PVV doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant PVV doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

PVV doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht

PVV doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht
Geert Wilders voor het stadhuis in Utrecht. Foto's: Robert Oosterbroek
De PVV gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders vrijdag aan het begin van de middag bekendgemaakt bij het stadhuis in Utrecht.

De PVV gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht. Dat heeft PVV-leider Geert Wilders vrijdag aan het begin van de middag bekendgemaakt bij het stadhuis in Utrecht.

Er waren al langer geruchten dat de PVV mee zou willen doen met de verkiezingen in maart volgend jaar. Eerder wilde de PVV niet bekendmaken waarom Wilders een bezoek bracht aan Utrecht. Dat blijkt nu dus deelname te zijn aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Wilders was twintig jaar geleden als raadslid actief in Utrecht voor de VVD. “De verkeerde partij”, zei hij daarover vandaag. De PVV behaalde bij de landelijke verkiezingen ruim zeven procent van de stemmen in de Domstad. Wilders zei dat het gelukt was om een goed team samen te stellen in Utrecht. “Utrecht is een zwaar geïslamiseerde stad, bestuurd door een bijna ultralinks bestuur. Het is nodig om mee te doen in Utrecht.” Wilders hoopt op zo’n 3 tot 5 zetels.

Wilders zei verder: “We willen Utrecht teruggeven aan de Utrechters. Kijk maar eens naar sommige wijken in Utrecht. Dat lijkt net een andere werelddeel.”

Fractievoorzitter

Henk van Deún, de nummer 1 van de PVV in Utrecht, zegt zich te verheugen op de verkiezingen. Hij zal de kar gaan trekken voor de PVV. Enkele onderwerpen die hij aanhaalde naast de islam waren de polder Rijnenburg, stadsboulevards, gezondheidszorg, veiligheid en wonen.

Op de site van de PVV staat dat Van Deún na de politieschool is gaan werken bij de politie in Utrecht. “Na daar 9 jaar bij de recherche te hebben gewerkt, maakte hij de overstap naar de Sociale Recherche om fraude te bestrijden. Vanaf 2008 is hij als Sr. coördinator Sociale Recherche werkzaam in het westelijk deel van de provincie Utrecht.”

Deún is daarnaast voorzitter van het Landelijk Contact Sociaal Rechercheurs in Nederland. Ook is hij voorzitter van een klachtencommissie, trainer en adviseur op het gebied van digitale forensische opsporing.

DUIC fotografeerde Henk van Deún eerder bij het posterplakken voor de Tweede Kamerverkiezingen

46 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Dat is nieuws dat door vele Utrechters waarschijnlijk met veel gejuich ontvangen zal worden. Landelijk stemde al 7.4% van de Utrechters op de PVV en in het geval van de gemeenteraadsverkiezingen zal dit percentage mogelijk nog een stuk hoger zijn, al is het maar omdat er nu in ieder geval 1 alternatief is voor het partijkartel dat Utrecht als jaren in zijn greep heeft.

  Als klassiek liberaal zou ik in geen 1000 jaar op deze economisch extreemlinkse club stemmen, maar zuiver democratisch bezien is het naar mijn mening een grote winst dat de PVV meedoet.

 2. hans

  yes

 3. Rietje

  Ook dat nog…

 4. Co

  Wie neemt die gast serieus?

  Ultralinks? De VVD en D’66, rechts-liberale en liberale (neo-liberale) partijen!!!

  En hoeveel islamieten zitten er eigenlijk in de gemeenteraad? En hoeveel islamieten in belangrijke maatschappelijke organisaties?

  Antwoord: op minder dan 1 hand te tellen….

  Daarnaast is de leefbaarheid in zowel Kanaleneiland en Overvecht verbeterd de afgelopen 19 jaar: en ik spreek uit eigen ervaring. Hoograven is wel verslechterd trouwens.

