Burgemeester Jan van Zanen geëerd met eigen hamburger bij Meneer Smakers Burgemeester Jan van Zanen geëerd met eigen hamburger bij Meneer Smakers

Burgemeester Jan van Zanen geëerd met eigen hamburger bij Meneer Smakers

Burgemeester Jan van Zanen geëerd met eigen hamburger bij Meneer Smakers
Nog maar een paar dagen en dan vertrekt Jan van Zanen naar Den Haag om daar burgemeester te worden. De Utrechtse burgerbar Meneer Smakers bedankt vertrekkend burgemeester Van Zanen komende maand met een naar hem vernoemde burger.

Nog maar een paar dagen en dan vertrekt Jan van Zanen naar Den Haag om daar burgemeester te worden. De Utrechtse burgerbar Meneer Smakers bedankt vertrekkend burgemeester Van Zanen komende maand met een naar hem vernoemde burger.

Het was voor veel inwoners van Utrecht even slikken toen het nieuws naar buiten kwam dat de geliefde burgemeester Van Zanen per 1 juli in Den Haag aan de slag gaat. Van Zanen was een paar maanden eerder nog aan zijn tweede termijn begonnen en was populair onder de Utrechters.

Om de burgervader te bedanken voor zijn vele jaren dienst heeft de bekende burgerbar Meneer Smakers, met meerdere vestigingen in de stad, een burger vernoemd naar Van Zanen.

Bram van Riet, operationeel verantwoordelijk bij Meneer Smakers: “Onze burgers zijn stuk voor stuk onderdeel van de Meneer Smakers familie, zo heb je de Tante Truus, de Mevrouw Smakers en de Opa Harry. Speciaal voor de maand juli hebben we de burger Vader Jan aan de familie toegevoegd, een runderburger met als topping gegrilde paprika, Spianata Romana, Grana Padano en huisgemaakte chimichurri. We hopen dat het smaken zijn waar Jan van houdt en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.”

22 Reacties

Reageren
 1. Janah

  Burgemeester Vonhof bepaalde ooit dat als een raadsvergadering tot na 23.00 duurde er kroketten werden besteld.
  Misschien dat de Raad nu over kan gaan op de Burger Vader Jan. Gelet op de huidige samenstelling van de gemeenteraad zal de Burger wel vegetarisch moeten zijn. Ander wordt het vloeken in de Linkse Kerk.

 2. Marieke

  Heel jammer dat het weer een vleesburger is. Creatiever zou zijn een vegaburger, ook vanwege klimaatverandering, de oorzaak van pandemieën (het slachten van dieren) en dierenwelzijn. Jammer dat jullie die kans niet gegrepen hebben.

 3. Aniwe

  Ik mag helaas geen brood meer eten maar anders had ik mijn tanden graag gezet in de vader Jan! Super idee van jullie…..

 4. wollie

  @aniwe meneer smakers maakt er graag een salade van: extra rauwkost ipv brood 🙂

 5. Jonas

  @Marieke: Scherp!

 6. Rob

  @Marieke hamburgers, die maak je van vlees. Zo’n ding hoort sappig en een beetje vettig te zijn. Vegetarische burgers zijn echt wel te doen, maar als je een vertrekkende burgemeester wil eren, doe je dat niet met een halfzachte vegetarische hap. Maar gezien je denkt dat het slachten van dieren tot pandemieën lijkt zit daar sowieso al wat scheef 🙂 Wat mij betreft had er ook nog wel een lekkere plak foie gras op gemogen, want Jan houdt wel van een decadent hapje..

 7. Koel Hoofd

  @Marieke
  Het zal je wel ontgaan zijn maar een vegetarische burger = grote falafel
  Niets nieuws onder de zon anders dan een oud wiel een nieuwe naam geven en doen alsof het innovatie is.

 8. Bert

  @Marieke: Als er nou 1 zaak is die vanaf het begin af aan al goeie vega en vegan opties heeft is het Meneer Smakers wel. Vaak zijn de burgers van de maand ook vega of vegan.
  Wat jij doet is echt zeuren om het zeuren, laat mensen lekker zelf een keuze maken in wat ze eten.

