Wethouders van GroenLinks willen door in nieuw college | De Utrechtse Internet Courant Wethouders van GroenLinks willen door in nieuw college | De Utrechtse Internet Courant

Wethouders van GroenLinks willen door in nieuw college

Wethouders van GroenLinks willen door in nieuw college
Lot van Hooijdonk en Kees Diepeveen zijn opnieuw beschikbaar om voor GroenLinks in Utrecht wethouder te worden in een volgende collegeperiode. Dat heeft GroenLinks vrijdag bekend gemaakt.

Lot van Hooijdonk en Kees Diepeveen zijn opnieuw beschikbaar om voor GroenLinks in Utrecht wethouder te worden in een volgende collegeperiode. Dat heeft GroenLinks vrijdag bekend gemaakt.

De lijsttrekker van de partij, Heleen de Boer, zegt: “Wij zijn er trots op dat wij twee zulke goede wethouderskandidaten hebben. Als we na de verkiezingen opnieuw mogen meebesturen, brengen we een hoop ervaring en daadkracht mee naar een nieuw college. En dat is belangrijk om de uitdagingen die op Utrecht afkomen het hoofd te kunnen bieden.”

Welke portefeuilles de wethouders eventueel zouden krijgen wil de partij nog niet op ingaan. De Boer: “Beide kandidaten zijn breed inzetbaar. Bovendien moeten we eerst maar eens kijken hoeveel zetels we krijgen en of we überhaupt aan tafel komen.“

Lot van Hooijdonk is nu verantwoordelijk voor onder meer Verkeer en mobiliteit, Duurzaamheid en Milieu en is sinds 2014 wethouder in Utrecht. Kees Diepeveen verving in 2015 wethouder Jongerius en heeft onder meer de portefeuilles Zorg en maatschappelijke opvang, Welzijn en Cultuur.

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ja want bij de Uithoflijn komen vast geen lijken uit de kast dus waarom niet lekker doorgaan, toch?

 2. karel

  Ook dat nog! Wat een drama! Stadsboulevard-s in Utrecht/verkeerslichten tergend lang op rood voor openbaar vervoer en de Uithoflijn Drama! Gemeente De Bilt wil geld zien!!!

 3. Barend

  @ Karel, @ JdV. Simpel: niet op Groenlinks stemmen. Komen ze ook niet terug.

 4. Herman

  Geukkig wijkt het stemgedrag van de Utrechtse nogal af van de regeerders hier…

 5. Nosan

  Waarom staan deze mensen, maar ook van D66, onder aan de verkiezingslijst? Als het tegen zit, zijn ze niet verkiesbaar?

 6. Kees Mijderwijk

  Gelukkig net geen linkse meerderheid! GroenLinks heeft de VVD in de ban gedaan; dat kan dus nog leuk worden bij het vormen van een nieuw college van wethouders.
  Als D66 de rug maar recht houdt en zich niet laat misbruiken voor dit uitsluitingsspelletje….

 7. Max

  Is het handig na het dedacle met de Uithoflijn om nog een keer voor een termijn te gaan Lot van Hooijdonk !!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).