  Als ex-raadslid en ex 2e kamerlid van de VVD is Wilders verantwoordelijk voor de uitverkoop van Nederland aan het grote bedrijfsleven. Dat de wachtlijsten lang zijn voor een huurwoning? Wilders heet VOOR marktwerking in de sociale woningbouw gestemd. Wet Blok> dat huurwoningen in prijs enorm gestegen zijn> sloop oude huurwoningen en bouw dure vrije sectorwoningen, idem.

  Ook de marktwerking in de zorg en de verslechtering van de ouderenzorg is tot stand gekomen toen Wilders VVD’er was en Wilders heeft daar mee ingestemd!

  Ook nu speelt hij onder een hoedje net Rutte en co.

 5. Hans

  @Scherpschutter.
  Het argument dat de PVV eocnomisch extreemlinks zou zijn zie je vaker maar er klopt geen moer van. Ze zijn economisch juist extreemrechts. Als klassiek liberaal zult u zich er echter alsnog niet in kunnen vinden ben ik bang. Het klassiek liberale principe van de kansengelijkheid wordt namelijk stelselmatig ondermijnd.
  Zie onderstaand artikel:
  https://decorrespondent.nl/6208/de-pvv-is-economisch-helemaal-niet-links-integendeel/373481344192-92be8b24

 6. Mauries de Honderd

  Leuk voor Sterrenwijk (waar geeneen moslim woont omdat dat daar niet wordt getolereerd), niet zo interessant voor weldenkend Utrecht.

  Scherpschutter en Geert willen het niet zien, maar het gaat goed met Utrecht en het ‘extreem linkse’ bestuur wordt hier al sinds jaar en dag verkozen boven angstzaaierij en conservatisme. 7,4% lijkt me prima, lekker marginaal roepen vanaf de achterste bankjes zonder enig tastbaar gevolg voor de Utrechter.

 7. Yoshua

  Het is van verre mijn partij, maar ik juich het wel toe dat de PVV meedoet in Utrecht. Veel mensen in mijn buurt en op de verenigingen zeggen PVV te stemmen of een warm hart toe te dragen.
  Vijf zetels kunnen ze misschien wel krijgen in Utrecht wanneer je naar het verleden kijkt.
  Een sujet als Vreeswijk kreeg immers ook een raadszetel in het verleden.
  Het zou fantastisch zijn wanneer Groen Links wordt gefileerd en de stadsboulevards een halt wordt toegeroepen.
  De binnenstad auto en fiets vrij maken daar kan ik mij wel in vinden maar niet het afknijpen van doorgaande wegen.

 8. Masha

  “We willen Utrecht teruggeven aan de Utrechters. ” Het is een vage opmerking, maar van bovenstaande quotes van Wilders het enige dat je als een ‘plan’ zou kunnen betitelen.

  Zou het ook meteen het hele partijprogramma voor Utrecht zijn? Als je het land wilt besturen met een plan ter grootte van een A4’tje dan moet een enkel zinnetje wel genoeg zijn voor een gemeente lijkt me zo.

 9. Luuk Upuuk

  Eindelijk wat zionistisch tegenwicht tegen de islamisering…….Zionistisch? Ja daar krijgt Geert zijn donaties vandaan!

 10. Jasper

  Jammer en verspilde moeite. Blijf maar in Den Haag, daar krijg je ook niets voor elkaar dan alleen schoppen tegen anderen, maar nooit eens met echte een oplossing komen. Gelukkig zijn de meerderheid van de Utrechters links.

 11. Peter R.

  “Utrecht is een zwaar geïslamiseerde stad”… Tja, als je vanaf het Vredenburg in westelijke richting kijkt, zie je daar inderdaad onontkoombaar een enorme moskee opdoemen, toch een merkwaardig overheersend beeld zo in hartje centrum van een Nederlandse stad. Wat mij betreft hadden ze het stadskantoor pal in die zichtlijn gezet. Maar goed, dergelijke planningsblunders zijn een continuüm in het Utrechtse openbareruimtebeleid. Voor de rest is de kwoot natuurlijk zwaar overdreven en kenmerkend voor het geschreeuwlelijk van de PVV.

