Bouw nieuw Moxy-hotel in Utrecht in afrondende fase Bouw nieuw Moxy-hotel in Utrecht in afrondende fase

Bouw nieuw Moxy-hotel in Utrecht in afrondende fase

Bouw nieuw Moxy-hotel in Utrecht in afrondende fase
De bouw van het nieuwe Moxy-hotel aan de Helling in Utrecht is in de afrondende fase. Alle platen zitten op de gevel, de kamers worden ingericht en het logo prijkt al op het gebouw.

De bouw van het nieuwe Moxy-hotel aan de Helling in Utrecht is in de afrondende fase. Alle platen zitten op de gevel, de kamers worden ingericht en het logo prijkt al op het gebouw.

Moxy heeft naar eigen zeggen ‘luxe maar betaalbare kamers gericht op de behoeften van millennials’ en is een merknaam van de bekende hotelketen Marriot. In het hotel komen 172 kamers, een lounge, fitnessruimte en een bar. Het hotel moet over een paar maanden openen.

De gemeente stemde in 2018 in met de bouw van het hotel. Eerder zat op deze locatie kringloopwinkel De Waarde in de oude Citroën garage Boll. Dat pand werd gesloopt. Het hotel ligt op Rotsoord, een gebied dat de afgelopen jaren flink getransformeerd is van bedrijventerrein naar een plek voor wonen, werken en horeca.

76 Reacties

Reageren
 1. Berk

  Wat een gedrocht. Schande dat dit op deze plek is gebouwd. Dit lijkt op een Formule 1 hotel dat je vlak naast de snelweg verwacht, niet naast 1 van de mooiste stadcentra van Nederland

 2. Nico

  Rotsoord is niet getransformeerd. Het is precies wat de naam zegt. Wat een saaie stenige bedoening is het toch geworden, met als dieptepunt punt dat vreemde afgesloten (en veel te hoge) front aan de noordkant van het Moxy-hotel.

 3. Joop

  Alleen ontbreekt er nog een “y” bovenaan het gebouw, beetje slordig.

 4. erwin

  zo, best wel een lelijk gebouw!
  goede nieuws is dat het weinig afbreuk doet aan het geheel want Rotsoord maakt een weinig geslaagde indruk qua architectuur.

 5. Massegast

  Komt er op het Rotsoord nog een mooi wandelpad langs de Vaartsche Rijn? Als je er beneden langs wandelt, dan zie die je dat Moxy gebouw tenminste niet.

 6. PD

  Rotsoord was al geen pareltje, maar met deze uit de kluiten gewassen legosteen erbij is het nu echt ‘n architectonische puinhoop.

 7. herman

  pffffff, welstand doet af en toe heel moeilijk, soms wat meer terecht dan anders.

  Maar dit gebouw accepteren, hadden ze dagje uit of zo?
  Foeilelijk op best wel een zich locatie.

 8. Wim

  Niet te geloven dat er op zo’n markante kansrijke plek, zo’n uitstralingsloos kansloos gebouw is neergezet. Wat heeft die gemeente toch weer zitten slapen toen ze dit toestonden,

 9. Johan

  Mijn hemel, wat heeft onze ambtelijke staf weer zitten slapen zeg.
  Hoe heeft dit door de goedkeuringsprocedure kunnen glippen.
  Foeilelijk gebouw zonder enige uitstraling.
  Welkom in Utrecht, treinreizigers uit het oosten.

 10. Ronald

  @ Massegast

  Maar als je op het treinstation staat zie je het des te beter.
  Mondkapje dan maar maar iets omhoog schuiven, tot over de ogen.

 11. Koel Hoofd

  Zielloos gebouw
  Meer beton in betonbuurt.

 12. Maarten

  Wat een armoedige snelwegarchitectuur en middelvinger naar de stad. Op Lage Weide zou dit misschien net kunnen, maar toch niet op zo’n prominente plek in de binnenstad?

  ‘Alle platen zitten op de gevel’, inderdaad. Lang leve baksteen.

 13. Willow

  Ben helemaal eens me Nico….de front aan de noordkant is heel erg jammer. Geen aanwinst voor de stad.

 14. Marja

  Waar is het groen!!!!!

 15. René

  Waren de citroenen in de aanbieding vandaag?

 16. bawang putih

  heeft diegene die hier toestemming voor heeft gegeven rotsoord soms verward met papendorp of lage weide?!

