Bij nieuwe zaak Moak Pancakes in de Vinkenburgstraat in Utrecht eet je voor 100 euro een pannenkoek met 22 karaats bladgoud Bij nieuwe zaak Moak Pancakes in de Vinkenburgstraat in Utrecht eet je voor 100 euro een pannenkoek met 22 karaats bladgoud

Bij nieuwe zaak Moak Pancakes in de Vinkenburgstraat in Utrecht eet je voor 100 euro een pannenkoek met 22 karaats bladgoud

Bij nieuwe zaak Moak Pancakes in de Vinkenburgstraat in Utrecht eet je voor 100 euro een pannenkoek met 22 karaats bladgoud
In de Vinkenburgstraat in de Utrechtse binnenstad is een nieuwe horecazaak geopend. Moak Pancakes, vernoemd naar ‘Mokum’, verkoopt american pancakes met allerlei soorten beleg. Een opvallend gerecht op de kaart: ‘The Golddigger’, een pannenkoek met 22 karaats bladgoud en een prijskaartje van 100 euro.

In de Vinkenburgstraat in de Utrechtse binnenstad is een nieuwe horecazaak geopend. Moak Pancakes, vernoemd naar ‘Mokum’, verkoopt american pancakes met allerlei soorten beleg. Een opvallend gerecht op de kaart: ‘The Golddigger’, een pannenkoek met 22 karaats bladgoud en een prijskaartje van 100 euro.

Moak Pancakes begin in 2016 en heeft twee zaken in Amsterdam. Daar is nu dus de zaak aan de Vinkenburgstraat in Utrecht bij gekomen. Oprichters Sten en Sammy willen naar eigen zeggen hun liefde en passie voor pancakes over de wereld verspreiden. De naam Moak is afgeleid van Mokum, is te lezen op de website van de zaak.

Op de menukaart zijn american pancakes te vinden met verschillende soorten toppings, zoals gerookte zalm, geitenkaas of Griekse yoghurt. De meest in het oog springende pancake op de kaart is The Golddigger. Wie dit gerecht bestelt, krijgt pancakes met saffraan pistache-ijs, gesmolten Ruby chocolade, fruit, eetbare bloemen en drie blaadjes 22-karaats bladgoud op een bord van Versace met Versace-bestek. Prijs: 100 euro – inclusief een glas roséchampagne.

De zaak in Utrecht is elke dag open van 8.30 tot 15.30 uur.

45 Reacties

Reageren
 1. Nico

  Het mag wat kosten als ik de prijzen bekijk. Zal mij benieuwen hoelang deze zaak er zal zitten.

 2. S

  Waarom zou ik een pannenkoek met bladgoud eten..? 🤨

 3. JvS

  Utrecht is de wereld, volledig eens. Maar kan dit niet gewoon in Amsterdam blijven of een keuze op de kaart bij een Harbour Club?
  #ProAnna

 4. Boogschutter

  Wie rond wil komen moet de trucs van de horeca doorzien.

 5. Baliekluiver

  Letterlijk en figuurlijk smakeloos.

 6. W

  Gelukkig, ik was al bang dat ik aan twee keer Anna Pancakes niet genoeg zou hebben.

  Volgens hun site is dit hun filosofie:
  “Onze filosofie is best simpel. We zijn verliefd op geweldig eten. De sappigste sapjes. Onze vibe is mellow urban. Met in de hoofdrol vooral de hip-hop van gisteren en back-in-the-day. En dat alles bieden we met onze toegewijde stilo van gulle gastvrijheid. Fo real!”

  Geen idee hoe dit een filosofie is, maar om in het tenenkrommende Engels te blijven: cringe.

 7. Moi ik

  In geen 100 jaar

 8. stefan

  Absurd. Geef liever 97 euro aan een goed doel (mensen die niets te eten hebben, bijvoorbeeld) en bak thuis je eigen pannekoeken.

 9. rvd

  Ik hoop dat je voor dat geld het bord en het bestek mag houden. Laat die onzin svp lekker in Amsterdam blijven.

 10. Don

  Wat weer een verrijking voor de utrechtse binnenstad een pannenkoeken restaurant uit amsterdam. Ben benieuwd naar het artikel dat er weer een nieuw toeristen restaurant in de pand komt.

