Anne&Max opent 1 februari de nieuwe vestiging in het voormalige Simple in Domstraat in Utrecht Anne&Max opent 1 februari de nieuwe vestiging in het voormalige Simple in Domstraat in Utrecht

Anne&Max opent 1 februari de nieuwe vestiging in het voormalige Simple in Domstraat in Utrecht

Anne&Max opent 1 februari de nieuwe vestiging in het voormalige Simple in Domstraat in Utrecht
Anne&Max opent 1 februari de deuren van haar nieuwe vestiging aan de Domstraat in Utrecht. Ook openen de ondernemers straks een hotel boven de zaak dat nu nog in de stijl is van Simple, de onderneming die voorheen op deze plek te vinden was.

Anne&Max opent 1 februari de deuren van haar nieuwe vestiging aan de Domstraat in Utrecht. Ook openen de ondernemers straks een hotel boven de zaak dat nu nog in de stijl is van Simple, de onderneming die voorheen op deze plek te vinden was.

Begin vorig jaar werd bekend dat hotel en restaurant Simple te koop stond. Simple zat lang in de Lange Nieuwstraat, maar verhuisde in 2018 naar de Domstraat toen Podium daar de deuren sloot. Simple was lang een van de bekendere zaken in Utrecht, gevestigd in een achttiende-eeuws pand.

Eerder deze maand werd bekend dat de locatie gaat veranderen in een vestiging van Anne&Max. Dit is een Nederlandse keten met in totaal dertig zaken. Bram en Ralf, de twee ondernemers die de Utrechtse vestiging aan de Donkere Gaard in handen hebben en de B&B boven deze zaak, gaan nu uitbreiden op de Domstraat.

Tekst loopt door onder afbeelding

Droom

Als de zaak straks in maart de deuren opent is het hotel dus nog precies zoals het was bij Simple, maar daar komt in het voorjaar verandering in. “Het was altijd al een droom om ooit samen een hotel te openen”, zegt Bram. “Ralph heeft eerder boutique hotels onder zijn hoede gehad, dus de ervaring was daar. We probeerden ons voor te stellen hoe het huiskamerconcept in een hotel tot uiting zou komen. Hoe ziet het eruit als je gaat logeren bij Anne&Max? […] Op het moment dat zij een franchisenemer zochten voor deze locatie, viel alles op zijn plek.”

Naast het menu van Anne&Max is voor deze nieuwe locatie ook een avondkaart ontwikkeld. Bram: “Er wordt een avondmenu ontwikkeld, zodat hier ook heerlijk gedineerd kan worden. Ook wordt de bar zo ingericht dat er in de avond een leuke borrelsfeer is met een uitgebreidere wijnkaart en meerdere bieren op de tap.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Nou ja. Er is eigenlijk al genoeg over gezegd, maar toch nog maar een keer. Een groot verlies voor de stad, deze make-over.

 2. Baliekluiver

  Die franchise/format/formule/concept aanpak van ondernemers zoals McAnne&Max die alleen maar denken in termen van standarisatie, schaalvergroting en winstmaximalisatie is de dood in de pot voor het culinaire niveau in de stad. Als het avondmenu ‘ontwikkeld’ moet worden weet je al weer hoe laat het is.

 3. Utrechtsch

  Ik sluit me aan bij @Wim. Ik zal er met weemoed noodgedwongen zo nu en dan langs moeten lopen.

 4. markie

  Voor de foto’s even de tafels en stoelen neergezet zodat het wel lijkt alsof je ruimte hebt, maar naar goed Utrechts Horeca-concept gebruik, zit je straks nog net niet bij elkaar op schoot.
  Simple wordt overigens niet gemist, kon het niet waarmaken, als “opvolger” van het Podium.

  Verder succes aan de heren en veel plezier voor de mensen die dit wel leuk (en lekker..)vinden natuurlijk.

 5. Kees Truijens

  @Wim
  Van harte mee eens. De onderliggende vraag is waarom het op die plaats nooit is gelukt, is niet gemakkelijk te beantwoorden.

 6. WJM

  Een echt authentiek stijlvol Italiaans restaurant, dus géén pizza’s die eet je ergens anders, had ik nou eens graag in Utrecht willen zien!
  Een in de buurt van Roberto, Apollolaan!

 7. Johan

  @ Markie

  En dat ben ik dan pertinent niet met je eens. Simpel was een van de weinige restaurants van niveau in de stad. Juist nu er recent twee sterren zijn uitgedeeld, is dit toch weer een stap terug in de culinaire woestijn die Utrecht heet.

 8. Piet

  @Markie, dat is wel vreemd want Simple op het oude adres vond ik wel goed, gezellig en waar voor het geld. Maar ben het helemaal met je eens dat het niet gelukt is als opvolger van Podium. Maar dat zag je ook aan de hoeveelheid lege tafels dat het niet ging lukken. Te duur voor wat ze nog leverde en verder geen sfeer.

 9. JR

  @ Piet
  Tsja. Doordeweeks zat het niet altijd vol, nee. In de weekenden wel hoor.
  Maar wat zit er dan wel vol doordeweeks: juist, die uitstralingsloze dertien-in-een-dozijn vreetschuren waar hordes studenten hun stufi stukslaan.

 10. Arie Lodewijk den Braber

  Ik zet zelf wel koffie .. Thuis. 5 cent. doei.

 11. Piet

  @JR ik vond Simple ook geen uitstraling meer hebben sinds de verhuizing en alleen in de weekenden vol zitten red je het niet op zo’n dure A-locatie.

 12. buurtbewoner

  13 in dozijn horeca

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).