 9. May

  @marieke goed nieuws! Alle burgers bij meneer smakers zijn vega te bestellen en ik zou het zeker aanraden want daar gebruiken ze een super lekkere vega burger voor. Ik denk dat veel vleeseters het verschil niet zullen proeven.

 10. Ton

  Beste Koel Hoofd, er is je blijkbaar iets ontgaan.
  Alle ‘echte’ hamburgers zijn in de basis gelijk aan elkaar: gemalen koe gebakken op een bakplaat.
  Voor vega ‘burgers’ zijn er tientallen plantaardige ingrediënten beschikbaar waarvan de kikkererwt er maar een is (groenten, zaden, noten, bonen, granen, kruiden, specerijen, enz, enz.). Met deze ingrediënten kun je eindeloos veel verschillende combinaties maken, die ook nog eens op zeer uiteenlopende wijzen bereid kunnen worden. Daar zitten zeker enkele smaaksensaties bij die ook jou ( of vader Jan) kunnen aanspreken !

 11. Berk

  Haha wat een discussie ontstaat hier: of de Jan van Zanen hamburger wel of niet vegetarisch moet worden. Hebben we niks beters te doen?

 12. Bert

  Wat ik me dan afvraag of het volgende dan ook acceptabel is:

  Ik bestel een Vader Jan burger, stiekem bel ik met de McDonalds voor een bestelling en loop halverwege weg om bij de McDonalds een big mac naar binnen te schuiven.

 13. Kadoendra

  @Janah

  “Gelet op de huidige samenstelling van de gemeenteraad zal de Burger wel vegetarisch moeten zijn. Ander wordt het vloeken in de Linkse Kerk”.

  Het koppelen van vegetarisch aan een Linkse Kerk geeft niet echt blijk van inzicht over het voedsel eet patroon .
  Veel vegetarische producten zijn inmiddels culinair vaak net zo goed of zelfs vaak nog lekkerder dan vlees.
  Ga eens met aandacht kijken naar de PvdD documentaire Power Plant dan zal je er achter komen dat o.a een veganistisch sterren restaurant in Londen veganistische eenden en ganzenlever serveert die niet meer te onderscheiden is qua smaak van de dierlijke versies, maar ach het is maar een sterren restaurant in Londen………
  Ook komen er wetenschappers van de Universiteit van Oxford aan het woord die veganist zijn geworden door het besef over de enorm vervuilende vleesindustrie, wetenschap heeft dus meer met kennis te maken dan met een Linkse of Rechtse Kerk.
  Misschien denk je ook dat Mac Donalds een rechts bedrijf is doordat zij veel vlees hamburgers verkopen, maar multinational Mac Donalds denkt over 10 jaar meer vegaburgers te verkopen dan vlees hamburgers.
  De wereld draait al heel lang en elke tijd is onderhevig aan veranderingen en het is al heel lang geleden dat vegetarische producten nog niet zo goed waren qua smaak.
  Toen ik vegetarier werd vond ik het jammer dat ik geen saucijzenbroodjes meer at, maar als je de vegetarische versie kent “Seitanbroodje” dan kan iedereen weten dat die “Seitanbroodjes” opgewarmd vele malen lekkerder zijn dan die ouderwetse saucijzenbroodjes!
  Veel vleeseters hebben zeer vaak het idee dat zij vegetariers moeten zien te overtuigen van de smaak van vlees, maar wat veel vleeseters niet willen begrijpen is het feit dat veel vegetariers ook een verleden van vleeseters hebben, maar door het vergroten van hun kennis over voedsel zijn ze zeer goed op de hoogte dat de beste koks zijn te herkennen aan hun vegetarische en veganistische maaltijden!