 17. Lombokker

  @Massegast
  Wandelpad? De gemeente kennende zal er waarschijnlijk een terras komen.

 18. Jelle

  Als je dit zo ziet begin je toch weer terug te verlangen naar een welstandscommissie die de buurt MOOIER laat maken.

 19. Angelique

  Inderdaad vreemd dat de voorkant van het gebouw een blinde muur is.. Daar zou je ook juist het mooiste uitzicht hebben.

 20. Bill

  Wat een falend beleid vanuit de gemeente. Volgens mij heeft een wethouder destijds de gigantische fout gemaakt om hier een vrijbrief te geven voor dit soort smakeloze architectuur. Iets in de sfeer van Zijdebalen o.i.d. in combinatie met terrassen aan het water was een aanmerkelijk mooiere oplossing geweest.

 21. Pia

  Eindelijk eensgezindheid in de reaties op DUIC, dat heeft dit foeilelijke gebouw dan wel weer voor elkaar gekregen. Wellicht hebben ze het ontwerp goedgekeurd zodat het politiebureau ernaast relatief beter uit de verf komt…
  Echt een gemiste kans, het was toch de bedoeling dat Rotsoord via station Vaartsche Rijn een aansluiting op de binnenstad zou vormen? En nu staat er deze afgesloten schoenendoos. Eeuwig zonde.

 22. Wies

  Rotsoord zou een verlengstuk van de stad moeten worden. Wat krijg je: een blinde muur, een nieuwe steeg. Het kan nog gered worden met een groen wandelpad langs het kanaal. Denk dat de zure reacties in dit geval terecht zijn.

 23. Jaap

  Echt niet te geloven, hoe heeft dit kunnen gebeuren.
  Een volstrekt zielloos non-descript gebouw.
  Op een plek die het visitekaartje van de stad had kunnen zijn.

 24. JvR

  Nou nou nou, wat een miskleun. Gemeente gemeente toch, wat hebben jullie zitten slapen

 25. JW

  Dit gebouw is misdadig lelijk. En op zo een prominente plek.
  Tijd voor een evaluatie van de bouw op rotsoord. Het is wat mij betreft helaas niet geworden wat het had kunnen zijn.

 26. Stadsie

  Erg saai en gesloten. Een mooie baksteen en een meer open gebouw had hier niet misstaan. Sluit me aan bij een mooi Singel achtig wandelpad met wat zitjes langs het water en veel bomen om het gebouw heen.
  Meer een kantoorgebouw dan een uitnodigend hotel. Jammer.

 27. Stadsie

  Vind die hele rij trouwens te dicht op de waterkant staan. Ontoegankelijk oogt het. Juist in de hete zomers een fijne plek voor een wandeling of even zitten aan de waterkant. Overkant ook niet mogelijk met al het voorbij razende verkeer.
  Gemiste kans voor de inwoner.

 28. Ricardo

  🦚🌲🌴🌳
  Er is nog hoop. Ombouw naar huisvesting voor starters. Dat geeft al meer kleur en fleur aan de zijkant. En een ontwerpwedstrijd voor voor aanpassing van het front.
  HKU? Daag je studenten uit

 29. trol

  Al die moxy hotels (in Europa) zijn zo wanstaltelijk, Je zou bijna zeggen dat het daardoor bekendheid geniet en dit een soort ,marketingplan is.

 30. Willem

  In een woord “bedroevend”.

 31. erwin

  @Pia: volgens mij vindt @rene het wél mooi….

 32. Jannes

  Ik ben gelukkig niet de enige, zie ik, die stevige kritiek heeft op dit bouwsel. Wat een zielloze, door een tweederangs architect op een regenachtige maandag ontworpen, saaie, fantasieloze, goedkoop aandoende, grauwe, neergedumpte klont op een punt waar je ook iets markants aan het water had kunnen neerzetten. Zou het interieur even vervelend worden? Nu ben ik inwoner van Utrecht en hoef ik er dus niet te logeren, maar als ik hier in de stad een hotel zou zoeken, zou het op basis van plaatjes op Booking.com zeker niet deze truttige toko worden.

 33. Alex

  Het ziet er net zo gezellig uit als de vroegere Bijlmerbajes.

 34. Singelbewoner

  Doen ze leuk, rotsoord is de afgelopen jaren goed opgeknapt. Een leuke plek om horeca te bezoeken als echte utrechter.

