Tim Schipper lijsttrekker voor de SP Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Tim Schipper lijsttrekker voor de SP Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Tim Schipper lijsttrekker voor de SP Utrecht

Tim Schipper lijsttrekker voor de SP Utrecht
De SP in Utrecht heeft de conceptkandidatenlijst bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. SP-fractievoorzitter Tim Schipper voert de lijst aan.

De SP in Utrecht heeft de conceptkandidatenlijst bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. SP-fractievoorzitter Tim Schipper voert de lijst aan.

Tim Schipper: “Ik ben trots op de lijst die ik hopelijk straks mag aanvoeren. We hebben een mooie mix van ervaring en van nieuw talent. Met deze lijst kunnen we een team vormen dat aanvallend is. Dat actie voert samen met buurtbewoners voor de terugkeer van buslijn 6 in Hoograven, voor goede renovaties in Kanaleneiland en Overvecht en voor veilige wegen in Ondiep.”

De hoogste nieuwkomer is Ruurt Wiegant op de tweede plek. Hij is sinds 2012 actief voor de SP. De volgende nieuwkomer is Agata Troost op de derde plek. Paulus Jansen is lijstduwer en kandidaat-wethouder. Jansen is al sinds 2014 wethouder in Utrecht.

3 Reacties

Reageren
  1. Reguurder

    Gelukkig doet de PVV mee?

  2. Romatomaat

    Wat vindt Tim van het beleid van SP-wethouder Jansen, die oliestaat Qatar 23 miljoen euro cadeau deed? Zie:
    https://eenvandaag.avrotros.nl/item/hoe-utrecht-oliestaat-qatar-23-miljoen-cadeau-doet/

  3. Huib van Weelden

    Aan alle huurders in de sociale huursector

    Het energielabel is de nieuwe melkkoe van de gemeente en wordt stevig ingezet
    bij het bepalen van de WOZ en de huurprijzen.

    De Gemeente stelt de WOZ vast, o.a. naar aanleiding van het energielabel.
    De uitkomst hiervan komt bij u op de deurmat.
    Voor een vergelijk hoeft u niet te kijken op de website van het Kadaster. Zij krijgen de cijfers rechtstreeks van de Gemeente.
    De slogan: “kijk op de site van het Kadaster of uw WOZ klopt”, heeft voor een huurder, van een sociale huurwoning weinig zin.

    Hoe kun je dan de WOZ-aanslag controleren. Dat is vrijwel onmogelijk.
    De kleine lettertjes, vakjargon, huurtabellen, rekenformules, taalgebruik, energielabel
    enz. enz., maken een controle vrijwel onmogelijk. Het lijkt wel haast een bewuste keuze om zoveel mogelijk mist te verspreiden. Toch heb ik een poging gewaagd.
    Het is niet alleen de Gemeente die belang heeft bij een hoge WOZ.
    Er zijn nog meer belangrijke spelers namelijk de woningbouwverenigingen.
    De Gemeente wil graag woningen bouwen en hebben betrouwbare bouwers nodig. Een woningbouwvereniging wil graag bouwen en winst maken. Er is een onlosmakelijke belangenverstrengeling. Later in dit verhaal kom ik hierop terug.

    De Gemeente en de woningbouwverenigingen hebben beiden belang bij een hoge WOZ-waarden. Voor een duurdere woning mag men een hogere huurprijs vragen en
    bij een hoge WOZ kan de Gemeente meer belasting innen, dus voor beide partijen
    kassa!

    Het nieuwe energielabel, ingevoerd in 2015 speelt nu een belangrijke rol in de huursector. Vanaf 2015 wordt op elke woning een voorlopig energielabel geplakt.
    Het energielabel gaat uit van een aantal standaard eisen. Een zeer goed geïsoleerde woning met een hoge energie-index komt in aanmerking voor een A-label. Een zeer slecht geïsoleerde woning met een lage energie-index krijgt het G-label.
    De woningen kunnen een energielabel krijgen vanaf A t/m G.
    Het A-label betekent dat de woning zeer goed geïsoleerd is daardoor energiezuinig is met een hoge energie-index.
    Hierna volgt het B-label, dat volgens diezelfde eisen is ingedeeld dus een zeer goed geïsoleerde woning is, met een goede energie-index.

    Een voorbeeld uit de praktijk

    De woningbouwvereniging plakt op mijn huurappartement het energielabel-B tegelijk met alle andere appartementen in ons gebouw. Deze appartementen zijn bijna 20 jaar oud, er is nooit iets aan aanvullende isolatie gedaan.
    De bouwtekeningen van deze woningen wijzen uit dat de isolatie ruim onvoldoende is voor een huidig B-label. En dat lijkt mij ook logisch. Een koelkast van 20 jaar oud staat nu ook te boek als een energievreter.
    Dit vergelijk gaat natuurlijk niet helemaal op, maar geeft wel een indicatie.

    Hoe kan het zijn dat woningen van bijna 20 jaar oud, het op één na hoogste energielabel krijgen? Er werd 20 jaar geleden nog maar zeer weinig gedaan aan energiebesparende maatregelen. Daardoor vliegen bij deze woningen de stookkosten de pan uit, omdat je ook nog eens een combiketel hebt die plus/minus 15 tot 20 jaar oud is.
    Deze oude combiketel en de woning-isolatie die onvoldoende is, maakt de woning tot een energievreter. De zeer hoge energierekening mag door u betaald worden.

    De Gemeente en de woningbouwverenigingen weten als geen ander dat wanneer er een lager energielabel op de woning wordt geplakt de WOZ drastisch verlaagd moet worden en de huurprijs moet worden verlaagd met 10 tot 25%.
    De sociale huursector wordt deels door de Gemeente gefinancierd met gemeenschapsgeld. Geld van u en van mij.
    De Gemeente zegt dit gemeenschapsgeld nodig te hebben. Met als argument dat de huurprijzen daardoor laag blijven. Een huurprijs van € 710,- p.m. voor 60/70 M² en met een “B-label” is dat een lage huur?

    H.v.W.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).