DUIC Gemist

DUIC.nl voorziet dagelijks zo’n twintigduizend Utrechters van het laatste nieuws uit de stad. Dit zijn de nieuwtjes van de afgelopen twee weken die je moet weten. Dit zijn de hoogtepunten van 1 maart tot 15 maart.

NIEUWS

→ Een motorrijder is om het leven gekomen in Utrecht. Op de Willem van Noortstraat kwam de bestuurder van de motorscooter in botsing met een auto. Een aantal dagen later werd een stille tocht georganiseerd. Voorop reed een vuilniswagen, omdat het slachtoffer in het dagelijks leven vuilnisman was.


Een 41-jarige vrouw uit Soest werd doodgestoken op de Croeselaan. De 31-jarige Pool Lukasz S. werd direct aangehouden. De vrouw laat twee kinderen en haar man achter.
→ De Wijkraad Binnenstad vreest dat de binnenstad met de komst van de nieuwe horecanota niet meer bewoonbaar is en gaat in gesprek met de gemeente. In de nieuwe nota komen meer mogelijkheden voor horecaondernemers.
→ Reizigers van de Uithoflijn kunnen na het uitstappen niet rechtstreeks naar de binnenstad lopen door een glazen muur. Zij moeten een flinke omweg maken via de stationshal.
→ 
De Utrechtse GroenLinks, D66, SP, PvdA en CDA willen dat er strenger gecontroleerd wordt op de plinten in het stationsgebied. Ze moeten ‘naar buiten gericht en levendig’ zijn.

FOTOGRAFIE

Foto’s: Robert Oosterbroek

Gespecialiseerde klimmers hingen een gigantisch doek aan het Van Unnikgebouw op de Uithof. Het duurde een halve dag om het doek van ruim zevenhonderd vierkante meter op te hangen.

Actuele foto’s: Marlot van den Berg
Lange Elisabethstraat – 1968

 

 

 

 

 

 

 

 

 

→ Utrecht verandert geleidelijk door de jaren heen. In deze rubriek kijkt DUIC aan de hand van foto’s van Het Utrechts Archief naar het verleden en heden.

OPMERKELIJK

Op De Uithof was een tijdelijke tokkelbaan. Tussen het Johanna-gebouw en de Cambridgelaan-flat kon je tweehonderd meter ‘vliegen’. Het doel van de baan was om geld op te halen voor de RAG Week, een studenteninitiatief dat geld ophaalt voor het goede doel.

Tokkelen op De Uithof. Foto’s: Nienke Kamphuis

Presentator van GeenStijl Tom Staal werd tijdens zijn werk op de Vredenburgmarkt in Utrecht bekogeld met eieren. De dader ging er na zijn actie snel vandoor.
→ 
De roltrappen bij de Jaarbeurskant van Utrecht Centraal staan te vaak stil. Slijtage, blootstelling aan weer en wind en het drukken op de stopknop zijn daar oorzaken van.
→ Liefhebbers van sushi kunnen binnenkort hun hart ophalen op het Lucasbolwerk: van 5 tot en met 7 mei zal daar Sushi Festival JOY neerstrijken.
Een opvallende bevalling in het Diakonessenhuis in Utrecht afgelopen week. Een moeder assisteerde bij haar eigen keizersnee en tilde Jula eigenhandig de wereld in.