 11. Claire Obscur

  Makkelijk zat toch? Over een jaar zit daar gewoon weer iets anders.

 12. W.H.de Groen

  Wanneer ik het zo lees de uitgesproken zaak voor compleet doorgesnoven patsertjes die indruk wensen te maken op hun vriendinnetjes die met hun siliconen gevulde eendenbekje dit vergulde goedje naar binnen gaan slurpen.
  Hoe 020 wil je het hebben 🙂
  Neem niet weg dat ik open sta voor initiatieven die de horeca in het Utrechtse wel naar hogere levels wil gaan brengen.

 13. A3

  Mag dat wel van de NVWA?

 14. Klaasjan

  Bladgoud heeft geen smaak. En degenen die dit idiote gerecht bestellen hebben dat evenmin.

 15. Marina

  Lekker in Amsterdam blijven

 16. Adeline

  Blijf met je decadentie alsjeblieft in Amsterdam!

 17. IIB

  😂😂😂😂😂witte zou dat nou willen🤯

 18. Goldfinger

  Gouden pannekoekwetenschap:
  Goud is biologisch inert en daarom onverteerbaar, dus een of twee dagen na het eten poep je het gewoon uit.
  Een nieuw modefenomeen komt dus naar Utrecht: restaurantgasten die de duurste pannenkoek eten om vervolgens hun uitwerpselen diepgaand uit te pluizen op zoek naar sporen van bladgoud. ‘Rijke stinkerd’ krijgt een geheel nieuwe betekenis in de domstad.

 19. Pee

  Misschien komen er nog zilver vergulde poffertjes bij.

 20. Steven van Rooijen

  Als je daar die pannekoek met bladgoud hebt opgegeten moet je wel de eerste dagen daarna nog even je ontlasting gaan zeven. Zeker doen als je er meer dan één verorberd hebt.

 21. Hans Versteeg ( hegoser)

  ALS je al voornemens was hier naar toe tegaan
  En zonder schaamte zo, blad goud ding te bestellen
  Bedenk je loop door en doneer aan de voedselbank
  Je was toch van plan dat geld uit te geven toch
  Nu dan dit laatste wel veel zin voller

 22. Klaasjan

  @A3
  E175. Het mag maar er staat bij de bijzonderheden dat het onveranderd wordt uitgescheiden. Nutteloos, en duur voor slechts 3 flinterdunne blaadjes bladgoud. Decadent of misschien kun je het beter patserig noemen.

 23. Yoshua

  Pancake is een leuke business voor mensen die wel iets willen doen met horeca, maar niet kunnen koken.
  Ik ben alleen bang dat je het met openingstijden van 8.30 tot 15.30 het niet lang volhoud, ondanks de minimale kosten van het product.
  De huur aan de Vinkenburgstraat is aan de forse kant, daar moet je veel pancakes voor verkopen in de betrekkelijk korte tijd dat de zaak open is.

 24. Ptr

  Ja, waarom zou je geen metaal eten.
  Zo heb je ook ijzervreters.
  Behoren pancakes met ijzerstroop tot het assortiment?
  (vraag dit voor mijn buurman)

 25. Nina

  Zo te lezen in de reacties zijn Utrechters niet de juiste doelgroep voor een pannenkoek met bladgoud.

 26. Katja

  Wat een verschrikkelijke pui. Waar is de Welstandscommissie als je hem nodig hebt ? Je ziet steeds meer van die dingen.

 27. Scherpschutter

  Honderd Euro is niet heel gek voor een Versace bord. Een marktconforme prijs. Ik neem thans aan dat het bord is inbegrepen bij de ‘pancake’ van 20 cent?

  Anders is dit wel een beetje te ‘Amsterdams’ voor de Utrechter, die gemiddeld al van de leg raakt van een culinair Sergio Herman frietje van 6 Euro, waarbij je godbetert nog echte truffel in je mayo krijgt ook voor die prijs…LOL

 28. Jeroen

  Kansloos xD

 29. Abe

  Geen pannenkoek met Nutella, ik ga wel naar een echte Amsterdamse zaak. Genoeg toeristen in het centrum die dit waarschijnlijk wel aanspreekt, en pancakes zijn natuurlijk gewoon supersized poffertjes waar Utrechters gek op zijn en die traditioneel op Neude/Vredenburg gegeten werden

 30. Meme

  Als je goud wil poepen…

 31. Klaasjan

  @Nina
  Sinds de invoering van de idiote spelling Nuis schrijven we pannenkoek, maar ik doe niet mee en ik houd het bij pannekoek.
  Bladgoud op een pannekoek is nutteloos en duur, het verteert niet, wordt in onveranderde vorm uitgescheiden, smaakt naar absoluut niks en het is dus alleen maar patserig. De doelgroep is dus… juist!