  Ik ben al + – 12 a 13 jaar lid van de PvdD en als ik naar een congres van ze ga dan zorg ik dat ik een paar dagen niet zo goed heb gegeten, zodat ik lekker kan bunkeren van al die culinaire veganistische hapjes, overigens krijg je geen zwaar hoofd van plantaardige hapjes, terwijl dit zeker te weten wel geldt voor rundvlees, want rundvlees is moeilijk te verteren en alles wat het lichaam moeilijk kan verteren heeft ook gevolgen in het hoofd van mensen.

 14. wollie

  Ik leg net mn laatste sparerib weg, maar kadoendra heeft gelijk: de vega-saucijzenbroodjes zijn veel beter te nassen dan de gebruikelijke rattenvlees-enveloppen.

 15. Angelique

  Ja, nu weten we wel dat Jan van Zanen vertrekt. Lieve hemel, hoeveel “nieuws” of reclameberichten gaan we hierover nog brengen?? Hij heeft niet eens zn termijn afgemaakt, maar vind zn eigen carrière belangrijker.

 16. Angelique

  @Kandoendra dat zijn feitelijke onjuistheden die u “zeker te weten” verkondigd. Eiwitten zijn het meest licht verteerbaar, vergelijk de lengte van de darmen van carnivoren maar eens met herbivoren. U mag best vegetariër zijn, daar niet van, maar laat voedseladvies over aan iemand anders.

 17. Kadoendra

  @Angelique

  Als u denkt dat rundvlees zo makkelijk te verteren is waarom moet dit rundvlees dan zo lang gekookt en gebakken worden en waarom zou het komen dat rundvlees eten medisch gekoppeld wordt aan darmkanker?!

 18. Scherpschutter

  @Kadoendra

  “Veel vegetarische producten zijn inmiddels culinair vaak net zo goed of zelfs vaak nog lekkerder dan vlees.”

  Vindt u….En dat is prima verder, maar doet u nu niet alsof er een objectieve standaard bestaat waar juist uw vergelijking zo krom als een hoepel is… Vega is geen vlees. Vega is geen vleesvervanger. Het zijn twee compleet los van elkaar staande voedselgroepen… Groenten en vlees. Dit is net zoiets als zeggen dat noten en zaden intussen culinair vaak lekkerder zijn dan fruit. Het slaat als een tang op een varken…Een vegetarische hamburger is geen hamburger, zoals een bloemkool geen stuk fruit is…Een vegetarische hamburger is een bloody groentenschijf. Groenten vergelijkt u met groenten. En nu eet ze kennelijk graag geperst in een gebakken schijf. Ja, nou, ok. U heeft vast ook een voorkeur tussen een pinda of meloen.

  “Ook komen er wetenschappers van de Universiteit van Oxford aan het woord die veganist zijn geworden door het besef over de enorm vervuilende vleesindustrie, wetenschap heeft dus meer met kennis te maken dan met een Linkse of Rechtse Kerk.”

  Er zullen vast ook een paar mensen geen avocado’s meer eten wegens de misstanden in die sector en daar zullen ook vast een wetenschapper of 2 tussen zitten. Idealisme en kennis zijn echter twee verschillende zaken…

  “De wereld draait al heel lang en elke tijd is onderhevig aan veranderingen en het is al heel lang geleden dat vegetarische producten nog niet zo goed waren qua smaak.”

  Dat u vegetarische producten goed vindt smaken maakt ze nog geen vleesvervanger. Dat bananen steeds lekkerder worden maakt ze ook geen alternatief voor tonijn…Dat een handjevol mensen tussen de oren wanen een planteneter te zijn, verandert ook niets aan het feit dat wij mensen helemaal niet gebouwd zijn voor vegetarisme en ons lichaam ook echt niet is veranderd..We zijn anatomisch nog steeds hetzelfde dat we al duizenden jaren zijn. Dieren ook. Krokodillen zijn nog krokodillen. Olifanten nog olifanten. En wij mensen nog steeds mensen. De nature of reality verandert niet. Gedachtenkronkels wel. Maar alleen onder mensen, want geen krokodil probeert eens een olifanten dieet. Wat ik overigens wel gezien heb zijn heel verwarde mensen die hun krokodillen (katten) op een olifantendieet (vegan) hebben gezet nadat ze zichzelf eerst op een koeiendieet hadden gezet…Dat liep niet goed af.