 12. Willem

  Ligt het nou aan mij of waren er inderdaad geen bewoners afgekomen op de aankondiging van Wilders..?

 13. Scherpschutter

  @Hans 8/12/2017 – 14:09

  De PVV is economisch welzeker extreem links. Uw artikel focust zich louter op enkele economische microdetails. Zo bewijst u niet of een partij al dan niet economisch extreem links is, alleen maar dat ze mogelijk op 8 van de 1000 micropuntjes niet extreemlinks is. Voor werkelijk bewijs zult u moeten kijken naar het grote plaatje. De macro’s. De hoofdlijnen. En dan kunt u onmogelijk anders concluderen dan dat de PVV economisch extreemlinks is. Bekijkt u de volgende macro’s eens:

  – Een door de overheid gereguleerd geldsysteem (Gulden)
  – Keynesiaans monetair beleid (bijprinten en forse overheidsinvesteringen)
  – Een overheid als ultiem conflictbeslisser, gebiedsheerser en verdeler van bezit.
  – Ze is voorstander van een door de overheid beheerst onderwijssysteem.
  – Ze is voorstander van vergaande bemoeienis en inmenging in het bedrijfsleven.
  – Ze is voorstander van massieve inkomstenherverdeling.
  – Ze is voorstander van een collectief zorgstelsel.
  – Ze is voorstander van massieve sociale vangnetten (uitkeringen).
  – Ze is voorstander van gigantische accijnzen en heffingen.
  – Ze ontkent individuele eigendomsrechten en is voorstander van collectieve eigendomsrechten.
  – Productiegoederen behoren de staat toe, de burger is slechts exploitatie en privilege van eigendom (en dat is dus geen eigendom) gegund bij gehoorzaamheid aan de overheid.

  Zo kan ik nog 30 minuten doorgaan…

  Lekker belangrijk wat de PVV van bijvoorbeeld de hypotheekrente vindt of dat ze bijstand voor criminelen wil beperken. Ze is in haar kern een economisch extreem linkse partij. Op hoofdlijnen is de PVV economisch welhaast socialistisch…

  In economisch opzicht zal ze het (helaas) vermoedelijk dan ook prima kunnen vinden met de PVDA, D66, Groenlinks en ga de rest maar af, maar sociaal-cultureel vormt ze een alternatief voor het kartel. Daarmee is ze een welkome democratische verfrissing, zo zullen vele Utrechters vinden.

 14. R

  De ‘hulp’ van Geert doet me zeer sterk denken aan de Asterix & Obelix strip “Intrigant”. In een dorp waar geen problemen waren kwam een intrigant eerst de problemen veroorzaken / faken, waarna met schijnoplossingen (geef mij álle macht en ík regel dit) een dictator met zijn uit de werkelijkheid losgeraakte onderbuikgedachtes de sfeer in het fijne dorpje succesvol verpeste. Dat was tot hij met pek en veren het dorp werd uitgegooid. Geert betekend zeer slecht nieuws voor Utrecht. Wie voor zijn eigen egostrelerij haat zaait zal nog veel meer haat oogsten. In mijn stad is hij zeker níet welkom.

 15. Wim

  Kon Wilders niet gewoon een persberichtje uitsturen in plaats van weer al die politie-agenten laten optrommelen voor een persmomentje? Nul aandacht van hem voor de Utrechters zelf.

 16. Wim

  Toch wel ingewikkeld die Déus… hij heeft het hier vreselijk naar zijn zin… maar het is hier ook een en al probleem… doesn’t make sense.

  Overigens: Utrecht teruggeven aan de Utrechters? Wie zijn ‘Utrechters’? De meerderheid van deze hoogstopgeleide stad van Nederland is niet in de stad geboren, maar elders in Nederland of daarbuiten.

