Beste zzp-er 2015 Carlijn Bröring wil via crowdfunding restaurant openen:”Het is nu alles of niets” | De Utrechtse Internet Courant Beste zzp-er 2015 Carlijn Bröring wil via crowdfunding restaurant openen:”Het is nu alles of niets” | De Utrechtse Internet Courant

Beste zzp-er 2015 Carlijn Bröring wil via crowdfunding restaurant openen:”Het is nu alles of niets”

Beste zzp-er 2015 Carlijn Bröring wil via crowdfunding restaurant openen:”Het is nu alles of niets”
De Utrechtse Carlijn Bröring won twee jaar geleden de Freelancer Of The Year-award uit handen van premier Mark Rutte voor haar foodplatform Foodless. Nu wil ze met haar man Jeroen, waarmee ze sinds drie weken getrouwd is, een restaurant openen: The Food Club. 

De Utrechtse Carlijn Bröring won twee jaar geleden de Freelancer Of The Year-award uit handen van premier Mark Rutte voor haar foodplatform Foodless. Nu wil ze met haar man Jeroen, waarmee ze sinds drie weken getrouwd is, een restaurant openen: The Food Club. 

Carlijn en Jeroen zijn begin oktober een crowdfundingsactie gestart om geld op te halen voor de verbouwing van het pand en de apparatuur die nodig zal zijn. The Food Club komt op de Amsterdamsestraatweg en wordt vooralsnog een dag-zaak. “We vinden dat daar nog niet veel plekken zijn waar je lekker kunt ontbijten of lunchen, dus daar willen we op inspelen. Later hebben we ook plannen om met het diner open te gaan.”

Jeroen werkt al jaren in de horeca en had al langer plannen om een eigen restaurant te starten. “Vorig jaar heeft hij voor twee ondernemers in Amsterdam een zaak geopend en heeft dus ervaring daarmee”, vertelt Carlijn. “En ik heb mijn platform Foodless, maar was toe aan iets vasts en een plek waar mensen naar toe kunnen komen in plaats van af en toe naar de markt waar ik wel eens sta. Toen kwamen we eind vorig jaar op het idee om dus samen iets te starten.”

Glutenvrij

Foodless is het platform waarmee Carlijn naamsbekendheid heeft gekregen. Het is een website waarin ze vooral aandacht geeft aan gluten- en lactosevrij eten. “Ik heb zelf coeliakie (glutenintolerantie) en weet dus uit ervaring hoe moeilijk het is om uit eten te gaan. Van elk kruimeltje kan ik al ziek worden. Daarom wilde ik een plek creëren voor mensen die dat ook hebben. The Food Club wordt een plek die ‘toevallig’ glutenvrij is. En daarmee bedoel ik dat het niet de hoofdzaak is. Glutenvrij eten wordt vaak bestempeld als vies. Ik wil laten zien dat dat niet zo hoeft te zijn. Op de kaart komt er voor ieder wat wils. Als je trek hebt in vlees, dan zoek je daarnaar op de kaart. Ik zoek naar glutenvrij, dus valt mij dat op. Anderen zien dat niet zo zeer.”

Het stel heeft zich laten inspireren door de internationale keuken. “Ik ben zelf naar Australië geweest begin vorig jaar en zag daar ontzettend veel toffe restaurants. Binnenkort gaan we naar Londen en we zijn veel in Parijs en Antwerpen geweest. We willen ons dus niet beperken tot één keuken, maar heel de wereld laten zien.”

Spannend

Carlijn en Jeroen hebben nog tot 15 november om het geld bij elkaar te krijgen. “Wij zijn er zo veel mee bezig. We kijken per dag een paar keer of er al iets bij is gekomen. Het is zenuwslopend, het zit de hele dag in ons hoofd. Als we het niet halen, kunnen we niet open. ” Het stel zit nu in het proces van vergunningen aanvragen bij de gemeente. “We hadden eerder al een pand, maar toen werd er bezwaar gemaakt en dat ging dus niet door. Het is nu echt alles of niets, er is geen plan B vooralsnog.”

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Utrechter

  De vergunningen zijn nog niet rond staat in artikel, op de site van crowdfundingplatform kan ik niet terugvinden wat er met de investering gebeurt als in een slecht scenario de vergunningen niet rondkomen. Hoe zit dat? Voordat ik ga investeren….

 2. G.H.

  @Utrechter:
  -Bedrag wordt niet gehaald of vergunningen komen niet rond: investeerders krijgen hun geld terug.
  – Bedrag wordt wel gehaald maar het bedrijf gaat naar 2 jaar failliet: geld weg.

  Lees dus de plannen; wat willen ze gaan doen, op welke plek, hebben ze ervaring in de horeca (dat lijkt mij in de dit geval een goed doortimmerd verhaal).

  Ik wens ze succes met hun zaak doe mee met de crowdfunding (net als bij de Kartoffel) want ik geloof wel in deze twee. Succes alvast!

 3. R.R.

  Top idee! Goed voor de buurt. Een mooie bundeling van krachten tussen Jeroen en Carlijn. Voor investeerders ook wel interessant. Mooi rendement. Geruststellend dat je geld niet verdwijnt als het niet door kan gaan.

 4. JdV

  @GH: Niet alleen na 2 jaar maar ook 2 weken na de opening: failliet = geld weg.
  Groot verschil met Kartoffel. Kartoffel had een bankfinanciering met aanvullende crowdfunding. Banken zijn niet gek en kijken goed naar levensvatbaarheid voordat ze geld uitlenen. Als een bank er zoals het nu lijkt geen vertrouwen in heeft zou ik mijn geld er niet in steken dmv crowdfunding. Zeker indien er, itt Kartoffel, geen trackrecord en reeds bestaande klantenkring is. Het sterft in Utrecht van de goed bedoelde horeca-wannabee’s die na 6 maanden alweer pleite zijn. Die zie je zeer regelmatig op dit medium voorbij komen 🙂 Dus bezint eer gij begint.

 5. Katja

  Waar op de ASW ? Ik woon er, en zie al die horeca met zorgen tegemoet…

 6. Ziggy Freud

  Aan je berichten hier te lezen zie je alles met zorgen tegemoet Katja. Laat deze dame maar rustig een restaurant proberen te runnen, en houd jij je bezig met je eigen sores.

 7. De Opzichter

  Prachtig initiatief met veel slagingskans.
  Een horeca verbouwing is niet zomaar wat. Laat je goed adviseren van ontwerp tot brandveiligheid! Geld kan je tenslotte maar één keer uitgeven. Zie link met een stappenplan:

  https://www.deopzichter.nl/nl/diensten/bouwbegeleiding/verbouwing-horecapand-de-opzichter-helpt-u-van-a-tot-z

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).