Bierrestaurant Frontaal Little Bar geopend in centrum Utrecht Bierrestaurant Frontaal Little Bar geopend in centrum Utrecht

Bierrestaurant Frontaal Little Bar geopend in centrum Utrecht

Bierrestaurant Frontaal Little Bar geopend in centrum Utrecht
Foto: Bram van Toor
Het heeft iets langer geduurd dan gepland, maar dit weekend is het bierrestaurant Frontaal Little Bar officieel geopend. Het is te vinden aan de Predikherenstraat 21. De Utrechtse bierwinkel Little Beershop en de Bredase Brouwerij Frontaal serveren hier samen speciaalbier en bijpassende gerechten.  

Het heeft iets langer geduurd dan gepland, maar dit weekend is het bierrestaurant Frontaal Little Bar officieel geopend. Het is te vinden aan de Predikherenstraat 21. De Utrechtse bierwinkel Little Beershop en de Bredase Brouwerij Frontaal serveren hier samen speciaalbier en bijpassende gerechten.  

Op de tap in de nieuwe zaak in de Predikherenstraat staan 30 verschillende wisselende bieren, waaronder de vaste bieren en specials van Brouwerij Frontaal. Voor elke bierstijl zijn er bijpassende gerechten en borrelplanken te bestellen. De initiatiefnemers startten eerder dit jaar een crowdfunding voor de nieuwe zaak in Utrecht. Met succes: binnen korte tijd werd er 350.000 euro opgehaald.

Little Beershop zit sinds drie jaar op de Hardebollenstraat. Vijf jaar geleden begon Fred Buddingh als shop-in-shop bierwinkeltje in de winkel Familie van Rijk op de Amsterdamsestraatweg. Brouwerij Frontaal werd in 2015 door Roel Buckens opgericht in vier zeecontainers in Breda. Met Frontaal Little Bar slaan de twee bedrijven de handen ineen, de zaak is het eerste proeflokaal van de brouwerij buiten Breda.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Wonderlijk om te zien dat er toch nog steeds weer een horeca zaak bijgepropt kan worden. De komende tijd zullen er – zeker in Utrecht – veel ‘ondernemers’ in die branche omvallen, of speculeren ze gewoon op weer een lawine van zakken gratis overheidssteun?

 2. Rien

  @baliekluiver:
  wat positief!

 3. Fabio

  De zaak ziet er gezellig uit en het was ook lekker druk dit weekend. Veel succes!

  @baliekluiver dit café zit in een pand waar al jaren horeca in zat dus het is niet extra horeca meer vervanging van bestaande horeca.

 4. Meester Feester

  @Baliekluiver: Jij hebt volgens mij gemist dat er op deze plek eerst een andere horecazaak zat. Er wordt geenszins iets ‘bijgepropt’. Jammer dat in je hopeloze wereldbeeld zelfs het broodnodige vernieuwen van horeca niet iets positiefs kan zien. ‘Ondernemers’ moeten kapot.

 5. Anne E. Otto

  Zou een djogo met bijpassend Surinaams gerecht tot de mogelijkheden behoren, als herinnering aan Sweetie?

 6. C in de Horeca

  350K crowdfunding voor zo een zaak lijkt mij een enorm risiko voor de investeerders en ondernemers zelf.

  70K + rente aflossingen per jaar voor 5 jaren lang voor dat je kan 1 cent echte winst maken is ‘a big ask’met deze kleine pand op deze plek!

 7. Per Ommegaande

  Er zat hier al horeca maar dat was een rustig restaurantje.
  Formules met “bier” klinkt mij als ietsje minder rustig in de oren.
  Omwonenden sterkte!

 8. Scherpschutter

  @C in de Horeca

  Crowdfunders zijn financieel analfabeten. Wie legt zijn geld (dat 10-20% per jaar inflatteert) nu voor 5 jaar vast tegen een procentje of 4 rente? Het is een keiharde absolute garantie dat deze ‘investeerders’ over 5 jaar hoe dan ook minder koopkracht terug krijgen dan ze hadden. En dat met een buitensporig hoog risico op het volledig kwijtraken van de inleg.

  Geef het dan gewoon weg aan een goed doel ofzo… LOL

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).