 35. Utrechtse Jantje

  @Willem ik sluit me bij jou aan …Alles lijkt me al gezegd , het is foeilelijk , en @Angelique dat uitzicht op n trein station lijkt mij niet echt mooi ,in deze ….

 36. Rotsoord

  Bah. Punt.

 37. Bram

  Laat meteen een opticien vestigen op Rotsoord: doet enorm pijn aan je ogen dit gebouw. Wat saai en inspiratieloos. Jammer dit.

 38. Dirk

  Gelet op de reacties en het inderdaad wel erg saaie resultaat, wordt het tijd voor echte ontwerpwepstrijden (en minder dagsjes uit voor de Welstandscommissie;-)), zeker op zulke locaties. Laat ik het nu maar eens zeggen, want het gaat vaker mis.

  Ontwerpwedstrijden met minstens drie inzendingen. En een publieksoordeel koppelen zwaar mee laten wegen, en wellicht koppelen aan het Welstands(tussen)oordeel. Waar zaken nog verbeterd moeten worden naar oordeel Welstand, dit ook met een aantal deelnemers van publieksstemming doen en in die fase de uiterlijke kwaliteit niet alsnog laten afglijden!
  Dan kost dat de ontwikkelaar maar een paar centen extra, maar wordt de stad wel mooier. Komt het welzijn, en daarmee vast ook gezondheid van de Utrechter ten goede, wat weer winst is. Krijgt die namelijk geen hartverlamming, maar eerder een smile op een gezicht.

  Ook voor de ‘PR’ van Rotsoord, en Utrecht (langsrijdende treinreizigers!) is dit nu niet echt een slimme zet.

 39. Bubbel

  Vreselijke blokkendoos
  Fantasieloos

 40. Wittejan

  Soms is gemeente wakker. Wilde dakkapel met bovenop dakpannen vanaf de nok. Mocht niet van welstandscommissie. Staat nu groot kunststof gedrocht op dak, in stijl passend bij dit hotel.

 41. Natte Otter

  Ben blij dat het niet aan mij ligt, maar iedereen dit een schandalig lelijk gebouw vindt…

  Als de gemeente iets aan leefbaarheid wil doen, begin met dit soort dingen niet toe te laten.

 42. V

  @Ricardo
  @Dirk
  Helemaal met jullie eens! We kunnen allemaal 100% terecht klagen over dit wanstaltige gedrocht, maar laten we zoals jullie opperen, naar goede ideeën zoeken om het op te lossen! Een prijsvraag voor een mooi gevelkunstwerk zou geweldig zijn. Of we vragen de fantastische Utrechtse artiesten die we hebben om zo’n mooie muurschildering te maken (zie elders in de stad).

 43. Visser

  Het visitekaartje van Utrecht, bij aankomst met de trein: een grauwe nietszeggende blokkendoos met een blinde muur die quasi verlevendigd is met ‘speelse’ naar binnen geplaatste panelen. Moxy, de maximale miskleun.

 44. G.H.

  De gemeente vindt dit zielloze gedrocht een prima verrijking van onze stad.
  Maar oh wee als je een monument van de ondergang redt met -door de hele buurt gewaardeerde- zwarte verf, en de gemeente komt daar 10 jaar later achter, dan zwaait er wat.

 45. Olivier

  SCHAN-DA-LIG!
  Station Vaartsche Rijn is in mijn ogen een geslaagd modern gebouw, dat een spannende toevoeging is aan de zichtlijn Ledig Erf – Watertoren. Zeker voor een station. Maar deze zielloze, veel te hoge puist is werkelijk niet om aan te zien. Een ongelooflijke, ontsierende blunder van de stedebouwkundig verantwoordelijken, dan wel de welstandscommissie …

 46. Jelmer

  Ik vind het een aanvulling voor Utrecht Zuid.
  de helling is toch ook een doos.
  Het staat niet naast de dom.
  Dicht bij station, ledig erf en rotsoord.

 47. Koel Hoofd

  Wow…men is eindelijk unaniem!
  Dat mag als primeur in de krant!

  @Singelbewoner Of was je reactie niet sarcastisch bedoeld?

 48. Peter

  Als dit is waar de millennials (de 20 tot 40 jarigen) behoefte aan hebben, dan begin ik toch een beetje te vrezen hoe Utrecht er in de toekomst uit komt te zien…..
  Misschien moeten de volgende architecten eerst verplicht met Legomasters meedoen, zodat ze leren dat je met rechthoekige blokjes best iets anders dan een blokkendoos kunt maken.

