Verkiezingspodcast Utrecht: Burgemeester Jan van Zanen over de publieke zaak | De Utrechtse Internet Courant Verkiezingspodcast Utrecht: Burgemeester Jan van Zanen over de publieke zaak | De Utrechtse Internet Courant

Verkiezingspodcast Utrecht: Burgemeester Jan van Zanen over de publieke zaak

Verkiezingspodcast Utrecht: Burgemeester Jan van Zanen over de publieke zaak
Dit is de Verkiezingspodcast van DUIC gemaakt door Pieter Willemsen. Vandaag de laatste podcast met burgemeester Jan van Zanen.

Dit is de Verkiezingspodcast van DUIC gemaakt door Pieter Willemsen. Vandaag de laatste podcast met burgemeester Jan van Zanen.

Pieter Willemsen sprak met Van Zanen over zijn liefde voor de publieke zaak en het stembureau. “Zo’n verkiezingsdag, ik houd ervan. Je ruikt je eigen werk. Zoals een bakker of een schilder dat ook kan hebben.” En wil Van Zanen na 2020 in Utrecht blijven?

Belang van stemmen

Jan van Zanen is komend jaar zijn halve leven actief in de lokale politiek. Hij doet dit vanuit liefde voor de publieke zaak en hoopt daarom dat zo veel mogelijk mensen naar de stembus gaan, want de gemeenteraad kan volgens hem ook de komende vier jaar op bijna alle belangrijke terreinen het verschil maken.

“Het gaat om mobiliteit, veiligheid, wonen etc. Het gaat om thema’s die dichtbij mensen staan.” Zijn oproep: “Je houdt van de stad of je vindt iets van de stad en op 21 maart kun je dit laten horen.”

Van Zanen wil ook na 2020 burgemeester blijven

Van Zanen werd in 2014 burgemeester van Utrecht. “Ik was toen een van de gelukkigste mensen van de wereld.” In 2020 loopt zijn termijn als burgemeester van Utrecht af. Op de vraag of hij daarna nog een termijn aan wil blijven zegt hij: “Eigenlijk ben ik nog steeds zo gelukkig. Dus als de gemeenteraad het goed vindt, en ik voel me goed. (…) Dan moet het heel vreemd lopen als ik niet nog een keer zou willen.”

Wil je meer weten over de gemeenteraadsverkiezingen of de vorige podcasts terugluisteren? Bekijk hier ons dossier. Fan van podcasts? Ook het AD/UN heeft een podcastserie over de lokale politiek. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).