Hotel geopend in monumentale en intensief verbouwde Westerkerk aan Catharijnekade | De Utrechtse Internet Courant Hotel geopend in monumentale en intensief verbouwde Westerkerk aan Catharijnekade | De Utrechtse Internet Courant

Hotel geopend in monumentale en intensief verbouwde Westerkerk aan Catharijnekade

Hotel geopend in monumentale en intensief verbouwde Westerkerk aan Catharijnekade
De voormalige Westerkerk.
De voormalige Westerkerk is donderdag officieel geopend voor publiek. De kerk werd een jaar lang intensief verbouwd en is nu een Bunk Hotel. Daarnaast is er ook een café, restaurant en bar in het pand gekomen.

De voormalige Westerkerk is donderdag officieel geopend voor publiek. De kerk werd een jaar lang intensief verbouwd en is nu een Bunk Hotel. Daarnaast is er ook een café, restaurant en bar in het pand gekomen.

Het gebouw uit 1891 is behalve een hotel en hostel is het ook een restaurant met cultuurpodium. De organisatie zegt dat het gebouw dankzij de toegankelijkheid een verzamelplek voor iedereen moet worden.

(tekst gaat door onder afbeelding)

Om dit te bereiken zijn er maaltijden van rond de 10 euro in het restaurant en wordt er gegeten aan lange gemeenschappelijke tafels. Ook wordt er kunst tentoongesteld in de kerk en zullen er regelmatig optredens georganiseerd worden.

Het hotel in de Westerkerk is de eerste vestiging van BUNK Hotels, maar naar verwachting wordt er binnenkort een tweede vestiging geopend in de St. Ritakerk in Amsterdam.

Westerkerk

De Westerkerk aan de Catharijnekade moest worden verkocht. Steeds meer kerkgemeenschappen in Utrecht hebben het moeilijk: er is namelijk minder geld om de panden te onderhouden en de ontkerkelijking zet verder door. Toch is er de overtuiging dat het erfgoed behouden moet worden voor de stad – bij gemeente, samenleving én ondernemers. Om te voorkomen dat de Westerkerk helemaal zou verdwijnen, is er gezocht naar een nieuwe invulling van de kerk. Hierdoor werd 2015 het kerkgebouw verkocht aan BUNK. In januari 2018 was de laatste kerkdienst in de Westerkerk.

Mede-oprichter Robin Hagedoorn, zag potentie in het monumentale pand. “Het was belangrijk dat de kerk eenzelfde invulling houdt als het van oudsher al had, een ontmoetingsplek”, vertelde Hagedoorn eerder aan DUIC. “De functies van het gebouw zijn lange tijd ontmoeting, bezinning en reflectie geweest. Die heb ik terug laten komen in het plan.”

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Wat supertof dit zeg! En respect voor de ondernemers die dit mogelijk maken!

 2. Peter

  Het zal wel allemaal brandveilig zijn enzo, maar ik vind die foto met die hokjes er haast mensonterend uit zien. Dat moet je toch niet willen in Utrecht.

 3. Bernhard

  @Peter: Hostelbedden zijn mensonterend? Ik zie warme, droge slaapplekken met waarschijnlijk een redelijk comfortabel matrasje. Leg het mensonterende aspect even uit a.u.b.

 4. JdV

  @peter: als het een uberhip, trendy, Japans hotel concept voor hipsterbaardjes met apples zou zijn was het natuurlijk een heel andere zaak neem ik aan? Want er zijn al vele vormen van dit soort slaapplaatsen in grote wereldsteden.

 5. Harry

  @Peter: Ik heb in de tijd dat ik veel van de wereld wilde zien maar nog niet goed verdiende in een hoop mens onterendere hostels gezeten. Dit ziet er juist prima uit. Geen slaapzalen waar je met 20 man in stapelbedjes slaapt maar een eigen cabine, geen TL licht en lage systeemplafonds maar een schitterende oude kerk met sfeerverlichting. Als de prijs ook laag is lijkt dit mij eerlijk gezegd een droom hostel.

 6. jaap aap

  schandalig hoe er met dat prachtige quellhorst orgel wordt omgegaan, een superschitterend recent gerestaureerd instrument door fama en raadgever. het doet pijn dit te zien……… liever gehad dat hier een concertzaal van werd gemaakt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).