‘All-day breakfast’-café Karibu verhuist naar Hooghiemstra bij Griftpark ‘All-day breakfast’-café Karibu verhuist naar Hooghiemstra bij Griftpark

‘All-day breakfast’-café Karibu verhuist naar Hooghiemstra bij Griftpark

‘All-day breakfast’-café Karibu verhuist naar Hooghiemstra bij Griftpark
Het Utrechtse Karibu opent naar verwachting op 1 december de deuren op een nieuwe locatie. Het restaurant verhuist naar Hooghiemstra, het iconische pand naast het Griftpark. Het nieuwe Karibu serveert zeven dagen per week een London style brunch.

Het Utrechtse Karibu opent naar verwachting op 1 december de deuren op een nieuwe locatie. Het restaurant verhuist naar Hooghiemstra, het iconische pand naast het Griftpark. Het nieuwe Karibu serveert zeven dagen per week een London style brunch.

Karibu verhuist per 1 december vanaf de oude locatie aan Oudenoord naar de creatieve werkplaats Hooghiemstra. Hier willen ze hun concept van all-day breakfast naar een hoger niveau tillen.

“Onze niet-zo-geheime missie is om jou net zo gek op lekker eten te krijgen als wij. We hopen dat onze soulvolle draai op comfort food je meteen thuis laat voelen én je tegelijkertijd ook verrast met avontuurlijke smaakcombinaties”, vertelt Yentl Duijn, oprichter en eigenaar van Karibu.

Chef

Daar speelt de nieuwe chef, Claudia Straforini, op in. Op het menu komen onder andere taarten, broodjes en het populaire drankje kombucha. Alle gerechten die uit haar keuken komen, zijn volledig huisgemaakt.

“Het is ons rebelse gebaar van liefde in deze tijd tegen het snelle kant-en-klaar-alles. We selecteren alleen de meest verse en smaakvolle ingrediënten uit het seizoen en verwerken ze met liefde en respect”, vertelt Straforini.

Veilig en voor iedereen

Eten en drinken bij Karibu staat in het teken van inclusive cuisine en shared dining. In het Nederlands: De keuken is inclusief voor alle eters. “Of je nu vegetarisch, plantaardig of glutenvrij eet, voor ons bestaat er geen tweederangs levensstijl of dieet. Bij Karibu kunnen mensen vanuit alle walks of life aanschuiven voor een heerlijke maaltijd.”

Aan tafel draait het vooral om gezellig samen tafelen en verbinding met elkaar. Zeker nu is dat volgens Karibu belangrijk. Ze doen dan ook extra hun best om de veiligheid voor hun gasten te garanderen.

Opening

De openingsdatum van het nieuwe Karibu is vooralsnog op 1 december. “We koesteren de hoop dat we dan gewoon open kunnen. Als het nog niet kan, dan kunnen gasten de gerechten van ons nieuwe menu ook komen afhalen. We kijken naar de mogelijkheden om het te laten bezorgen”, laat Yentl weten. Reserveren is al wel mogelijk. Afhalen bij het oude Karibu in Oudenoord kan in ieder geval tot 14 november.

9 Reacties

Reageren
 1. De count

  Zonde, was een leuk tentje bij me in de buurt

 2. JdV

  Mooi dat ik hier dus ook een ontbijt met goede kwaliteit echte bacon/spek en worstjes kan krijgen en niet veroordeeld ben tot vegan/veganistische artikelen die ik niet lust. Dat is inderdaad heel inclusief. Complimenten.

 3. Inez

  Ik vond de atmosfeer bij Karibu geweldig en het interieur en eten ook maar het duurde heel erg lang voordat je je eten kreeg, ik hoop dat de service verbetert. Verder veel succes!

 4. Uuutje

  @ JdV

  “Niet lust, niet lust, niet lust.”

  Best vreemd aangezien bij sommige varianten zelfs vleeskenners het verschil al niet meet proeven. Hangt wel van de variant af. Bij heel veel worst en bacon wordt namelijk ook de smaak door het proces toegevoegd. Iets dat je prima kan simuleren.

  Lekker conservatief weer. “Wat de boer niet kent vreet die niet”…..

  Zegt genoeg.

 5. Hetty

  Ik leef, en met mij velen, mee met alle dieren in de bio-industrie, die uitgebeuit en slecht behandeld worden. Daarom hoop ik, dat dierlijke producten eten en op andere manieren misbruiken heel snel het nieuwe roken worden, en dat deze levensstijl binnen niet al te lange tijd als tweederangs gekwalificeerd gaat worden. En dat een veganistische levensstijl de normaalste zaak van de-, en op de wereld zal worden.

 6. Erwin

  @uutje: ja, het is een groot kind…

 7. Scherpschutter

  @Hetty

  Om dezelfde reden dat u krokodillen geen struiken ziet eten, zal de mensheid nooit veganistisch worden. Veganisme is niet normaal en zal nooit normaal zijn ook. Een gezond dieet is geen sociaal construct.

 8. De count

  Hetty, veganistisch, bv groenten, eten is al normaal. Of je daar nou wel of geen vlees/dierlijke producten bij eet kwalificeert niemand tot tweederangs. Hou aub op met voedsel onderdeel te maken van een sociaal construct. Misschien heb je het nog niet door, maar ondernemers gebruiken vegan vooral voor commercieel gewin, wat hun goed recht is als ondernemer overigens.

 9. JdV

  @[email protected]: wat is er mis met inclusiviteit waarbij ieders keuzes worden voorzien? Alsof alleen chocoladeijs goed is, en als je aardbeien ijs wil daar direct al commentaar op komt. De echte grote kinderen zijn de drammers die alleen hun eigen keuze de juiste vinden. Vegan of vlees, beide mag wat mij betreft. Ik pleit voor inclusiviteit, voor meer keuze en het recht van iedereen om zelf hun voedsel te kiezen. Jullie pleiten voor beperking, uitsluiting en dwang. Kwalijk. Jammer dat jullie je zo beperkend en onverdraagzaam opstellen en niet openstaan voor iets anders dan jullie eigen, vegan, kokervisie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).