Bar Beton vertrekt na vier jaar uit Utrechtse Schildersbuurt - De Utrechtse Internet Courant Bar Beton vertrekt na vier jaar uit Utrechtse Schildersbuurt - De Utrechtse Internet Courant

Bar Beton vertrekt na vier jaar uit Utrechtse Schildersbuurt

Bar Beton vertrekt na vier jaar uit Utrechtse Schildersbuurt
Bar Beton De Bank aan de Adriaen van Ostadelaan. Foto: DUIC
Restaurant Bar Beton De Bank aan de Adriaen van Ostadelaan in de Utrechtse Schildersbuurt sluit na ruim vier jaar de deuren. Het bedrijf wil zich nog meer gaan focussen op de zakelijke markt en daar past het restaurant niet bij.

Restaurant Bar Beton De Bank aan de Adriaen van Ostadelaan in de Utrechtse Schildersbuurt sluit na ruim vier jaar de deuren. Het bedrijf wil zich nog meer gaan focussen op de zakelijke markt en daar past het restaurant niet bij.

Dat zegt Eric van Boven, één van de twee eigenaren van Bar Beton. “Onze drie andere vestigingen zijn veel meer gericht op een zakelijke doelgroep. We zijn er de laatste tijd achter gekomen dat hier onze passie ligt, en daar willen we ons ook volledig op gaan focussen. Omdat het restaurant daar niet goed bij aansluit hebben we besloten deze te verkopen.”

Wat er in het voormalige bankgebouw aan de Adriaen van Ostadelaan komt wil Van Boven niet zeggen, maar hij kan wel vertellen dat het weer een horecagelegenheid wordt. “De nieuwe eigenaar wil dit nieuws graag zelf naar buiten brengen en dat respecteer ik.”

Het personeel van Bar Beton De Bank wordt verdeeld over de drie andere vestigingen in de Utrechtse binnenstad, op station Utrecht Centraal en in Rijnsweerd. Niemand wordt ontslagen.

Zondag 4 november is de laatste dag dat het restaurant aan de Adriaen van Ostadelaan is geopend. “We sluiten die dag iets eerder dan normaal. Om 16.00 uur gaan de deuren dicht omdat we dan een borrel hebben georganiseerd voor onze vaste gasten.”

6 Reacties

Reageren
 1. Marko

  De binnenstadvestiging trekt ook bijna geen zakelijke klanten. Ik werk er af en toe, maar ik zie toch vooral jonge studenten rondom mij zitten.

 2. Inez

  @Marko,
  Dat vond ik ook al gek aan dit stukje. Volgens mij is de binnenstad vestiging een gewoon café, er zijn zelfs gedeeltes waar je je laptop niet mag gebruiken. Er is wel een grote tafel achterin die bedoeld is voor vergaderingen. Ik denk dat het café in Oost gewoon niet zo goed liep.

 3. Weef

  Heb er laatst Gordon met een delegatie gespot. Zijn koffiebedrijf zal het wel overnemen.

 4. Marcel

  Heb begrepen dat er een pasta tent in komt. Heel gek voor de locatie.
  Het is juist een plek waar veel geborreld wordt, helemaal op het grote terras als het even kan.

 5. Jan

  @Marco: de vestiging in de Korte Jansstraat staat ook te koop, om dezelfde genoemde reden: https://www.vdweerd.nl/horeca-aanbod/bar-beton-in-centrum-utrecht-te-koop/

 6. Jan

  @Marcel: Klopt, er komt een nieuwe vestiging van de Spaghetteria in: https://drimble.nl/bedrijf/utrecht/41157087/spaghetteria-adriaen-van-ostadelaan-bv.html

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).