Koffiezaak 30ML opent aan de Nachtegaalstraat een vierde vestiging | De Utrechtse Internet Courant Koffiezaak 30ML opent aan de Nachtegaalstraat een vierde vestiging | De Utrechtse Internet Courant

Koffiezaak 30ML opent aan de Nachtegaalstraat een vierde vestiging

Koffiezaak 30ML opent aan de Nachtegaalstraat een vierde vestiging
Er komt een vierde vestiging van 30ML in Utrecht. De koffiezaak start een crowdfunding voor een nieuwe locatie aan de Nachtegaalstraat. De bar moet half april openen.

Er komt een vierde vestiging van 30ML in Utrecht. De koffiezaak start een crowdfunding voor een nieuwe locatie aan de Nachtegaalstraat. De bar moet half april openen.

De barista van de 30ML aan het Vredenburg, Michel Tijdgat, wilde al een tijdje zijn eigen zaak beginnen. Samen met de eigenaren, Frans en Wendy Kooijman, ging hij op zoek naar de mogelijkheden om voor zichzelf te starten. Die heeft hij nu gevonden in het pand aan de Nachtegaalstraat

Met crowdfunding moet er nog 125.000 euro worden opgehaald zodat het pand kan worden verbouwd. In 2009 opende de eerste 30ML-vestiging aan de Mariastraat in Utrecht. Inmiddels zijn er 3 vestigingen in Utrecht en 1 in Amsterdam. Later dit jaar volgen nog Rotterdam en Hoorn.

12 Reacties

Reageren
 1. WvR

  De koffie op zowel Vredenburg en de Mariastraat is prima.

  De bediening in de Mariastraat is verwarrend; soms betaal je vooraf, soms achteraf, schijnlijk afhankelijk van degene die achter de bar staat. De laatste bezoeken lijken te wijzen op verbeteringen in deze.

  De ventilatie in beide locaties is nul. Niet “kan beter”. Gewoon nul. Niet nodig, blijkbaar. Het winterseizoen is inmiddels voorbij, dus het valt nu wel weer mee, maar tot voor 2 weken terug, op beide locaties, was “die tent met de beslagen ramen, waar je liever niet zou willen zitten” de beste indicatie voor mensen die niet weten waar 30ML precies zit.

 2. JdV

  Zo gek, je zou toch denken dat elke bank in de rij zou staan om een prachtig uniek product als een koffiebar te voorzien van een passende financiering. Gewoon een businessplan schrijven, krediet aanvragen en gaan met die banaan. Als er goede winstperspectieven en voldoende onderpand is zal dat geen enkel probleem zijn.
  Is dat er echter niet, waarom zou je dan je geld in crowdfunding stoppen met een hoog risico en twijfelachtig rendement?

 3. die ouwe

  JdV
  Ik vermoed dat de bank niet graag geld uitleent als er andere investeerders bij betrokken zijn, zaken als Crowdfunding en tante Agaat-achtige constructies maken een relatie met een bank veel moeilijker.

 4. Sjaan

  @ JdV

  Crowdfunding (jij als betaler) doe je in de eerste plaats niet om er zelf (direct) beter van te worden.

  Maar dat snappen mannetjes als jij nooit. Er is meer in het leven.

 5. Rob H.

  Ik ga een Ferrari crowdfunden! Jij betaalt wel mee, Sjaan? Mag je best een keertje meerijden…

 6. Wouter

  @Rob H.: Ik wil best een tientje (of twee) inleggen voor jouw Ferrari als ik af en toe een rondje mee mag rijden.

 7. Sjaan

  @ Rob H.

  Het idee is dat mensen vrij zijn om zelf te bepalen wat ze met hun geld doen.

  Ik juich het alleen maar toe dat mensen de banketsector omzeilen. Je gaat toch niet vrijwillig slaaf worden van een systeem dat er lustig op los fraudeert ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Het is jouw geld dat zij zichzelf toe-eigenen.

  Gedreven door hebzucht (rente> piramidespel) geven mensen vrijwillig geld uit handen aan een derde partij en keer op keer gaan we bedrogen uitkomen.

 8. katja

  @Sjaan, banketsector ?

 9. Erwin K

  Sjaan, beetje naief? Hier een vorige crowdfundingactie van 30ML. https://crowdaboutnow.nl/campagnes/30mlvredenburg

  Zou die voorgespiegelde 6% rendement wellicht de reden zijn dat mensen hierin investeren?

  En over die banksector: als je je geld op een spaarrekening zet, dan beschermt het depositogarantiestelsel je spaargeld tot 100k als de bank failliet gaat.

  Als je geld investeert via crowdfunding en het gaat mis, zul je zelf via rechtswege je geld moeten proberen terug te halen. Wat niet lukt uiteraard. Want failliet..Nul zekerheid, alle risico is voor jezelf.

  Dus lees nog eens je eigen commentaar: “….Gedreven door hebzucht (rente> piramidespel) geven mensen vrijwillig geld uit handen aan een derde partij en keer op keer gaan we bedrogen uitkomen….” en jij promoor crowdfunding? LOL!

 10. Utrechter

  Ze zijn afhankelijk van crowdfunding omdat geen enkele bank brood ziet in een vierde koffiebar in hetzelfde straatje. Niets ten nadele van 30ml of ondernemerschap (beste espresso van de stad!), maar daarin geef ik de banken geen ongelijk…

 11. MJPD

  10 reageerders die zich druk maken om de vestiging van een koffiezaak, ziehier de Utrechtse dorpse mentaliteit in een digitale notendop…

 12. JdV

  @mjpd: en 1 reageerder die zich druk maakt over 10 reageerders. Over dorpse mentaliteit gesproken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).