Bakkerswinkel opent eerste kaasfonduerestaurant van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Bakkerswinkel opent eerste kaasfonduerestaurant van Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Bakkerswinkel opent eerste kaasfonduerestaurant van Utrecht

Bakkerswinkel opent eerste kaasfonduerestaurant van Utrecht
Het bakkerspand aan de Wittevrouwenstraat. Foto: Bakkerswinkel Utrecht
De Bakkerswinkel opent het eerste kaasfonduerestaurant in Utrecht op donderdag 4 oktober. Het nieuwe restaurant, Fondue au Fromage, komt in één van de twee werfkelders van het bakkerspand aan de Wittevrouwenstraat.

De Bakkerswinkel opent het eerste kaasfonduerestaurant in Utrecht op donderdag 4 oktober. Het nieuwe restaurant, Fondue au Fromage, komt in één van de twee werfkelders van het bakkerspand aan de Wittevrouwenstraat.

Vanaf donderdag 4 oktober kunnen gasten vier avonden per week kiezen uit vier soorten kaasfondue. Op donderdag tot en met zondag vanaf 17.30 uur valt er te kiezen uit Nederlandse, Engelse, Franse en Zwitserse kazen. “We gaan ons echt specialiseren. Niet even een klein pannetje kaas. Het is echt de kaasfondue waar je voor komt”, vertelt eigenaar van de Bakkerswinkel Utrecht Ton Geelhoed.

De Bakkerswinkel heeft twee werfkelders. Deze zijn afgelopen zomer gedeeltelijk verbouwd. In één van deze werfkelders zal Fondue au Fromage zich gaan vestigen. Na ongeveer 17 jaar als lunchroom wilde De Bakkerswinkel ook ’s avonds activiteiten. “Het idee is spontaan ontstaan”, legt Ton uit. “Een medewerker had een groot stuk brood uitgehold en daar kaas in gegoten. Ze zat er met vrienden in de tuin lekker uit te lepelen en stuurde mij een foto. Dat zag er zo goed uit.”

De gasten die in oktober komen kaasfonduen, krijgen per twee personen een flesje prosecco als openingscadeau.

De gedeeltelijk verbouwde werfkelder waar Fondue au Fromage opent.

12 Reacties

Reageren
 1. Lieke

  Het Oude Pothuys aan de Oudegracht biedt al vele jaren heerlijke kaasfondues. De Bakkerswinkel is dus wat mij betreft niet helemaal de eerste.

 2. S.

  Inderdaad, ‘t Oude Pothuys, daar heb ik 27 jaar geleden al heel wat kaasfondue gegeten :-).

 3. isabelle

  Ja, en bij het Oude Pothuys krijg je die kaasfondue voor 14,95 Euro. Sympathieke tent zonder pretenties.

  Ik krijg het vermoeden dat de Bakkerswinkel die wél heeft, met uitspraken als: ‘Niet zomaar een klein pannetje kaas, maar echt de kaasfondue waar je voor komt”. En: “We gaan ons echt specialiseren”.

  Je specialiseren in kaasfondue….it’s not rocket science, is it….

 4. sjaak

  “Nederlandse, Engelse, Franse en Zwitserse kazen”?
  Noem mij ouderwets, maar kaasfondue moet naar mijn mening gemaakt worden van Gruyere, Vacherin, Emmentaler of Comte (alle Zwitserse kansen meneer Geelhoed), eventueel in combinatie, maar zeker niet met Engelse of Nederlandse kaas… (wel lekker goedkoop natuurlijk om er Goudse kaas in te flikkeren).
  Voor de bakkerswinkelkaasfondue kom ik dus niet.

 5. Arjan Verhoeven

  Camping Ganspoort heeft ook een prima kaasfondue voor 15 euro. Maar goed, veel succes gewenst!

 6. OmletteDuFromage

  @ Lieke, S. en Isabelle; Er is een wezenlijk verschil tussen ‘een restaurant dat kaasfondues aanbiedt op de kaart’ en ‘een restaurant dat zich uitsluitend specialiseert in kaasfondues’, niet? Dus volgens mij wordt hier met recht gesproken over het eerste kaasfonduerestaurant van Utrecht.

  @ Isabelle; Gelukkig is er het Oude Pothuys, kan je daar lekker je zure kaas slurpen!

 7. Ooginaller

  Hoezo zure kaasfondue slurpen Omelette? Is echt helemaal prima in t Pothuys en waarschijnlijk half zo duur als in die nieuwe tent.

 8. D.

  Schijnt dat de kaasfondue bij ‘t Pothuys met zakjes gemaakt wordt.

 9. Berend

  Ha, ik moest lachen om het stukje brood. Deed me denken aan Rembo& Rembo. (Neem jij een marmeren tafel mee) Maar ik ben benieuwd, snel uitproberen, lekker!

 10. Katja

  Goed lezen mensen; het is het eerste restaurant dat uitsluitend kaasfondue doet (hup jaren ’70 !) Pothuys doet ook andere gerechten, en deze doet alleen kaasfondue.

 11. Cico

  Niet alleen ongezond, zo’n bak onverzadigd vet met brood naar binnen werken. Een kaasfondue is ook niveautje studentenhap. Als ik de eigenaar was, zou ik kaas als thema nemen en daar diverse gerechten op baseren. Dit is niet echt interessant

 12. Fondue du fromage

  Volgens mij heeft De Clochard als 44 jaar kaasfondue. Naks nieuws dus!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).