DUIC Gemist

DUIC.nl voorziet dagelijks zo’n twintigduizend Utrechters van het laatste nieuws uit de stad. Dit zijn de nieuwtjes van de afgelopen twee weken die je moet weten. Dit zijn de hoogtepunten van 30 maart tot 11 april.

NIEUWS

→ Bewoners aan het Vredenburg ondervinden hinder van de verlichting van de nieuwe winkels in het Entreegebouw van Hoog Catharijne. Vooral kledingzaak Bershka zorgt voor overlast. Lichtvervuiling leidde al eerder tot vragen in de Tweede Kamer, maar minister Schultz zag geen aanleiding om nieuwe regels in te voeren.

Hoog Catharijne Bershka lichtvervuiling
Het nieuwe Bershka filiaal aan Hoog Catharijne. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC

Op de begane grond van de onlangs geopende Neudeflat komt geen horeca, maar retail. In de toekomst zijn mengvormen van horeca op de begane grond wel mogelijk, zoals een fietsenwinkel die koffie serveert.
De petitie voor de aanleg van trappen van de Moreelsebrug naar de perrons op Utrecht Centraal is al door bijna 11.400 mensen ondertekend.
De Dafne Schippersbrug, tussen Oog in Al en Leidsche Rijn, is sinds maandagochtend 3 april in gebruik. Zaterdagmiddag 13 mei is de officiële opening met Dafne Schippers.
→ De beoogd investeerder van het Nieuwe Zandpad, Non Nobis, heeft laten weten af te haken. Eerder was een andere investeerder niet door een Bibob-procedure gekomen.

OPMERKELIJK

Een blauwe hoogwerker staat al maanden niets te doen in de stationshal van Utrecht Centraal en dat duurt misschien nog wel tot begin volgend jaar. Doordat de hal af is, kan de machine er niet meer uit.  De NS moeten het gevaarte aan de Jaarbeurszijde wegtakelen, maar hebben daar nu de mogelijkheid niet toe.

De blauwe hoogwerker in de stationshal staat al maandenlang te verstoffen. Foto: DUIC / Marlot van den Berg

Een glazen wand blokkeert in de toekomst een snelle looproute vanaf de tramperrons op Utrecht Centraal richting de Mariaplaats. Dit zou veiliger zijn.
→ 
Door een fout in het systeem van de parkeergarage van Hoog Catharijne konden automobilisten voor korte tijd gratis de parkeergarage in en uit en op die manier de file omzeilen. De fout is hersteld.
Diverse ondergrondse vuilcontainers in de stad zijn te openen met de bierpas van Unitas en de OV-chipkaart. De CDA-fractie heeft schriftelijke vragen aan de gemeente gesteld.
De directeur van het Spoorwegmuseum, Marten Foppen, is geschorst. Ingewijden hebben gezegd dat hij wordt beschuldigd van fraude en belangenverstrengeling.