  “Toen ik vegetarier werd vond ik het jammer dat ik geen saucijzenbroodjes meer at, maar als je de vegetarische versie kent “Seitanbroodje” dan kan iedereen weten dat die “Seitanbroodjes” opgewarmd vele malen lekkerder zijn dan die ouderwetse saucijzenbroodjes!”

  Ja. U eet vast ook liever jam dan rosbief op uw brood, maar u lijkt uw eigen smaakvoorkeuren hier opnieuw compleet te verwarren met een objectief gewaande smaakstandaard tussen onvergelijkbare producten. U maakt zulke vreemde vergelijkingen. Chocola is geen whisky. Seitan geen vlees. Dat u seitan lekker vindt maakt het geen vlees…

  “Veel vleeseters hebben zeer vaak het idee dat zij vegetariers moeten zien te overtuigen van de smaak van vlees”

  Vegetariërs menen vleeseters ervan moeten zien overtuigen dat groenten net zoiets zijn als vlees. Sterker, vegetariërs moeten ZICHZELF er doorlopend van overtuigen dat noten en zaden of groenteschijven heus net zoiets zijn als vlees. Daarom heten groenteschijven vegetarische hamburgers… Of Incredible Burger die eruit ziet als hamburger. Het is als de krokodil die een hap van de struik van de olifant neemt en bij zichzelf denkt “als ik de struik maar een antilope noem dan is het vast goed voor me en smaakt het top”…Vlees is in alles de benchmark voor de veganist. Het niveau waar het naar toe moet…

  “want rundvlees is moeilijk te verteren en alles wat het lichaam moeilijk kan verteren heeft ook gevolgen in het hoofd van mensen.”

  Wat pas echt gevolgen heeft voor de geest is een tekort aan essentiële voedingsstoffen. Dieselmotoren lopen niet op benzine. Daarom zijn veganisten ook vaak zo energieloos. Een curieuze eigenschap aan het omnivore menselijk lichaam is dat een carnivoor dieet juist wel enorm goed werkt, in tegenstelling tot een herbivoor dieet. Ik verobber sinds een jaar of 10 dagelijks conform het ketodieet enorme hoeveelheden dierlijke proteïnen (vis, vlees, ei, zuivel, kaas, vette kwark), wat groenten en zeer weinig koolhydraten, suikers en vruchten. Heb me nog nooit zo fit en energiek gevoeld en alle medische cijfers bevestigen dit. Wij mensen zijn eerder krokodillen dan olifanten….

  Mevrouw. U vindt andere dingen persoonlijk beter smaken dan vlees. Dat is helemaal prima. Ieder z’n smaak… Maar u moet (in uw eigen belang) echt ophouden met totaal verschillende voedselgroepen compleet te verwarren. Groenten zijn geen vlees. Groenten zijn geen vervanger voor vlees. Bonen niet. Aardappels ook niet. Vlees is vlees. Groenten zijn groenten. En het menselijk lichaam is zowel krokodil als olifant, maar meer krokodil dan olifant…

 19. Angelique

  @Kadoendra
  Rund hoef je niet lang te bakken hoor, dat eet men gewoon rood. Laat staat dat je rundvlees zou koken, getver.
  Het lijkt wel alsof we het over verschillende zaken hebben?

 20. Kadoendra

  @scherpschutter

  “En het menselijk lichaam is zowel krokodil als olifant, maar meer krokodil dan olifant…”

  Grappig uw reactie heeft iets weg van een paarse krokodil……………

 21. Kadoendra

  @Angelique

  U heeft niet alleen geen kennis over de vegetarische keuken, u heeft ook geen kennis over vlees.

  “Stoofvlees is vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gegaard is om het mals te maken. Tijdens het sudderen worden stoffen als collageen en elastine afgebroken die het vlees stug houden”.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Stoofvlees

 22. Petronelli

  Doe mij de Henk Westbroek nasi schijf maar

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).