Brasserie Noort opent deze week de deuren op Willem van Noortstraat in Utrecht Brasserie Noort opent deze week de deuren op Willem van Noortstraat in Utrecht

Brasserie Noort opent deze week de deuren op Willem van Noortstraat in Utrecht

Brasserie Noort opent deze week de deuren op Willem van Noortstraat in Utrecht
Vanaf woensdag is Utrecht een nieuw restaurant rijker, dan openen eigenaren Roy van den Brink en Jonna de Regt de deuren van Brasserie Noort. Het restaurant neemt zijn intrek in het pand waar vroeger Café Willem zat op de Willem van Noortstraat. 

Vanaf woensdag is Utrecht een nieuw restaurant rijker, dan openen eigenaren Roy van den Brink en Jonna de Regt de deuren van Brasserie Noort. Het restaurant neemt zijn intrek in het pand waar vroeger Café Willem zat op de Willem van Noortstraat. 

Van brasplank tot steak tartaar en van vispotje tot poffertjes; bij Brasserie Noort kan men een gevarieerde kaart verwachten. “Brasserie Noort is een laagdrempelig, toegankelijk restaurant. We vinden het belangrijk dat mensen hier dat ‘brasserie-gevoel’ krijgen; een rustige sfeer, olijfkleurige muren, hoge en lage tafels, vriendelijke prijsjes, goede wijnen en verse, huiselijk gemaakte producten”, aldus eigenaar en kok Van den Brink. De kaart varieert van kindergerechten tot een driegangenmenu. Ook is er keuze uit vegetarische en veganistische gerechten. 

Tekst loopt door onder de afbeelding

Eigenaren Jonna de Regt en Roy van den Brink

Van den Brink heeft, net als mede-eigenaar De Regt, ervaring in de horeca. Voorheen was hij eigenaar van restaurant Smoesjes in de Utrechtse wijk Oog in Al. Aanstaande woensdag openen de twee na zes weken schilderen, schuren en inrichten de deuren van Brasserie Noort in Tuinwijk. “Het restaurant is gevestigd in een wijk, maar toch dicht tegen het centrum aan. Het publiek op deze locatie is heel breed; van studenten tot gezinnen en stellen.”  

Café

Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 9.30 uur tot in de avonduren. Vroege vogels kunnen hier terecht voor ontbijt, een kopje koffie en gebak. De keuken is de hele dag open voor lunch en diner. Ook voor een glas wijn of biertje op het terras kan men terecht bij het nieuwe restaurant. Op vrijdagavond gaat van 21.00 tot 0.00 uur de muziek wat harder en wordt de brasserie omgetoverd tot ‘Café Noort’.

Sinds 2017 zat restaurant Willem op deze locatie aan de Willem van Noortstraat, dat weer café-restaurant Prins overnam.

14 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ongelofelijk. Een nieuw restaurant. Zonder crowdfunding. Kon dat?
  In ieder geval, succes en zoals het orakel uit Stadsksnaal zou zeggen, op naar moddervette winsten!!

 2. Ron Overvecht

  Klinkt goed ga ik zeker bezoeken. De gevarieerde kaart klinkt aantrekkelijk, fijn dat er voor ieder wat lijkt te zijn niet alleen vegan of broodje hummus met pijnboompitten.

 3. Elisabeth De Regt

  Wat een feest dit bericht te lezen!
  Je bent nog steeds een heerlijk mens met een passie Jonna!!! Proficiat voor jou en je zakenpartner en heeeeeeel veel succes👍
  Peter en Betty😘

 4. Katja

  Muziek harder van 21.00-0.00 uur ? Wat voor muziek, en hoe hard ?
  Weten de buren dat ?

 5. buurtbewoner

  Katja, ben je ooit eens wel ergens positief over??? pfff

 6. Irene de Regt

  Hee Jonna,
  wat ontzettend leuk!
  Heel veel succes en ik kom snel eens een drankje doen:)

  Groetjes van je nichtje

 7. WvR

  @buurtbewoner:
  Zover ik uit de berichten van Katja heb kunnen na, gaan woont Katja in de buurt van de Amsterdamse Willem van Noor’t Goy Laanstraatweg. Dus dan heb je overal last van.

 8. Irene de Regt

  Hee Jonna,

  Wat ontzettend leuk!
  Heel veel succes en plezier:)
  Ik kom snel eens een drankje doen:D

  Groetjes, je nichtje Irene

 9. Sabine Vermeulen

  Super leuk!! Veel succes met de opening!!

 10. Arnold

  Heel veel succes !

 11. Athe van Dijk

  WvR en buurtbewoner, het is makkelijk (anoniem ook nog) katten-op-katja, maar Tuinwijk is een woonwijk, geen permanente uitgaansgelegenheid. Dus haar vraag is volkomen terecht. In een woonwijk houd je rekening met je buren.

 12. WvR

  @Athe van Dijk:
  Wie zegt dat er geen rekening gehouden wordt met de buren?
  En hoe is “welke muziek” relevant?
  Is Bach op standje 11 wel okay, maar jazz op standje 3 niet?
  Is er een welstandscommissie voor “Muzieksoort”?

 13. Anne-Fleur

  Hoeveel eigenaren heeft deze voormalige bakkerij al gehad?
  Nooit een succes formule geweest.

 14. Hilly

  Morgenavond komen we proeven Jonna !!!
  We verheugen ons enorm.
  Mocht het erg druk worden, we hebben eventueel een heel klein obertje bij ons !!!
  Tot morgen Hilly Wilderdijk..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).