Broodjeszaak BackWerk vervangt Broodzaak op Utrecht Centraal Broodjeszaak BackWerk vervangt Broodzaak op Utrecht Centraal

Broodjeszaak BackWerk vervangt Broodzaak op Utrecht Centraal

Broodjeszaak BackWerk vervangt Broodzaak op Utrecht Centraal
Broodjeszaak BackWerk is vanaf maandag geopend op Utrecht Centraal Station. De zelfbedieningszaak komt in de plaats voor Broodzaak. De Utrechtse vestiging van BackWerk maakt deel uit een pilot, later dit jaar komt de formule ook naar Rotterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA.

Broodjeszaak BackWerk is vanaf maandag geopend op Utrecht Centraal Station. De zelfbedieningszaak komt in de plaats voor Broodzaak. De Utrechtse vestiging van BackWerk maakt deel uit een pilot, later dit jaar komt de formule ook naar Rotterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA.

Reizigers op Utrecht Centraal kunnen vanaf vandaag bij BackWerk terecht voor een vers bereid broodje, smoothie of koffie. De nieuwe vestiging opent de deuren aan de centrumzijde van het station, op de plek waar voorheen Broodzaak zat gevestigd. 

Utrecht Centraal is door HMSHost, exploitant van een groot aantal horecavestigingen op reislocaties, als locatie gekozen om BackWerk als vervanger van Broodzaak locaties te testen. Ook Rotterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA zijn aangewezen als pilot-locaties.

Nieuw aanbod

Peter Jagersma, Manager Exploitatie van NS Stations: “We blijven ons aanbod op de stations continu vernieuwen en afstemmen op de laatste ontwikkelingen in de markt en de wensen van onze reizigers. Deze opening van BackWerk is hierin weer een mooie stap.”

 De Duitse on-the-go horecaformule BackWerk is 350 winkels rijk in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Volgens de plannen komen er nog zo’n 45 locaties in Nederland bij.

20 Reacties

Reageren
  1. Hugo Aylva

    Mooi! Als ik in Duitsland ben mag ik graag een broodje halen bij Backwerk. Het heeft toch weer een heel ander assortiment dan die Broodzaak. Wat mij betreft een prima winkel op CS

  2. Uuutje

    Stijlvol, die nepbaksten sierstrips, “echt” hipsterachtig!

  3. Katja

    Waarom “back” ?

  4. JdV

    Fijn, in Duitsland is dat een kwalitatief goede en betaalbare zaak.

  5. Zuilen030

    Prima betaalbare zaak in Duitsland, verwacht alleen dat de prijzen hier niet Duits worden.
    @Katja: Back komt van backen wat bakken betekend.

  6. Bill

    @Katja: Zoals in bovenstaand artikel staat, het is een Duitse keten.

  7. Roland

    Backwerk is “gebak” in het Duits, in de ruimste zin van het woord. Een brood is ook een vorm van Backwerk. Tis voor Nederlanders wel een gekke naam. Ik ken de winkel in Almere, daar wist het personeel in het begin ook niet hoe je het uitspreekt. De producten die ze hebben zijn wel erg goed en niet te duur, ik hoop dat het wat wordt op het station!

  8. GeeWee

    Veel mensen zullen ‘back’ op z’n Engels uitspreken denk ik. Dan wordt het ‘bekwerk’, allemaal lekkere dingen om je bek te douwuh
    🙂

  9. Martijn

    Katja, van ‘backen’, bakken. ‘Werk’ is een fabriek, trouwens. Ik hoop dat ze ook het Duitse assortiment meenemen, maar dat zal wel niet…

  10. Jens

    @Katja: ik denk omdat het lekker “backt”. En het blijft een zaak waar ze broodjes backen natuurlijk. Of naja, bij wijze van spreken dan… 😉

  11. Erwin

    HMSHost is een van de grootste uitbaters van horeca, al die horeca op station cs en HC is van hun.
    HMSHost is van Autogrill die we kennen van de Italiaanse snelweg. Autogrill is weer van de familie Benetton, van die kleren.
    Denk dus vooral niet dat je bij een authentiek zaakje zit, het zijn allemaal concepten.

  12. De count

    Prima broodjes. Bestaat al heel lang in WC amsterdamse poort (bijlmer)

  13. W.

    Fijn! Veel gebruik van gemaakt rond de Rotterdamse metro en hun kaiserbroodje eiersalade met pancetta is heerlijk en verdraaid goed te betalen. Mooie aanwinst wat mij betreft.

  14. Josée

    Ken Backwerk uit Amersfoort en Bocholt (Dld). En hij heeft jaren geleden ook in HC gezeten, aan de achter/zijkant van de V&D. Lekkere broodjes en niet duur.

  15. Tim

    Ben benieuwd, hopelijk een verbetering want de Broodzaak heb ik nooit echt veel aan gevonden. Veel te duur voor slechte service en nog slechtere kwaliteit (vooral van de warme broodjes).

  16. Katja

    @Martijn en Roland, bedankt voor de info.

  17. Steve

    Mooi!
    De broodzaak was vaak niet op tijd open.
    De saucijzenbroodjes waren heerlijk, maar waren bijna nooit klaar als de winkel open ging.
    De broodzaak was ook duur.
    Hopelijk gaat Backwerk mij positief verassen.

  18. Bernhard

    Broodzaak biedt matige kwaliteit voor hoge prijzen. Dit kan alleen maar beter worden.

  19. George

    De Broodzaak is een dure winkel, Backwerk is een uitstekende keuze op Utrecht Centraal, met andere woorden we gaan het zien 😊 hoe het gaat lopen.

  20. Simba

    Backwerk zat gedurende de grote verbouwing ook al in Hoog Catharijne, heb er wel eens een paar uurtjes op m’n laptopje gewerkt. Een jaar of 4-5 geleden waren ze opeens verdwenen. Kan me herinneren dat de prijzen zeer schappelijk waren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).