 17. Wim

  @willem Er waren iets van 15 man en wat toevallige passanten. Wilders had daar ook geen interesse voor. Publiek werd op afstand gehouden, zodat er niks te volgen was. Circus Wilders optima forma. Het mag wat kosten, een publiciteitsstuntje van de PVV. Gratis gesponsord door de door hem zo verguisde media.

 18. JdV

  @PeterR. Ik denk dat daar ook het grote probleem in steden als Utrecht en Amsterdam zit. Grachtengordel elite die vanuit het elite reservaat naar de omgeving kijkt en constateert dat het allemaal best goed gaat. Die nooit in Overvecht of Kanaleneiland te vinden zijn als er overlast is. Die kijken naar een moskee maar de ogen sluiten voor salafisme en gesubsidieerde haatpredikers. Dat zijn de mensen die nederland hebben verkwanseld. Uit onbenul of uit eigenbelang. Om stemmen binnen te halen. Of de asielindustrie in leven te houden. Want god verhoedde dat er geen zwakken, zieligen, vluchtelingen of asielzoekers zouden zijn. Dan zouden ze zelf eens echt moeten gaan werken. Iemand die dat aan de kaak stelt levert altijd een nuttige en belangrijke bijdrage aan het maatschappelijk debat. Of hij nou Pim, Theo, Thierry of Geert heet.

 19. LeidscheRijner

  Nou het is goed dat er een rechts geluid in de raad komt, al zie ik liever het FVD van Baudet, maar misschien dat dit de politici in Utrecht wakker schudt en in laat zien dat het niet alleen maar gaat over asielzoekers, illegalen, en allochtonen.
  Er is te lang de kop in het zand gestoken en weggekeken voor de problemen in de wijken, zolang wij de problemen en intolerantie van nieuwkomers niet benoemen dan zullen mensen als Geert Wilders en zijn partij een voedingsbodem hebben in Utrecht en Nederland jammer genoeg.

 20. Geenstijl@Utrecht

  Stonden ze niet op de verkeerde plaats, op de maliebaan was ruimte zat voor ze, hahahahahahaha, onze blonde Greet

 21. Sjonnie

  Ik lees dat ze ten strijde trekken tegen de stadsboulevards. Eindelijk een partij die zich verzet tegen de wurggreep waarin Groenlinks Utrecht genomen heeft.

 22. Imaan de Marokkaan

  Juist… meer haatzaaierij en verdeling. Onze stad doet het al jaren geweldig ZONDER deze schreeuwlelijkerds. Dit soort schorem voegt niets concreets toe en wil ik absoluut NIET sponsoren met mijn belastingcenten

 23. Fred

  Utrecht geen islamitische stad?

  ruim 80.000 inwoners hebben een moslim achtergrond.

  Let bij de volgende verkiezingen op Denk, halen veel zetels, van wie? juist!.

  Welkom PVV….gooi de knuppel maar in het linkse kliekjeshok.

 24. Betonbuurter

  Even lekler generaliseren. Ik woon in de betonbuurt. Marokkanen hier geven veel overlast. Ze steken vuurwerk af, rijden veell te hard en hebben luide muziek in de auto aan staan. Turken hebben we ook. Ze steken vuurwerk af, ze toeteren met hun auto’s als er een bruiloft is en ze geven luidruchtige feestjes thuis. Autotochtonen steken vuurwerk af, ze scheuren met hun scootertjes over wandelpaden door het park en ze laten hun honden overal op de stoep kakken.

  Ik ben in staat te zien dat dit enkelen zijn. Ik denk aan de demente bejaarde vrouw die vaak even spontaan hallo komt zeggen. De buren die hielpen zoeken toen een kat werd vermist. De spontaam georganiseerde lampionnenoptocht bij Sint Maarten. Het gemengde gezelschap kinderen dat ‘s zomers elke avond verstoppertje speelt. Turkse, Marokkaanse n Nederlanderse tieners die spontaan teams vormen en een potje gaan voetballen.

