Café Brutal verandert concept: alleen nog besloten evenementen - De Utrechtse Internet Courant Café Brutal verandert concept: alleen nog besloten evenementen - De Utrechtse Internet Courant

Café Brutal verandert concept: alleen nog besloten evenementen

Café Brutal verandert concept: alleen nog besloten evenementen
De watertoren aan Vaartsche Rijn- Archiefbeeld DUIC
Café Brutal dat beneden in de Watertoren op Rotsoord is vanaf 1 augustus niet meer toegankelijk als borrelcafé. “We gaan in op de grote vraag die er is naar een unieke evenementen- en feestlocatie.”

Café Brutal dat beneden in de Watertoren op Rotsoord is vanaf 1 augustus niet meer toegankelijk als borrelcafé. “We gaan in op de grote vraag die er is naar een unieke evenementen- en feestlocatie.”

“Doordeweeks was het altijd al erg rustig en we kregen veel aanvragen van grotere partijen om de ruimte af te huren,” vertelt Josien van der Veen. “Dus hebben we besloten om volledig die richting op te gaan.”

Café Brutal hoopt zich daarmee te onderscheiden van andere horeca in de buurt. “Wij denken dat het hier een unieke kans is om zo’n mooie ruimte af te huren voor je privéfeest.”Er is ruimte voor zo’n veertig tot vijftig man. Deze zomer draaide Brutal al met een zomerrooster en vonden er regelmatig besloten evenementen plaats. Vanaf 1 augustus kun je dus niet meer aan komen lopen voor een borrel met ham.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Thijs

  Was het niet de bedoeling dat, met de verkoop en renovatie van de watertoren, een bepaald gedeelte van de watertoren een publieke (en dus semi-toegankelijk) functie mee te geven? Op deze manier gaat dat natuurlijk verloren. Maar misschien vergis ik me?

 2. Erwin

  @Thijs er zit nog steeds een restaurant bovenun

 3. Harry

  Vorig jaar nog werd beweerd dat het laagdrempelig zou zijn, dus is dit een vreemde keuze. Ik ben er twee keer binnengelopen en voelde me niet echt welkom omdat er groepen waren die je dan aankijken van “wat doe jij hier?” Dus bleef het daarbij. Ook het restaurant is niet echt laagdrempelig gezien de prijzen, oké je krijgt dan wel “haute cuisine”, maar toch…..

 4. PD

  @Thijs: deze watertoren werd ca. 2 jaar terug gepresenteerd als “iconisch ontmoetingspunt voor bewoners, ondernemers, professionals en toeristen”.

  Anno 2017 is het tegenovergestelde waar geworden: Bewoners, ondernemers, professionals en toeristen ontmoeten elkaar wel ergens anders op Rotsoord, bijvoorbeeld bij Camping Ganspoort, Klein Berlijn, de Zagerij, etc… Maar niet in de watertoren.

 5. herman

  Allemaal prima, tenzij dit gebouw ooit met gemeenschapsgeld is opgeknapt waarbij een publieksfunctie als argument is gebruikt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).