 49. Marcel

  Ik heb te maken gehad met de CWM. Werkelijk te gek voor woorden. Een pui volledig aangepast aan de bovenverdiepingen. Gelijke indeling als in 1938. Dan zit je daar met een commissie die nergens wat vanaf weet. Een voorzitter die mopelt. Een secretaris, M.v.d.W, die alle macht heeft. Zij vindt iets mooi of lelijk. Dan heeft de rest niks te vertellen. Een gemeente jurist die z’n schouders ophaalt. Dit gebouw is daar wederom een voorbeeld van. Utrecht veranderd. Of het nu mooier of niet mooier wordt heeft niemand een boodschap aan. Gewoon in stijl bouwen met mooie stenen, het Decathlon gebouw op het Vredenburg is echt mooi, is niet van toepassing voor CWM. CWM, echt de meest dictatoriale vereniging die er is. En de raad weet hier allemaal niks van.

 50. TD

  Nou laat onze ambtelijke staf al slapende wel meer onbegrijpelijke miskleunen passeren in de zuidelijke binnenstad. Zo staat er op de plaats van het Wouda-gebouw in de fijnmazige structuur van de Lange Nieuwstraat sinds kort een detonerend massief duploblok. En daar achter wordt binnenkort een hotel gebouwd van 20 meter hoog. Maar eerlijk is eerlijk, deze Moxy-miskleun slaat werkelijk alles. Tsjonge jonge.

 51. Drama

  Het Utrechtse architectenbureau stelt op haar website: “Het gebouw is daarom ontworpen als een stedelijk en eigenzinnig object. ” en “Met het nieuwe Moxy Hotel is Rotsoord een aantrekkelijk gebouw rijker” Bron: https://www.jhk.nl/NL/15969-moxy.html

  U kunt zelf een rol spelen om CWM bij de les te houden bij volgend project op Rotsoord via: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/bouwen/bouwprojecten/rotsoord/helling-12-14-oud-bedrijfspand-opnieuw-inrichten/

 52. Johan

  Dank, drama.
  Wat opvalt is dat op de website van het architectenkantoor, de platen op de kopgevel veel meer dieptewerking hebben dan in het echt.
  En voor zover je hier over frivoliteit kunt spreken: op de website staan de platen om en om boven en onder naar binnen gericht. Dat geeft een golvend idee. In werkelijkheid staan ze allemaal aan de bovenkant naar binnen.
  In de praktijk is er helaas een vlakke ongelooflijk doodse wand ontstaan.

 53. Cor dapperman

  Een aanwinst voor de stad en de buurt, met een mooi sierlijk gebouw. Het hele buurtje was jarenlang doods en nu met dit hotel, en wat eerder al gebouwd is rond die plek, zal deze buurt een echte opleving maken. Goed gedaan gemeente en ga zo door! Azijnpissers gewoon negeren.

 54. Jeroen

  @Marcel het Decathlon gebouw op het Vredenburg had volgens het originele ontwerp een grote glazen pui als gevel. Juist door ingrijpen van CWM is dit veranderd en past de voorkant veel beter bij de originele architectuur.

 55. Cornelis

  @ Cor Dapperman

  Wel jammer dat je dan niet benoemt wat er zo mooi is aan deze grauwe doos.

 56. E westerhoffbeekink

  Nieuwe naam voor dat hotel rotsoord bajes

 57. Wim

  Je zou bijna zeggen dat Cor op de payroll van Moxy staat.
  Kan natuurlijk ook zijn dat hij zijn verkeerde bril had opgezet.

 58. James

  Rotsoord was de uitgelezen kans om het centrumgebied wat verder uit te laten dijen. In plaats daarvan is er een muur van lelijkheid neergezet die precies aangeeft waar het centrum ophoudt. Wat een schande voor de stad is dit.

 59. Deweeul

  @Peter Dit is absoluut niet wat millennials voor ogen hebben. Krankzinnig dat er in tijden van crisis en woningnood lelijke hotelkamers de voorkeur krijgen. Je moet er maar in willen verblijven. Binnen twee jaar failliet voorspel ik.

 60. wollie

  lekker, moxy metie

 61. wollie

  ‘luxe maar betaalbare kamers gericht op de behoeften van millennials’

  vreemd, de meeste millennials om mij heen geven de voorkeur aan afgetrapte vintage voor hoofdprijzen.

