Bar Cava neemt plek in van stomerij Duraco aan de Ganzenmarkt - De Utrechtse Internet Courant Bar Cava neemt plek in van stomerij Duraco aan de Ganzenmarkt - De Utrechtse Internet Courant

Bar Cava neemt plek in van stomerij Duraco aan de Ganzenmarkt

Bar Cava neemt plek in van stomerij Duraco aan de Ganzenmarkt
Voorbijgangers was het al opgevallen; er wordt hard gewerkt in het pand van de voormalige Stomerij Duraco aan de Ganzenmarkt. Drie initiatiefnemers zijn druk bezig om de zaak om te bouwen tot Bar Cava.

Voorbijgangers was het al opgevallen; er wordt hard gewerkt in het pand van de voormalige Stomerij Duraco aan de Ganzenmarkt. Drie initiatiefnemers zijn druk bezig om de zaak om te bouwen tot Bar Cava.

In het gebouw op nummer 12 heeft zo’n 150 jaar een stomerij gezeten. De laatste eigenaren sloten vorig jaar, als vijfde generatie binnen het familiebedrijf, de deuren. Toen was al duidelijk dat er geen stomerij zou terugkeren, dat zou tegenwoordig onbetaalbaar zijn op deze locatie.

Nu is duidelijk dat er een horecazaak gaat komen, de afgelopen weken is er flink verbouwd in het pand. De drie initiatiefnemers, Joep van den Bersselaar, Kees Rijnbergen en Maarten Agterberg hebben de zaak zelf onder handen genomen. “We hebben van de voormalige vloer bijvoorbeeld de bar en de tafels gebouwd”, vertelt Van den Bersselaar.

Het duurt niet lang meer voordat de nieuwe horecazaak Bar Cava opengaat: “We zijn echt met de laatste dingen bezig. Nog even en dan kan iedereen bij ons komen borrelen.”

Bar Cava moet dan ook echt een borrelgelegenheid worden: “We krijgen een ruim assortiment aan wijnen, cava’s en champagnes, deze zijn natuurlijk ook per glas te bestellen. Daarnaast hebben we een kleine keuken van waaruit we heerlijke bijzonder borrelplanken serveren. Natuurlijk kunnen mensen overdag ook terecht voor een kop koffie en een lunch.”

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. HJ007

  Krijgen ze ook een terrasvergunning?

 2. Sjonnie

  De bewoners van de ganzenmarkt zijn nu helemaal ingesloten door horeca plus terrassen
  Afd vergunningen vd gemeente blijft maar vergunningen afgeven
  Voor nieuwe horeca
  Vermoedelijk door ambtenaren die in een slaapwijk wonen,,of buiten utrecht ,,totaal geen binding of empathie met omwonenden
  Ambtenaren hebben geen idee wat er leeft in de utregse binnenstad
  Ze zitten maar in dat stadskantoor vergunningen uit te delen

 3. Sietse Vliegen

  Ga dan niet in het centrum van de stad wonen.. Ik woon zelf al jaren in het centrum en kan gezelligheid alleen maar aanmoedigen. Laat de stad bruisen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).