Boetiekhotel The Hunfeld opent de deuren aan Mariaplaats Boetiekhotel The Hunfeld opent de deuren aan Mariaplaats

Boetiekhotel The Hunfeld opent de deuren aan Mariaplaats

Boetiekhotel The Hunfeld opent de deuren aan Mariaplaats
De Mariaplaats. Beeld: Google Streetview
Na de opening van ’t Taphuys opent nu ook een nieuwe boetiekhotel de deuren aan de Mariaplaats. Vanaf vrijdag kunnen gasten terecht bij The Hunfeld. Zelf omschrijven ze het hotel als ‘on-Utrechts hip’.

Na de opening van ’t Taphuys opent nu ook een nieuwe boetiekhotel de deuren aan de Mariaplaats. Vanaf vrijdag kunnen gasten terecht bij The Hunfeld. Zelf omschrijven ze het hotel als ‘on-Utrechts hip’.

The Hunfeld gaat open op Mariaplaats 4. Rond 1895 vestigde zich in dit pand een herenkledingwinkel onder de naam: Magazijn De Dom. The Hunfeld is vernoemd naar één van de toenmalige eigenaren.

De eigenaren van het hotel spreken van een stoer design: “Stoffen van toen zijn terug te vinden in de op maat gemaakte meubels en de kunstwerken aan de muur.”

Uitzicht Domtoren

Verder staat er over het hotel geschreven: “Utrecht heeft inmiddels een divers aanbod aan hotels. Maar de stad miste tot vandaag een hip designhotel, zoals je die in populaire, opkomende wijken van Londen, Berlijn of New York wel vindt. The Hunfeld is alles behalve een doorsnee hotel, het is stoer en on-Utrechts hip.”

Het hotel telt 30 hotelkamers en 5 appartementen. De suites hebben allen een erker met uitzicht op de Domtoren.

The Hunfeld is onderdeel van het bedrijf Utrecht City Concepts wat bekend staat om haar collectie van hotels  in het centrum van Utrecht. Vorige maand opende zij Hotel Beijers, maar ze zijn ook bekend van Mother Goose, Eye Hotel, Court Hotel, Hotel26 en Malie Hotel.

12 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Ook voormalig Polmans’ wordt een “boetiekhotel”. De volgende zeepbel.

 2. D.

  Dit gaat ten koste van woonplaatsen? Dat hier een vergunning is gegeven….

 3. Ronald

  Maar dan niet van gemeenschapsgeld

 4. Massegast

  @Katja — Een zeepbel, inderdaad. Dit soort ontwikkelingen loopt bij de volgende recessie een flinke douw op. Dan zal de nu ontstane overcapaciteit in de Utrechtse hotelbranche wel worden weggevaagd.

 5. Koel Hoofd

  Marketing prietpraat van het commercieel populisme.

 6. Paul

  @ katja Hoe zo zeepbel ?..
  Er is een enorm hotel kamer te kort in Utrecht…je hoeft alleen te kijken na de kamer prijzen rond feest dagen / congressen/ beurs events / etc dan zie je dat in Utrecht de prijzen in verglijk met de andere randstad steden hoog is.
  Vergeet niet dat heel veel bezoekers hier om zeer functionele reden na toe komen en positief wordt ervaren verder !
  prima dat er juist door kleine hotels zoals deze een goede spreiding komt door de gehele binnenstad…
  Top.locatie !

 7. BdV

  On-Utrechts hip, ja, daar zat de hele wereld eigenlijk al op te wachten! Zie nu toch eens hier, uitgerekend in Utrecht, wie had dat ooit verwacht?

 8. Erwin

  Waarom heet het hotel THE Hunfeld en niet gewoon Hunfeld, of van mijn part De Hunfeld? Al dat belachelijke Engelse gedoe in Utrecht…

 9. Henk Luten

  Vroeger werd het pand voor de verkoop van kleding geëxploiteerd door van Grove en Hunfeld.

 10. Kadoendra

  @Katja

  De toeristische industrie is de 2de economie van de wereld dus investeren in de toeristische industrie is niet bepaald investeren in een zeepbel.

 11. Jasper

  Het wordt steeds leuker in Utrecht met dit soort initiatieven! Weg met vasthouden aan vroeger. Utrecht is in ontwikkeling van provincie stad naar een wereldser stad. En wat Kadoendra ook al schrijft, de toeristische industrie is booming en zorgt voor werkgelegenheid en daar is toch niemand vies van?

 12. Trol

  Standaard al het commentaar van de rasondernemers die het wel beter en anders hadden gedaan. Of toch liever veilig als loonslaaf commentaar geven vanaf de mooie wal

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).