  Ja, er is nog veel te winnen – maar latem we nu niet kapot makem wat gewoon goed gaat. Asociale buren heb je nu eenmaal, en die Nederlander en 16 zijn en 86 en Marokkaan. Met één overeenkomst: waarschijnlijk weten beiden, door hun achtergrond en opvoeding, niet dat ze asociaal bezig zijn.

 25. Ihsan

  Het ‘islamprobleem is hier misschien wel het grootst’ …

  Utrecht is de meest witte, hoogopgeleide stad van Nederland. Dit zal niet snel veranderen door de enorme influx van studenten uit heel het land, de gentrificatie van volksbuurten, en de sloop/nieuwbouw in de modernistische wijken.
  Het echte probleem is de segregatie in de stad. Er zijn eigenlijk maar 2 wijken en 2 buurten waar je de kans loopt mensen met een (“niet-westerse’) migratieachtergrond tegen te komen: Overvecht, Kanaleneiland, Lombok en Hoograven.

  Kan iemand mij uitleggen op welke manier Wilders de Nederlandse cultuur verdedigt? Geld accepteren uit het buitenland, banden onderhouden met openlijk anti-semitische, racistische en sexistische politici door heel Europa, het toornen aan basale principes als gelijkheid en vrijheid van godsdienst, het verheerlijken van een dictator die mede verantwoordelijk is voor de dood van 193 landgenoten (Poetin), etc, etc.

 26. Ihsan

  @Fred, wat is een “islamitische achtergrond”? Ik wist niet dat religie erfelijk is. Ik zal direct een Mischling-test laten doen! …

 27. Chantal

  Deïslamiseren. Wat betekent dat concreet en hoe gaat dat vormgegeven worden?

 28. Cico

  Hier in Lombok zijn er ook veel problemen met Marokkanen. Maar het is bizar om op de PVV te stemmen die meteen een theologische discussie over de islam gaat beginnen. Belachelijk, dat heeft geen hol te maken met criminaliteit, straatintimidatie, drugshandel en -gebruik of altijd een eikel in het verkeer zijn. Daar heeft die moskee echt niks mee te maken.

 29. Peter

  Jaja…je merkt en leest het al….elitair “links” raakt nu al in paniek omdat er een ander geluid komt dan dat zij vanuit hun dure stadswoningen graag liever niet willen horen. Het zou allemaal wel mee vallen in Utrecht…ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat in wijken als Leidsche Rijn,Overvecht,Zuilen,Kanaleneiland,Hoogdagen en Lombok veel problemen zijn,Alleen word dat vaak stil gehouden door de linkse media en politiek want o wee als het uitkomt dat veel Utrechters en dan met name de inwoners die hier al decennia wonen, klaar zijn met het veels te linkse thee beleid.

  De elite van vooral Groen links en D’66 verdeelt en heerst in de stad…in vroegere tijden heette dit anders. Opkomen voor de minder bedeelden? Wie gelooft dat nog?

  Ik lees en hoor steeds dat de auto te gast is in de stad….volgens D’66 moet Utrecht open staan voor iedereen…nou PVV…mooiere binnenkomst kan je niet wensen. Volgend jaar Denk en de PVV achter de Utrechtse knoppen…erg benieuwd hoe elitair links zich gaat staande houden met hun opvattingen over allochtonen want met Denk komt de slang uit de mand!

 30. Frits

  @Ihsan; het zou je misschien verbazen, maar in Lombok wonen helemaal niet zo heel veel allochtonen. 24% van de bevolking van Lombok is niet-westersallochtoon; dat zit maar iets boven het gemiddelde in Utrecht (22%).

  Eigenlijk is de hele stad behoorlijk gemengd met zo tussen de 15 en 35% allochtoon. Alleen Kanaleneiland (55%), Overvecht (45%) en Hoograven (38%) zitten daar boven.

