Boothill Saloon sluit per 1 oktober - De Utrechtse Internet Courant Boothill Saloon sluit per 1 oktober - De Utrechtse Internet Courant

Boothill Saloon sluit per 1 oktober

Boothill Saloon sluit per 1 oktober
De Boothill Saloon op de Twijnstraat. Foto: DUIC
De Boothill Saloon aan de Twijnstraat sluit per 1 oktober. Het zou te maken hebben met een ‘pure geldkwestie’ waardoor het contract van de kroeg niet wordt verlengd.

De Boothill Saloon aan de Twijnstraat sluit per 1 oktober. Het zou te maken hebben met een ‘pure geldkwestie’ waardoor het contract van de kroeg niet wordt verlengd.

“Het is nogal een ingewikkeld verhaal”, vertelt Robert, de eigenaar van de kroeg. “Maar kort gezegd komt het erop neer dat de verhuurder het contract niet wil verlengen.” Robert vervolgt dat het volgens hem een pure geldkwestie is.

Feest

Zaterdag 23 september is er een feest en een openbare veiling als afsluiting. “Ik wil er zelf eigenlijk niet eens heen”, zegt Robert. “Er valt namelijk niks te vieren.” Naast dat hij zijn kroeg kwijtraakt, heeft hij vanaf 1 oktober ook geen woning meer. Robert woont namelijk boven de kroeg.

“Wat ik ga doen? Ik heb werkelijk geen idee”, vertelt Robert. “Het is een heel raar idee, maar misschien is het zo erg nog niet. Inmiddels ben ik ook al vijftig en hakt dat werken in de nachtelijke uurtjes er behoorlijk in.”

Robert benadrukt dat het opstootje een aantal maanden geleden niks te maken heeft met het feit dat de kroeg nu gaat sluiten. “Wat er in de media is gezegd, is allemaal onzin. Dat we nu gaan sluiten staat daar volledig los van.”

5 Reacties

Reageren
 1. Michiel Bilderbeek

  Gelukkig maar. Ik kan werkelijk niet wachten op een nieuwe kroeg die oud en nieuw weet te combineren met verrassende combinaties en een aanbod van zowel goede wijnen (ongezien in Utrecht) en prachtige speciaalbieren op de tap (waar heb je dat nog meer?). Zo’n plek waar je het gevoel van een huiskamer gecombineerd ziet met een grand café en een restaurant. Lokale ingrediënten, authentieke bereiding, lekker (h)eerlijk. Voor de borrel, of de lunch, of ontbijt, of avondeten of alles tegelijk. Gezellig. En dat tegen gangbare prijzen, zoals 6 euro voor een glas wijn, waarvan de fles slechts 3 euro heeft gekost en een glaasje speciaalbier voor maar 8 euro! Dankbaar dat ik daar mijn portemonnee op tafel mag leegstorten in ruil voor hartverwarmende service door parttime studenten.

  Driewerf hoera!

 2. Wim B.

  Michiel wie verplicht jou om er te komen dan ?

 3. Theo Peeters

  Nog een glaasje azijn anders?!

 4. Joshua

  Want, Utreg had nog niet genoeg elitaire roeiverenigings ‘kotspak’ plekken?!

 5. Wessel

  Bijval voor @Michiel
  Ben er weleens verzeild geraakt en gewoon een fijne plek.
  En al die unirformiteit…
  Zo niets zeggend!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).