandidaat. Eerder werden al Victor Everhardt en Klaas Verschuure naar voren geschoven als kandidaat-wethouders. Ook gaf fractievoorzitter Jony Ferket aan wethouder te willen worden, maar dat lijkt nu niet te gaan gebeuren.

De Utrechtse D66-fractie presenteert Anke Klein (40) als derde wethouderskandidaat. Eerder werden al Victor Everhardt en Klaas Verschuure naar voren geschoven als kandidaat-wethouders. Ook gaf fractievoorzitter Jony Ferket aan wethouder te willen worden, maar dat lijkt nu niet te gaan gebeuren.

Kandidaat Klein vertelt: “Ik ben erg blij met het vertrouwen van de fractie en kijk ernaar uit nader kennis te maken met de stad en alle Utrechters! Utrecht is een bruisende, groeiende stad met veel mogelijkheden. Het is voor mij een eer om hier wethouder te mogen worden.” Klein is momenteel werkzaam bij De Nederlandsche Bank, waar zij programmamanager is op het gebied van innovatie en financiële technologie.

De wethouderskandidaat heeft jarenlange ervaring op hoge posten in de publieke sector, vooral op het gebied van financiën, recht en Europese samenwerking. Door haar werk in zowel Den Haag als Brussel heeft ze volgens D66 ‘unieke expertise en veelzijdige werkervaring’ opgedaan, onder andere op het hoogste politieke niveau binnen de Europese Unie.

Echte D66’er

Daarnaast is de fractie zeer onder de indruk van haar kwaliteiten. “Klein is een echte D66’er: rationeel, maar met oog voor haar omgeving en voor de menselijke maat. Met haar kennis, ervaring en persoonlijkheid is ze de perfecte aanvulling op het kandidatenteam.” Dat is nu met Victor Everhardt en Klaas Verschuure compleet.

De fractie heeft gesproken met veel kandidaten, onder wie fractievoorzitter Jony Ferket. Ferket: “Natuurlijk vind ik het jammer dat ik het niet geworden ben. Maar de fractie heeft met Anke een geweldige kandidaat gevonden. Met haar expertise is zij de juiste vrouw op de juiste plek.”

4 Reacties

Reageren
 1. Joost

  De wethouders-functie is zeer gewild bij de lokale politiek vanwege het hoge salaris.

 2. Atilla Vigh

  @Joost, ik zou eens gaan buurten bij de bank waar Anke werkt als programmamanager. Ik denk dat je van je stoel valt van het salaris dat ze daar verdient. Het idee dat je bij de overheid veel verdient is echt lariekoek. Je moet vooral je eigen salaris niet gaan nemen als maatstaf. Wel eens een leidinggevende positie gehad (zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid), niet, kom later eens terug.

 3. Jolanda

  Ik begrijp niet waarom D66 een wethouder uit Amsterdam moet halen, wat weet die nou van Utrecht, geen betrokkenheid, geen binding met de stad. Beroepspolticus. #baantjescarroussel.

 4. Yoshua

  Het is niet alleen D66 die een niet Utrechter als wethouder voordraagt.
  Er is niet een wethouder in Utrecht van Utrechtse origine.
  Ze zijn stuk voor stuk import uit de gekste uithoeken van ons land.
  Sterker nog de gehele gemeenteraad bestaat voor 94% uit provincialen die totaal geen enkele binding, liefde en hartstocht voor onze stad en inwoners kent.
  Wij worden gegijzeld door mensen uit Limburg, Brabant, Twente en Noord-Holland.
  #baantjescaroussel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).