Binnenkort in Utrecht: vegan restaurant Herbivore met ‘Herbigarden’ | De Utrechtse Internet Courant Binnenkort in Utrecht: vegan restaurant Herbivore met ‘Herbigarden’ | De Utrechtse Internet Courant

Binnenkort in Utrecht: vegan restaurant Herbivore met ‘Herbigarden’

Binnenkort in Utrecht: vegan restaurant Herbivore met ‘Herbigarden’
Bron: Herbivore. Tijdens de testavond in hun try-out keuken in Amsterdam
Er komt een nieuw volledig veganistisch restaurant in Utrecht. Herbivore moet een 100% plantaardig en zo energieneutraal mogelijk restaurant worden. Het unieke aspect is de hydrogarden: bamboebuizen aan de muur waaruit kruiden en groentes groeien. Zondag 9 september start de crowdfunding.

Er komt een nieuw volledig veganistisch restaurant in Utrecht. Herbivore moet een 100% plantaardig en zo energieneutraal mogelijk restaurant worden. Het unieke aspect is de hydrogarden: bamboebuizen aan de muur waaruit kruiden en groentes groeien. Zondag 9 september start de crowdfunding.

 

De drie oprichters zijn al meer dan 15 jaar goede vrienden. Een van de oprichters is Simba Vidal. Hij is zijn hele leven vegetariër en ongeveer 10 jaar veganist. “Koken is zijn passie”, vertelt medeoprichter Jack Jafra over Simba, “en als we bij hem gingen eten was het altijd om te smullen.” Ze waren het erover eens dat ze iets moesten met deze kookkunsten. Nu zijn ze al ruim een jaar bezig om Herbivore op te zetten.

 

Waar het restaurant precies zal komen, is nog onduidelijk. Momenteel hebben de oprichters meerdere panden op het oog, zowel vlakbij als in het centrum van Utrecht.

 

Inmiddels zijn er zo’n vijf volledig veganistische restaurants in Utrecht en wordt dit de volgende. Wat Herbivore zal onderscheiden is de komst van een hydrogarden. Er komen in het restaurant bamboebuizen aan de muur. Hieruit gaan kruiden en groentes groeien. Door middel van een watersysteem worden de planten continu gevoed.

 

De straat op

“We noemen het ook wel onze ‘Herbigarden’”, grapt Jack. Hij legt uit dat de chefs tijdens het koken kruiden kunnen plukken en dat de gasten midden tussen de producten zitten die ze even later op hun bord gepresenteerd krijgen. Zo heeft het restaurant een eigen voorraad voorhanden. En wordt deze gekweekt op een duurzame manier.

 

Aanstaande zondag start de crowdfunding via CrowdAboutNow. Na de eerste week staan de drie vrienden op verschillende plekken in de stad om folders en hapjes uit te delen en in gesprek te gaan met voorbijgangers. Ook hebben ze dan een voorbeeld van hun Herbigarden mee.

10 Reacties

Reageren
 1. Sjaak

  “Inmiddels zijn er zo’n vijf volledig veganistische restaurants in Utrecht”.
  Huh?! Ik ken alleen Soy en Snckbr IV. Welke mis ik?

 2. JdV

  Zo een ogenschijnlijk fantastisch project. Waarom dan toch altijd crowdfunding. Op basis van dit briljante business concept zouden banken toch in de rij moeten staan om financiering aan te bieden?

 3. cas

  Dat er wat kruiden groeien is helemaal niet nieuw. Was ook het geval bij dat restaurant naast het Rabobank kantoor.

 4. BozeWolf

  Ben benieuwd of het beter wordt dan snckbr. Want dat is vlees noch vis.

 5. cas

  @ JdV, als je het tempo ziet waarin nieuwe “concept” en “onderscheidende” restaurants failliet gaan snap ik dat banken geen geld geven. Ik kan daarom ook niet begrijpen dat mensen het risico durven te nemen om hier geld in te steken.

 6. Bert

  @jdv banken lenen per definitie niet aan horeca. Tenzij ze al een jarenlange staat van dienst hebben en een groot eigen vermogen

 7. Elena

  Ben ook benieuwd naar de 5 vegan restaurants in Utrecht…
  @Sjaak: Soy is niet volledig vegan

 8. Een niet veganist

  @Sjaak, Oproer is ook volledig veganistisch, net als The Vegan Gorilla, Cigkoftem (al is dat eigenlijk een veganistische snackbar), Rammenas (al zou je dit niet echt een restaurant kunnen noemen), ACU (lijkt me wel wat ver gaan dat een restaurant te noemen.

 9. chrisdeurhof.

  Als je ziet dat b.v. een horicatent opent en een paar maanden daarna weer gesloten is, begrijp ik niet dat
  je daar geld in stopt via crowdfunding!
  Dan ben je toch je poen kwijt?
  Ik weet in elk geval dat ik tegenwoordig niet ga dineren in net geopende tenten waar weer een zogenaamd
  Concept uitgeprobeerd wordt!! Volgende eigenaar: Toedelidokie!!! Wie is er nu aan de beurt?

 10. Jeroen

  @JvD waarom zou je naar een star ouderwets instituut als een bank gaan als je ook kunt crowdfunden? Je doet net alsof crowdfunding een minderwaardige methode en een bank de beste vorm van financiering is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).