Burgemeester Jan van Zanen geëerd met eigen hamburger bij Meneer Smakers Burgemeester Jan van Zanen geëerd met eigen hamburger bij Meneer Smakers

Burgemeester Jan van Zanen geëerd met eigen hamburger bij Meneer Smakers

Burgemeester Jan van Zanen geëerd met eigen hamburger bij Meneer Smakers
Nog maar een paar dagen en dan vertrekt Jan van Zanen naar Den Haag om daar burgemeester te worden. De Utrechtse burgerbar Meneer Smakers bedankt vertrekkend burgemeester Van Zanen komende maand met een naar hem vernoemde burger.

Nog maar een paar dagen en dan vertrekt Jan van Zanen naar Den Haag om daar burgemeester te worden. De Utrechtse burgerbar Meneer Smakers bedankt vertrekkend burgemeester Van Zanen komende maand met een naar hem vernoemde burger.

Het was voor veel inwoners van Utrecht even slikken toen het nieuws naar buiten kwam dat de geliefde burgemeester Van Zanen per 1 juli in Den Haag aan de slag gaat. Van Zanen was een paar maanden eerder nog aan zijn tweede termijn begonnen en was populair onder de Utrechters.

Om de burgervader te bedanken voor zijn vele jaren dienst heeft de bekende burgerbar Meneer Smakers, met meerdere vestigingen in de stad, een burger vernoemd naar Van Zanen.

Bram van Riet, operationeel verantwoordelijk bij Meneer Smakers: “Onze burgers zijn stuk voor stuk onderdeel van de Meneer Smakers familie, zo heb je de Tante Truus, de Mevrouw Smakers en de Opa Harry. Speciaal voor de maand juli hebben we de burger Vader Jan aan de familie toegevoegd, een runderburger met als topping gegrilde paprika, Spianata Romana, Grana Padano en huisgemaakte chimichurri. We hopen dat het smaken zijn waar Jan van houdt en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.”

12 Reacties

Reageren
 1. Janah

  Burgemeester Vonhof bepaalde ooit dat als een raadsvergadering tot na 23.00 duurde er kroketten werden besteld.
  Misschien dat de Raad nu over kan gaan op de Burger Vader Jan. Gelet op de huidige samenstelling van de gemeenteraad zal de Burger wel vegetarisch moeten zijn. Ander wordt het vloeken in de Linkse Kerk.

 2. Marieke

  Heel jammer dat het weer een vleesburger is. Creatiever zou zijn een vegaburger, ook vanwege klimaatverandering, de oorzaak van pandemieën (het slachten van dieren) en dierenwelzijn. Jammer dat jullie die kans niet gegrepen hebben.

 3. Aniwe

  Ik mag helaas geen brood meer eten maar anders had ik mijn tanden graag gezet in de vader Jan! Super idee van jullie…..

 4. wollie

  @aniwe meneer smakers maakt er graag een salade van: extra rauwkost ipv brood 🙂

 5. Jonas

  @Marieke: Scherp!

 6. Rob

  @Marieke hamburgers, die maak je van vlees. Zo’n ding hoort sappig en een beetje vettig te zijn. Vegetarische burgers zijn echt wel te doen, maar als je een vertrekkende burgemeester wil eren, doe je dat niet met een halfzachte vegetarische hap. Maar gezien je denkt dat het slachten van dieren tot pandemieën lijkt zit daar sowieso al wat scheef 🙂 Wat mij betreft had er ook nog wel een lekkere plak foie gras op gemogen, want Jan houdt wel van een decadent hapje..

 7. Koel Hoofd

  @Marieke
  Het zal je wel ontgaan zijn maar een vegetarische burger = grote falafel
  Niets nieuws onder de zon anders dan een oud wiel een nieuwe naam geven en doen alsof het innovatie is.

 8. Bert

  @Marieke: Als er nou 1 zaak is die vanaf het begin af aan al goeie vega en vegan opties heeft is het Meneer Smakers wel. Vaak zijn de burgers van de maand ook vega of vegan.
  Wat jij doet is echt zeuren om het zeuren, laat mensen lekker zelf een keuze maken in wat ze eten.

 9. May

  @marieke goed nieuws! Alle burgers bij meneer smakers zijn vega te bestellen en ik zou het zeker aanraden want daar gebruiken ze een super lekkere vega burger voor. Ik denk dat veel vleeseters het verschil niet zullen proeven.

 10. Ton

  Beste Koel Hoofd, er is je blijkbaar iets ontgaan.
  Alle ‘echte’ hamburgers zijn in de basis gelijk aan elkaar: gemalen koe gebakken op een bakplaat.
  Voor vega ‘burgers’ zijn er tientallen plantaardige ingrediënten beschikbaar waarvan de kikkererwt er maar een is (groenten, zaden, noten, bonen, granen, kruiden, specerijen, enz, enz.). Met deze ingrediënten kun je eindeloos veel verschillende combinaties maken, die ook nog eens op zeer uiteenlopende wijzen bereid kunnen worden. Daar zitten zeker enkele smaaksensaties bij die ook jou ( of vader Jan) kunnen aanspreken !

 11. Berk

  Haha wat een discussie ontstaat hier: of de Jan van Zanen hamburger wel of niet vegetarisch moet worden. Hebben we niks beters te doen?

 12. Bert

  Wat ik me dan afvraag of het volgende dan ook acceptabel is:

  Ik bestel een Vader Jan burger, stiekem bel ik met de McDonalds voor een bestelling en loop halverwege weg om bij de McDonalds een big mac naar binnen te schuiven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).