  Witte wijken zijn alleen de binnenstad, Tuindorp, Vogelenbuurt, Sterrenwijk, Wittevrouwen en Rijnsweerd. Een behoorlijk aaneengesloten wit gebied dus 🙂

 31. Frits

  @ Fred; weer een nieuwe term van de rechtse kliek, “moslim achtergrond”???

  Geef eens een definitie, en daarna een bron (CBS ofzo) waaruit die 80.000 inwoners met “moslimachtergrond” (zonder spatie graag) zou blijken?

  Dank je.

 32. G. de Vries

  De PVV is van harte welkom in Utrecht!! Een tegengeluid jegens de politiek correcte gemeenteraad is hard nodig.

 33. Teunis

  Niet iedereen is jong en/of succesvol, en de mensen die dat niet zijn moeten ook vertegenwoordigd worden. Het vervelende van de PVV is dat ze doen alsof ze de meerderheid vertegenwoordigen, en dat is in een stad als Utrecht echt niet zo.

 34. Sjaak

  Nou @meneer de Vries, u loopt wel erg hard van stapel. Eerst maar eens kijken of ze wat zetels weten te bemachtigen in deze (gelukkig) linkse stad.

 35. Paulus

  @ Ishan
  Het valt op dat je je alleen druk maakt over een PVV of een FvD. Over Denk hoor ik je niet….of ben je ook 1 van de door Kuzu uitgezochte reguurders?

  @ Frits
  Als jij 25 tot 30 % allochtonen normaal vind in de stad dan heeft de PVV volkomen gelijk. Waarschijnlijk woon je in een duur grachtenpand of een andere wijk waar huizen niet te betalen meer zijn. Gewoon je ogen blijven sluiten voor de problemen en verpaupering in wijken als Overvecht,Zuilen en Kanaleneiland en deze partijen worden alleen maar groter en groter!

 36. Reactionaire rechtse zak

  Imaan de Marokkaan 8/12/2017 – 22:17
  Kent u die uitdrukking; ‘hand in eigen boezem steken’?
  Uw tekstje zou zo maar uit de pen van iemand kunnen komen die met zeer gegronde reden ‘minder, minder, minder’ zou willen schrijven, als het mocht.

 37. Berend

  Uit de vele bagatelliserende reacties blijkt wel hoe nodig het is dat de Utrechte politiek wat kritischer gaat kijken naar bepaalde problematiek. De PVV kan daaraan bijdragen.

 38. VoordorpPaul

  Dat er weinig bewoners afkwamen op de bijeenkomst van Wilders, is dat het geheim is gehouden en kort voor de presentatie kenbaar gemaakt op o.a. z’n twitter etc. Verder moet ik zeggen zo hier te lezen dat Overvecht helemaal niet vooruit gegaan is, gezien de situaties die ik op winkelcentra’s dagelijks meemaak.
  Ik vind het helemaal top dat ook de PVV hier gaat meedoen, want er is zat in Utrecht aan de hand, alleen ziet de huidige gemeenteraad en het college amper of willen ze het niet zien, door hun dikke roze bril die vastgeplakt zit op hun gezicht.
  Dus deze geboren en getogen Utrechter ontvangt Geert met open armen

 39. Reguurder

  Lieve reaguurders,

  Wat heerlijk dat jullie nu al in paniek raken door de komst van Geert Wilders,worden jullie eindelijk wakker.

 40. Yoshua

  @G. de Vries Was het maar een politiek correcte gemeenteraad, dan hadden we dat rariteitenkabinet van de PVV niet eens nodig gehad.
  Het boevengilde van GroenLinks is aanleiding dat dit stel treurwilgen nodig zijn in de gemeenteraad.
  Wees eerlijk als je de kandidaten ziet op de foto, zijn ze fris en fruitig genoeg om de boel te vernieuwen.
  Absoluut niet, stuk voor stuk slonzige grauw uitziende types.
  Mensen die PVV stemmen stemmen voor blonde Greet en niet op zijn loopjochies

 41. Ihsan

  @Paulus
  “Het valt op dat je je alleen druk maakt over een PVV of een FvD. Over Denk hoor ik je niet….of ben je ook 1 van de door Kuzu uitgezochte reguurders?”

