Binnenkort kunnen Utrechters weer even naar het café; Fieldlab-test gaat door in afgeslankte vorm Binnenkort kunnen Utrechters weer even naar het café; Fieldlab-test gaat door in afgeslankte vorm

Binnenkort kunnen Utrechters weer even naar het café; Fieldlab-test gaat door in afgeslankte vorm

Binnenkort kunnen Utrechters weer even naar het café; Fieldlab-test gaat door in afgeslankte vorm
Sfeerfoto van de laatste avond dat de horeca open was in oktober.
De proef waarbij een aantal Utrechtse horecazaken de deuren mag openen is niet van de baan. Vanwege de oplopende besmettingscijfers zal het wel in afgeslankte vorm plaatsvinden. Het kabinet besluit op korte termijn wanneer de proef kan beginnen.

De proef waarbij een aantal Utrechtse horecazaken de deuren mag openen is niet van de baan. Vanwege de oplopende besmettingscijfers zal het wel in afgeslankte vorm plaatsvinden. Het kabinet besluit op korte termijn wanneer de proef kan beginnen.

Het experiment is onderdeel van Fieldlab, waarbij allerlei praktijktesten worden georganiseerd om het gedrag van gasten en personeel in kaart te brengen. Zo wordt onder meer gekeken hoe ze tijdens een Fieldlab-experiment omgaan met de coronamaatregelen. Eerder werden al een zakelijk congres en een optreden van Guido Weijers georganiseerd, waar honderden mensen bij aanwezig waren.

Field Cafés gaat in de Utrechtse binnenstad plaatsvinden. Welke horecazaken meedoen, is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk wanneer het experiment plaatsvindt. “Dit besluit hangt af van de gezondheidssituatie. Het moet op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden”, is te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Mensen die aan het experiment mee willen doen, moeten een negatief testbewijs laten zien. Ook moeten gasten van tevoren reserveren. Aanmelden is binnenkort mogelijk via de website van Fieldlab.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Theo

  Wanneer zal het zover komen dat we eindelijk weer normaal gaan doen?

 2. Baliekluiver

  Ongevaccineerde, dronken cafébezoekers die in een kleine, slechtverlichte ruimte met harde muziek tegen elkaar aan staan te schreeuwen, dat is echt wel een serieus next-level medisch experiment. Prof.Dr.G.Weijers vond het helemaal niet erg dat 20% van de deelnemers aan zijn theater experiment zich na afloop niet liet testen. Zo’n ontsnapt proefkonijn staat straks misschien wel achter u bij de kassa, maar gelukkig zijn ze goed te herkennen aan hun extra grote middelvinger.

 3. Jochem

  Misschien kunnen we eens normaal gaan doen en ophouden met zeuren over het openen van terrassen?

 4. Frits

  Ik laat me niet als proefkonijn gebruiken in de utregse horeca
  Dus mij zullen ze er niet zien,,en zeker niet binnen in cafe
  Eerst vaccinatie

 5. Erwin

  @theo: ik zet in op zomer 2022 (ja, 22!)

 6. GeeWee

  “Fieldlab-test gaat door in afgeslankte vorm”, schenken ze dan alleen cola light?

 7. Mark

  @Erwin, pessimistisch. Ik zet in op deze zomer al. Op zich merk ik nu al dat ik lakser wordt met de regels. Met vrienden doe ik al niet meer aan 1,5 m en ook de maximale bezoekregel laat ik voor wat het is. Allemaal leuk en aardig die regels en fantastisch voor de cijfertjes, maar na een jaar eenzaam zijn en mij braaf aan alle regels houden ben ik er klaar mee. Elke vorm van menselijkheid ontbreekt in de maatregelen. Alsof we producten zijn die je gewoon even een jaar in een kast kan wegstoppen…

 8. Jochem

  Met alle respect, Mark, maar als u deze instelling hebt, gaat u mij daar niet ontmoeten. En ook zorgt u er dan mede voor dat alles toch mogelijk weer langer gaat duren. Want ook de vaccinatie gaat langzamer dan gedacht. Uw medemens hield zich niet braaf aan de regels en zie wat er vorig jaar gebeurde. We hadden er met enige extra moeite veel beter voor kunnen staan.

 9. Anne E. Otto

  @Mark: menselijkheid kan je o.m. vinden in ziekenhuizen en verpleeghuizen, dus meld je fluks aan als vrijwilliger.

 10. Rob

  De kroeg in lijkt mij wat onverstandig. Echt relaxed zal ik me niet voelen .het gaat per slot van rekening toch voor de kontacten.
  Nee! Ik verheug me op de zonnige weekenden . Ik heb vorig jaar gewoon een rubber boot met electro motor gekocht ,flesje wijn of 3, stukje kaas, leuk gezelschap ,mij ziet u voorlopig alleen in de grachten / merwede .genieten van de rust op het water wat een feestje

 11. Koel Hoofd

  Coronabesmettingen nemen toe, dus de fieldlab experimenten gaan in afgeslankte vorm door.
  Heeft men chronisch gebrek aan gezond verstand dat dit allemaal maar moet kunnen in het kader van “weten is meten”?
  De 20% van die vermaakproefkonijnen neemt niet eens de moeite om zich achteraf te laten testen, wat betekend dat die fieldlab experimenten al bijvoorbaat zijn mislukt omdat de kans te groot is dat er ongemerkt toch kruisbestuivingen plaatsvinden.

 12. Uuutje

  @ Koel Hoofd

  Volgens mij heb je niet helemaal door wat er getest wordt tijdens die fieldlab experimenten. Men test, meet en monitort menselijk gedrag en maakt scenario’s. Ook als mensen zich anders gedragen dan volgens instructie. Wat in jouw ogen een mislukking is, is voor de test juist super relevante data. Ook goed om te weten dat een deel vd mensen zich dus niet achteraf laat testen. Of het klopt wat je zegt weet ik trouwens niet.

 13. Baliekluiver

  @Uuutje: Als ik die 20% achteraf-niet-testers als relevante data moet beschouwen is daarmee wat mij betreft in ieder geval duidelijk dat het evenementen volk onbetrouwbaar en een gevaar voor de volksgezondheid is. Maar de medische experimenten van de Fieldlabs zijn helemaal niet wetenschappelijk, die gefabriceerde WC-Eend argumenten dienen slechts de commerciele belangen van de evenementen industrie en haar vermaakverslaafde klanten. Gelukkig zijn al die ontsnapte proefkonijnen wel goed te herkennen aan hun extra grote middelvinger!

 14. Scherpschutter

  Uuutje

  De vraag is: waarom zou je dat moeten willen testen als je door bezoekers te testen perfect veilige evenementen kunt hebben, zoals deze test al heeft aangetoond.

  Als niemand corona heeft kan het zich ook niet verspreiden. Das logies.

 15. NK

  En we hebben allemaal niet door dat het vaccineren ook nog een experiment is? Van het feit dat de onderzoeksuitslagen pas in 2023 gereed zijn tot de massale vaccinatiestrategie.. alles wat er nu aan de hand is is één groot experiment want we hebben dit nog nooit meegemaakt. En de enige manier om vooruit te komen is om door te gaan met experimenteren zodat we op basis van kennis vooruit kunnen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).