 62. GeeWee

  Het toerisme komt weer keihard terug na corona. Hotel staat naast een station dus ideaal voor de stedentripper. Binnen 35 minuten sta je het Damrak.

  Wel een graftakkenlelijk gebouw 🙂

 63. Jac

  En overigens kijk je op de Jutfaseweg vanaf het zuiden tegen de kale zuidwand van het hoogbouw deel aan. En dat is wel het allerallerlelijkste deel van het gebouw.

 64. Een Hipstermillennial

  Mooie gevangenis, helemaal in authentieke Ceaucescu stijl! <3

 65. Massegast

  Ben er vanmorgen nog eens langs gelopen. Ja, erg. Misschien dat snelgroeiende klimop wonderen doet. Vergroenen hè. Echt iets van deze tijd.

 66. Peter

  @Deweeul: Ik denk zelf ook niet dat dit voldoet aan de behoefte van de millennials, alleen vond ik het opvallend dat Moxy juist de behoefte van de millennials als argument gebruikt (zie artikel).

 67. Daan

  Oii.. wat een misser. Er is in de jaren 80-90 al zoveel lelijks gebouwd dat men geleerd heeft van alle architectonische missers, zou je denken. Krijgt men de kans om het opnieuw te doen, pakt het zo uit.. Het is veel te hoog en Rotsoort lijkt zo alles behalve toegankelijk. Daarnaast oogt het systeembouw ook erg goedkoop.

 68. René

  @erwin: de citroën garage ( / kringloopwinkel) was wél een visueel verantwoord architectonisch hoogstandje ?

 69. Hoograver

  Zelfs die zeecontainer op de foto is mooier dan dat gebouw.

 70. Tom

  @ René

  Wat een kulargument. De Helling was een rommelig stuk stad. Dit was een uitgelezen kans er iets moois van te maken. Die kans is volledig gemist. De komende minimaal 50 jaar kijken we nu tegen dat rotding aan. Utrecht en stedenbouw. Het wordt nooit wat.

  @ Daan

  Hoog hoeft niet storend te zijn, wat hier stoort is de rare onevenwichtige opbouw van massa’s. Een mooi ontworpen toren had hier prima gepast en dan had hij ook best nog een stuk hoger mogen worden.

 71. Ellen

  @Deweeul De grap is dat het moederbedrijf onlangs failliet is gegaan.

  Oplossing: geheel groene wandbekleding?

 72. Berk

  Ben er net langs gelopen en het is nog erger dan ik dacht, met name omdat je het zo goed ziet als je op de ooster en westerkade staat. Ik vind het echt een boosmakend gebouw en dat heb ik niet snel. Wie bij de gemeente zijn hier verantwoordelijk voor?

 73. Pol

  Ze zouden het kantoor van JHK Architecten moeten verbannen naar dit gebouw: dat zal ze leren….. 😉

 74. Joost

  Helemaal eens met @Berk
  Met name van het aanzicht vanaf de Oosterkade ga je spontaan huilen. Zichtlijn vanuit Ledig erf naar de Watertoren helemaal weg. Lang leve deze grijze doos. Maargoed: wel een wandelpad terras aan het water

 75. Miffy

  Vanaf mijn bank (3 hoog, eind Oosterkade) kijk ik tegenwoordig uit op dit intens lelijke gebouw, word daar licht verdrietig van. Het voegt ook helemaal niks toe aan het al kille en zielloze Rotsoord, wat een gedrocht! Maarja voor millennials geldt dat ze centraal en budgetvriendelijk tijdelijk ergens kunnen verblijven in directe nabijheid van mede hipsters en horeca, ze hoeven er zelf niet tegenaan te kijken. Kleine troost is wel dat het circulair is gebouwd en ook snel weer weggehaald kan worden als men daar toe besluit, bijvoorbeeld bij tegenvallende omzet.

 76. Bart Vermeulen

  Met tranen in mijn ogen aanschouw ik dit voorheen zo schitterende vergezicht over de Vaartsche Rijn…. hoe heeft idd dit kunnen ontstaan? Nadat de gemeente zich eindelijk heeft kunnen ontdoen aan Hoog Catharijne en de Singel weer kan stromen, krijgen we dit…. Snik….
  En wat ik me vooral afvraag: hoeveel jaren te gaan voordat dit weer ongedaan kan worden.

  Zo jammer dit….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).