Anna Pancakes opent mogelijk nieuwe zaak op Vredenburg in Utrecht Anna Pancakes opent mogelijk nieuwe zaak op Vredenburg in Utrecht

Anna Pancakes opent mogelijk nieuwe zaak op Vredenburg in Utrecht

Anna Pancakes opent mogelijk nieuwe zaak op Vredenburg in Utrecht
Horecazaak Anna Pancakes wil een vierde filiaal openen in Utrecht, dit keer op het Vredenburg. De horecazaak heeft daarvoor een vergunning aangevraagd en wacht momenteel op goedkeuring. Het concept volgt de plantaardige sushizaak Howie Roll op.

Horecazaak Anna Pancakes wil een vierde filiaal openen in Utrecht, dit keer op het Vredenburg. De horecazaak heeft daarvoor een vergunning aangevraagd en wacht momenteel op goedkeuring. Het concept volgt de plantaardige sushizaak Howie Roll op.

De ontbijt- en lunchgelegenheid – beter bekend als brunch – is een concept dat zich specialiseert in pannenkoeken. Zo zijn er een zoete een hartige soorten te vinden, maar biedt de kaart ook onder andere bagels en tosti’s aan. Het idee doet het kennelijk goed; het pand op het Vredenburg zou namelijk de vierde locatie van het concept in Utrecht zijn. Een filiaal aan het Berlijnplein is tijdelijk gesloten.

Wachten op goedkeuring

Officieel is de aanvraag voor de vergunning nog niet goedgekeurd, maar een reden om die af te wijzen is er ook niet. Wanneer de kogel definitief door de kerk is, is niet zeker. In 2023 kwam het pand leeg te staan nadat plantaardige sushizaak Howie Roll na korte duur vertrok uit het pand in de binnenstad. Het eten van de vegan zaak is overigens nog wel online te bestellen.

Nu wil Anna Pancakes dus nieuw leven blazen in de locatie. Of de kaart en de invulling van het concept hetzelfde zullen zijn als de andere zaken, is niet bekend. Ook wanneer de nieuwe locatie mogelijk opengaat, moet nog blijken.

23 Reacties

Reageren
 1. Don

  Woooh een keten pannenkoeken restaurant met toeristenvoer wat weer een verrijking voor de utrechtse binnenstad.

 2. Kees Truijens

  Zat daar echt op te wachten.

 3. Niels Bokhove

  Voor de toeristen, vrees ik. Zoiets als de Damrak-gekte in Amsterdam. Los daarvan: in een concept kun je volgens mij niet eten, die bestaat alleen in je hoofd.

 4. Jantientwintig

  Een vierde filiaal openen en nog steeds in de conceptfase zitten??
  Misschien wordt het eens tijd om de woorden formule en keten te gebruiken!

 5. Klaasjan

  Op hun site vnl. Engels. Waarom noemen we het niet gewoon pannekoeken? Ik denk zomaar dat de toko geen lang leven zal hebben.

 6. Kees Truijens

  @Don @Niels
  De ene toerist is de andere niet. Ik zie in de binnenstad vaak geïnteresseerde toeristen rondlopen, die wel wat te besteden hebben en die gebaat zijn bij horeca van hogere kwaliteit. Gelukkig komt die er zoetjesaan ook meer, Anna’s ten spijt.

 7. W

  Dan gaat de vestiging aan het Voor Clarenburg zeker dicht, want die zit 100 meter verderop.

 8. Wim

  @ Kees

  Nou ja, Simple wordt ingeruild voor een Anna&Max formulezaakje. Tot zover de toename van kwaliteitshoreca.

 9. patatje met

  Waarom geen normale patatzaak?

 10. Nlz

  @ patatje met: omdat er letterlijk twee deuren verder al een Manneken Pis zit.

 11. Katja

  Mag Victor Consael ook weer terug op het Vreeburg ?

 12. Len

  Als het Vredenburg ren daadwerkelijke plaza was zoals je ze in het buitenland ook tegenkomt, dan had het omgeven kunnen zijn met goeie restaurants. Nu is het enkel fastfood wat de klok slaat, met uitzicht op het meest troosteloze plein van Utrecht.

