Nieuw restaurant met groot terras aan het water in voormalig kantoor Douwe Egberts | De Utrechtse Internet Courant Nieuw restaurant met groot terras aan het water in voormalig kantoor Douwe Egberts | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw restaurant met groot terras aan het water in voormalig kantoor Douwe Egberts

Nieuw restaurant met groot terras aan het water in voormalig kantoor Douwe Egberts
Voormalig hoofdkantoor Douwe Egberts
In het voormalig hoofdkantoor van Douwe Egberts, naast de fabriek van het koffiemerk aan de Vleutensevaart, opent op 6 november een nieuw restaurant. Mr. Black and the White Ox wordt een bar en bistro met een groot terras aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

In het voormalig hoofdkantoor van Douwe Egberts, naast de fabriek van het koffiemerk aan de Vleutensevaart, opent op 6 november een nieuw restaurant. Mr. Black and the White Ox wordt een bar en bistro met een groot terras aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

“Het wordt een stoere urban bistro”, vertelt eigenaar Frans van Hal. Het restaurant gaat uit twee gedeeltes bestaan, gescheiden door twee openslaande deuren: Mr. Black en The White Ox. Van Hal: “Maar ze horen wel bij elkaar.”

“Mr. Black is het gedeelte rondom de bar en wat laagdrempeliger. Hier kan je terecht voor een lekkere daghap of goede burger. Het andere gedeelte, The White Ox, is wat meer afgewerkt. Hier bieden we een 2-, 3- of 4-gangen menu à la carte aan. En het is ook af te huren voor een borrel of een feestje.”

Over de naam van het restaurant is goed nagedacht. “Mr. Black is een knipoog naar Douwe Egberts, naar de koffie”, legt Van Hal uit. “En De Witte Os: zo heette het eerste zaakje in Friesland waar Douwe is gestart.”

Aparthotel
Naast Mr. Black and the White Ox is in het gebouw ook een short stay aparthotel te vinden. Dit hotel heeft 73 moderne studio’s waar expats, starters en toeristen kunnen verblijven van 1 nacht tot 6 maanden. Daarnaast zijn er ook een aantal verdiepingen waar flexibele kantoorruimtes gehuurd kunnen worden.

“Het hotel is al 2 weken open en nagenoeg heel de week vol. Wij gaan op 6 november draaien. De officiële opening volgt later”, aldus Van Hal.

10 Reacties

Reageren
 1. 030

  Daar zet je dan dus die theepot maar neer, lijkt me.

 2. ruud

  terras aan het amsterdamrijnkanaal?
  dan nog altijd het merwedekanaal, maar dan moet je eerst nog de keulsekade oversteken

 3. Bart

  Ik blijf het ergerlijk vinden, die Engelse namen en teksten als “urban”, “Mr. Black and the White Ox”, “short stay aparthotel”. “Urban” moet iets zeggen over bistro (inderdaad, een Frans woord) maar wat dan? Een stadse bistro? Een stedelijke bistro? Wat betekent dat dan? Mr Black verwijst dus naar de koffie, waarom dan niet gewoon gekozen voor “mijnheer Zwart”? En “De Witte Os” is zoveel prachtiger dan The White Ox, zeker nu het een verwijzing is naar het eerste pand van Douwe met dezelfde naam. En is een hotel niet per definitie ‘short stay? Toegegeven: een ‘kort verblijf hotel’ klinkt nergens naar maar dat is precies wat ik bedoel: door hetzelfde in het Engels te zeggen klinkt het ineens niet als onzin of zoiets. Nou goed, ik ben een roepende in de woestijn vrees ik.

 4. Berend

  @Bart: Volkomen mee eens. Op deze manier dragen we de Nederlandse taal zelf naar het graf. Zonde, want Nederlands kan veel fraaier zijn dan Engels, zoals uw voorbeeld van ‘De Witte Os’ bewijst.

 5. WvR

  Bart, ik ben het geheel met je eens.
  Ik erger me aan al die “ombouwingen” naar het engels.
  Als je naar de reclame kijkt en luisterd komen. ze met de meest teenkrommende en soms niet uit te sprekende ” ombouwingen” van de meest simpelste dingen…..zeg het gewoon in het Nederlands, daar is toch niets is mee.
  Of kijk binnen de bedrijven, eerst hsf je de afdeling PZ nu moet je naar de afd HRM ??

 6. Zonnewende

  @030
  Precies mijn reactie bij het bericht van de theepot 🙂

 7. BozeWolf

  Afschuwelijk die verengelsing. Al die snackbars.
  Laat dat gewoon een tussendoortjesbalk heten!

  Maar toegegeven: de witte os, meneer zwart en een broodje warm vlees klinkt gewoon beter!

 8. cico

  Is een hotel eigenlijk niet altijd ‘short stay’, anders ben je gewoon een huurder

 9. Nikki

  Weet iemand de naam van het apart hotel ik kan er nog niks over terugvinden op internet

 10. Bert

  Onduidelijk wanneer M Black opengaat, video bekeken werd ik gek van.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).