Brouwerij vandeStreek wil na de zomer café openen aan de Oudegracht in Utrecht Brouwerij vandeStreek wil na de zomer café openen aan de Oudegracht in Utrecht

Brouwerij vandeStreek wil na de zomer café openen aan de Oudegracht in Utrecht

Brouwerij vandeStreek wil na de zomer café openen aan de Oudegracht in Utrecht
De mannen van de Utrechtse brouwerij vandeStreek zijn van plan om na de zomer een café en restaurant te openen aan de Oudegracht op nummer 50. Op dit adres was voor 46 jaar de Italiaan La Grotta te vinden, en sinds een jaar Grand Café Lekker Gezellig.

De mannen van de Utrechtse brouwerij vandeStreek zijn van plan om na de zomer een café en restaurant te openen aan de Oudegracht op nummer 50. Op dit adres was voor 46 jaar de Italiaan La Grotta te vinden, en sinds een jaar Grand Café Lekker Gezellig.

“Sinds de opening van ons proeflokaal in 2019 dromen we stiekem van een echte Utrechtse werfkelder en die hebben we gevonden!”, schrijft vandeStreek in een oproep op CrowdAboutNow. Hier vragen zij enthousiastelingen om te investeren in het nieuwe café-restaurant.

“Het pand dat we gaan betrekken heeft een lokaal aan de gracht, een zonnig terras én een kelder aan de werf”, schrijven de brouwers. “Boven ontvangen we onze gasten in ons proeflokaal, dit wordt een modern bruin café met volop keuze van taps met extra aandacht voor proeverijen en borrelplanken met lokale producten.”

Er zijn ook al uitgebreide plannen voor wat er in ‘de nieuwe hotspot’ moet gaan gebeuren: “Je kunt bij ons terecht voor proeverijen met een uitgebreide uitleg over de bieren en de kaart is gevuld met gerechten die zowel een bodem leggen als passen bij de getapte bieren.”

Meer over de crowdfunding is te vinden op deze website.

11 Reacties

Reageren
 1. Rob

  Dat is nu in gebruik bij restaurant La Grotta en ligt op de hoek van de Jacobijnenstraat.

 2. Justin

  Lekker, bier!

 3. JdV

  Jep. Crowdfunding. Geen goed verhaal bij de bank. Dan maar onnozele sukkels geld uit de zak kloppen. Winst is voor de uitbaters, gaat het fout dan is het verlies voor de crowdfunders.

 4. Fred

  Houdt café lekker het alweer voor gezien?
  Wel top dat er nog een brewpub komt (naast oproer, de lekkere, maximus en brothers in law)!

 5. Sjaak

  @jev: wat een onzin. In deze wereld worden de hypotheken veeleer door brouwerijen verleend dan door banken. En geen hond wil (meer) een Heineken-wurgcontract.
  Overigens is crwodfunding niet veel anders dan aandelen hoor.

 6. Linke loetje

  Link zakie ,,die crowdfunding

 7. .

  Valt wel mee. Kroegen krijgen nooit een lening bij de bank en moeten al sinds jaar en dag bij de brouwerijen aankloppen voor een lening. Dat is ook waarom de meeste kroegen alleen bier schenken uit de stal van een bepaalde grote brouwer. Zaken zoals dit die dus niet gebonden willen zijn aan een grote brouwerij komen daarom automatisch uit op crowdfunding

 8. Scherpschutter

  Alle succes aan deze ondernemers gewenst, maar de crowdfundingactie is natuurlijk wel een ‘bad deal’. Een maximaal potentieel rendement van 3% op de investering betekent een 100% gegarandeerd verlies van koopkracht over een jaar, aangezien de geldontwaarding vér boven de 10% ligt…

  Het best mogelijke resultaat voor een investeerder na 1 jaar is dus een netto koopkrachtverlies van -7%, met aan de risicozijde een compleet verlies van de inleg….Ehm, laten we het er op houden dan de risk to reward ratio ietwat uit het lood staat.

  Desalniettemin; alle succes gewenst en op naar baggervette winsten!

 9. Fred

  Zo dan, binnen een dag 125.000€ binnen, ie 125% van wat ze wilden. Tegen 3% jaarlijks rendement. Minder dan jdv op zn spaarrekening krijgt… 😉

 10. Alain

  Dit gaat een success worden!

  Was toevallig recent bij hun proeflokaal in Overvecht geweest en het enthousiasme spatte ook daar van de medewerkers af. Natuurlijk was het bier ook heerlijk!

  Nu is binnen een dag hun crowdfunding helemaal rond (ik wilde er een nachtje over slapen, maar dat hoeft niet meer).

  Mooi succes van echte Utrechtse ondernemers

 11. JdV

  @fred: gelukkig koop ik van mijn geld panden die ik voor veel geld als woonruimte verhuur aan de freds van deze wereld. Met een bijbehorend werelds rendement dat de 3% ver overstijgt. Nog afgezien van de waardevemeerdering bij verkoop natuurlijk. Heerlijk!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).