 13. Koel Hoofd

  Geen Hollandse poffertjes bij Overvecht, wel 4 Amerikaanse pancakes filialen in centrum.
  Wat klopt hier niet?

 14. Jan

  Zet die tent op TikTok en er staat een rij van Tivoli tot aan de deur.

 15. Scherpschutter

  Dames en heren hierboven; u leeft in een culinair failliete stad vol spreekwoordelijke holbewoners, voor wie het summum van een culinaire beleving bestaat uit een pakje Babi Pangang van “de Conimex”. Wat denkt u nu precies, met uw hoogwaardige horeca? Aan welke klant gaat u dat opdienen…? U begrijpt dat een bedrijf vrijwillig betalende klanten nodig heeft om te overleven en winst te maken, naar ik mag aannemen…?

  De culinaire cro-magnon Utrechter wil gewoon ‘paaaanekoekûh’. Punt! Volslagen nutriëntloze koolhydraat-buikbommen, die je vervolgens verzuipt in de door suikerjunkies extreem gewaardeerde substantie genaamd stroop. Echt, met alle liefde betaalt de Utrechtse holbewoner vrijwillig 20 Euro voor een dergelijk hoopje instant-diabetes op het bord t.w.v. 50 cent, om erna tevreden thuis te blackout-crashen op de bank onder het gewicht van de zielvermorzelende insulinepieken.

  Wel, gun uw mede-inwoner dat simpele geluk nu gewoon eens, en gun ook zeker uw slimme ondernemer eens de baggervette winsten die ermee gepaard gaan! Win-win voor iedereen.

  Zet hem op Anna Pancakes! Op naar nog veel meer baggervette winsten! Give the people what they want…

 16. patatje met

  Vroeger zat daar Dixons op de hoek,mooie Hifi foto studio

 17. John

  Een tijdje terug was er een discussie over een poffertjeskraam bij de manege op Overvecht. Een project met een sociale dimensie en een hele mooie poffertjes kraam. Het ging echter niet door want het college had besloten dat het niet paste met als argument dat de kinderen in Overvecht te dik zouden worden.
  Op het Vredenburg komen meer kinderen dan er in Overvecht naar een poffertjes kraam zullen gaan. Als we dit beleid doortrekken zou de conclusie moeten zijn dat in het kader van de volksgezondheid dit soort horeca zou moeten worden verboden. Ik kan me niet voorstellen dat het college als hypocriet te boek wil staan.

 18. W.

  @Len: Waar in het buitenland vind ik dan wel een “plaza” waar daadwerkelijk goede restaurants zitten en het niet vergeven is van de tourist traps?

 19. Klaasjan

  @Scherpschutter
  Utrecht is gelukkig allerminst culinair failliet. Van mij mag iedereen saaie pannekoeken eten zoveel men wil, ik zoek het liever in een andere toko.

 20. WIE

  Wat een gedoe hier. Het is een plek waar je lekker kan brunchen, eggs Benedict, American pancakes, club sandwich etc. Dus het hele gedoe over toeristen trekpleister en ongezond eten is aardige kolder.
  Overigens bieden ze ook veel glutenvrije producten aan, waar menig eettentje nog wat van leren.
  Daarnaast, is het veel fijner om een pand te zien in de binnenstad wat niet leeg staat of een debiele bubble tea zaak is?
  Ja ik ga ook graag maar Maeve of Karel V, maar keertje gezellig brunchen met je vriendin of vrienden hoort ook te passen in een ‘culinaire beleving’.

 21. S

  Katja: die zat op de neude. Daarna pas op vredenburg

 22. wollie

  plantaardige sushi 😄

 23. Nina

  Geen poffertjes in Overvecht. Wel pannenkoeken in de binnenstad gelukkig.

  https://www.duic.nl/horeca/gemeente-utrecht-blijft-bij-standpunt-geen-poffertjeskraam-aan-gageldijk-in-overvecht/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).