  Wat een bizarre insinueringen. Wie valt dat op dan? Want zover ik weet heb nog nooit een tekst over FvD geplaatst op DUIC. Ik ben geen fan van ze, maar dat ben ik eerlijk gezegd van geen enkele partij. Wat ik werkelijk niet begrijp is dat u mij meteen wegzet als een DENK-trol. Mijn wereldbeeld is gelukkig niet zo zwart-wit. Weet u wel dat er een heel spectrum van politieke opvattingen zit tussen PVV, FvD en DENK?? Is het soms omdat u mijn naam niet kunt lezen (en schrijven) dat u automatisch aanneemt dat ik dan maar van DENK ben? Uw ininuaties zijn ver van de waarheid, daar ik persoonlijk reeds voor de verkiezingen van 2012 de PvdA heb gewaarschuwd om Kuzu en Ozturk niet op de lijst te zetten, omdat ze veel te conservatief waren. In plaats van zonder basis anderen te beschuldigen van vanalles zou u ook dankbaar kunnen zijn.

 42. factsdamfacts

  Aan alle PVV’ers

  In zowel Ondiep als Zuilen is de leefbaarheid de afgelopen tien jaar enorm gestegen. De rellen van 10 jaar geleden vergeten ofzo? Sindsdien is het er enorm vooruit gegaan.

  Ook Overvecht en Kanaleneiland zijn, objectief gemeten, maar dat zegt PVV’ers en ander rechts reaguurvolk nooit iets, er op vooruit gegaan. Hoograven is er op achteruit gegaan, ook objectief gemeten,. Dat zijn de feiten, maar zoals wel vaker doen feiten er niet zoveel toe aan de rechterzijde. Ook won zelf in Kanaleneiland overigens en heb in Overvecht gewoond. Als blanke zijnde ja en ik eronderuit er geen elkeen hinder van iemand.

 43. Check

  25-30% mensen met een moslimachtergrond? Wat is een moslimachtergrond? Je bent moslim of je bent het niet lijkt mij.
  En waar komen deze cijfers vandaan. Ik lees zelfs 80.000 mensen?

  Ik kan je nu al vertellen, deze cijfers worden uit de duim gezogen.

  Waar wonen deze mensen dan met z’n 80.000’en. Er zijn 2 wijken en 4 buurten, zoals al omschreven hier, die heel divers zijn (Kanaleneland, Overvecht, Lombok en Hoograven, stukje Zuilen (klein deel) en stukje Ondiep (klein deel). De rest zijn veryupte blanke buurten geworden waar vooral hoger opgeleiden wonen. Daar is de criminaliteit nihil.

 44. jan

  De Marokkanen waar we last van hebben in Utrecht heeft niks met geloof te maken. Dat is gewoon een foute groep die aangepakt moet worden. Deislamitiseren … Er was ooit een man die ook vond dat het jodendom de kop ingedrukt moes worden. Ik zie werkelijk waar het verschil niet. En als de islamitische mensen het land zouden verlaten. Dan hebben de ‘echte’ Utrechters wel weer een andere groep gevonden die ze de schuld kunnen geven omdat hun zielige leven niet veranderd is.

 45. BdV

  En geef de Venlonaren terug aan Venlo. Eind goed al goed.

 46. Jacob

  @Jan die man waar je het over hebt richtte zich op het Joodse ‘ras’ en niet zozeer primair het jodendom. Vergelijkingen moslims joden gaat sowieso vrij mank, het eerste is een religie/ideologie het tweede is toch vooral een etniciteit.

  Dat het weinig met de islam te maken heeft zit denk ik wel een kern van waarheid in, maar met zo’n goedkope godwin ben je gewoon af.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).