 32. Suzann

  What the? Those aren’t American pancakes. We never put savory toppings on them. This is the silliest idea I’ve seen in awhile. I’ll stick with my plain homemade IHOP country griddle cakes, with blueberry and blackberries, pecans and butter and maple syrup. But thanks anyway.

 33. Katja

  Wat een vreselijke pui. Waar is de Welstandscommissie als je het nodig hebt ?
  Je ziet het steeds meer, en ook in zwart.

 34. de Kreek

  Volgens mij ben je niet goed bij je hoofd als je een zeer duren pannenkoek met goud eet, goud doet niks met de smaak, alleen wel met je portemonnee!!

 35. Passant

  Oh verrek! Ik ben hier langs gelopen . Weer zo,n figuur die het niet begrepen hebt dacht ik .. vroeg me af wat hier zou gebeuren . Maar pannekoeken verkoop je niet zo. Wel eens gehoord van oud hollandse pannekoeken. ,,,zorg dan dat je pui dit uitstraalt .ga niet de jup uithangen. Sorry maar sommige ondernemers slaan de spijker totaal mis!!!

 36. Wim Vreeswijk

  Alleen al dat bladgoud knarst zo tussen mijn tanden !

 37. Scherpschutter

  @De Kreek 9:02

  Ben je per definitie ook niet goed bij je hoofd als je een Patek Philippe horloge van 40 ruggen koopt als je op een Chinese Casio van 3 Euro ook de tijd kunt aflezen…?

  U mist het punt een beetje. Je koopt deze ‘pancake’ niet voor de ‘pancake’ uiteraard. Je koopt iets om je succes mee te vieren.

 38. Cico

  Dit zal ontzettend aanslaan bij de doelgroep toeristen en overige pannekoeken

 39. Mayke de Jong

  Heel leuk om alle commentaren te lezen. Die hoef ik niet te herhalen, behalve dat het doodzonde zou zijn als Utrecht dit soort mafkezerij van Amsterdam over gaat nemen. Ik ga ervan uit dat die tent zeer binnenkort weer sluit.

 40. Mali

  @ De Scherpschutter

  Een Patek Philippe vergelijken met een smakeloos en waardeloos blaadje bladgoud? Ik denk dat we de eigenaar van deze toko hebben gevonden..

 41. Scherpschutter

  @Mali

  Zucht…Lezen! Ik vergelijk geen Patek Philippe met een waardeloos stuk bladgoud…. Ik zeg dat mensen 40k voor een Patek Philippe betalen als ode aan zichzelf, waar als het om tijd aflezen zou gaan, dit uiteraard ook prima op een Chinese Casio van 3 Euro kan. Je kiest de Patek als ode aan je eigen grootsheid. Om levenssucces te vieren.

  Dat is met deze ‘pancake’ precies hetzelfde. Je bestelt hem omdat je het kan.

 42. w

  heel veel succes gewenst het komende jaar, zomer ’25 is jullie touristtrap alweer verleden tijd!

 43. Mali

  Je bestelt een Patek Philippe niet omdat je het kan. Je bestelt een Patek Philippe omdat je een verfijnd gevoel hebt voor stijl en klassieke kunsten. Met deze pannekoek geef je juist aan geen smaak te hebben.

 44. Scherpschutter

  @Mali 16:50

  Voor wie een ontwikkeld gevoel voor stijl en klassieke kunsten heeft is een Patek wel de laatste optie uiteraard (dan koop je wel een Jaeger-Le Coultre in plaats van zo’n proletenklomp om je pols), maar opnieuw; dat is het punt helemaal niet in relatie tot de pannenkoek.

 45. Claudia

  @Passant;
  Prima als je wil reageren maar ‘de spijker totaal mis slaan?’ Ga je schoolgeld terughalen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).